wyginanie syrenki

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: wyginanie syrenki

Post autor: Karli »

Aves: w Twoim przykladzie alignujesz nie siebie lecz jeszcze wroga, a należy starać się tak zaszarżować aby alignował się tylko szarżujący. Szarżując na klocek i keepera wykonujesz tylko jeden align, więc jest to nijako bardziej "stosowne".
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Aves pisze:
dostawienie wyglada tak, ze jesli chcesz to dostawiasz sie do przeciwnika innym rogiem i probjac sie alignowac odsuwasz gorke
Rulebook strona 21 prawa kolumna, akapit o nazwie "Aligning the combatants".

Przeciwnik moze, nie musi sie do mnie dostawic, zaloz jako zasade kciuka ze terenow sie nie przestawia.

Jezeli powolujesz sie na zasady (np "nie mozesz tak zrobic", "nie gramy w ta sama gre") polecam podac strone. Nie wychodzi sie wtedy na idiote ktory pieprzy bezsensu.
if it is impractical to align because of interposing units or terrain (z pamieci)

nie jest mipractical tylko tworzysz sytuacje gdzie jest to impractical. to taj jakbys chcial specjalnie tak zasarzowac skirmish zeby nie mogl sie zmaksymalizowac (w sensie, zeby jakies oddzialy lub teren przeszkadzaly)

a i podaj dkladnie gdzie masz napisane, ze nie musi sie przeciwnik dostawiac i, ze sie terenow nie przestawia

p.s. jako ostrzezenie moderatorskie:
skoncz z tymi atakami ad personam. Na tym forum dosc latwo sie banuje nowe osoby, ktore troluja od tak...

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Shino pisze: p.s. jako ostrzezenie moderatorskie:
skoncz z tymi atakami ad personam. Na tym forum dosc latwo sie banuje nowe osoby, ktore troluja od tak...
Dzierżę pałeczkę mocy! RAZ dwa TRZY ZNIkasz TY!...

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Co to za podłe ataki na syrenkę [-X

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Gremlin pisze:
Shino pisze: p.s. jako ostrzezenie moderatorskie:
Dzierżę pałeczkę mocy! RAZ dwa TRZY ZNIkasz TY!...
raczej respect my autoritah ;) jak w sygnaturce skavena ;)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Sorki za offtop ale musze zapytać :)
Ej Aves, to jesteś tym Avesem co pisał na forum Strefy Zero, że poda LS do sądu za to, że narusza prawo tworząc BP ?

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

O matko (Dymitra co robi najlepiej)! To tacy ludzie istnieją?

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Oczywiście :D.
Oskar pisze:http://www.forum.strefazero.net/viewtop ... sc&start=0
Sam znalazłem na forum strefy - polecam poczytać :)
;)

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Boskie.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Ale mi sie właśnie humor poprawił :D
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

dość OT! :evil:
jak ktos jeszcze ma ochote pokomentowac cos na temat avesa, to macie temat tutaj. W tym temacie sie pisze o syrence.
.:prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły:.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Ja mam pytanie. Do całej sytuacji dodajmy jeszcze jakiś oddział z bohaterem/championem szarżujący od boku w horrory. Champion krzyczy challenge keeperowi. Ten nie może odmówić bo horrory są gołe i nie mogą przejąć.Czy w tej sytuacji keeper fizycznie przesuwa się do tego oddziału i smok szarżujący w syrenę bije w horrory/furie (jak tam sobie wybierze)?
Pozdro

Awatar użytkownika
Aves
Chuck Norris

Post autor: Aves »

hmm po kolei, nie mozna powiedziec komus ze nie moze czegos zrobic bo to jest niepraktyczne, z kolei zasade o alignement'cie stosuje sie w momence wynikniecia niepraktycznej sytuacji. "it is acceptable to realign charged unit as well (or instead) so that battle line remains neat. " akceptowalne, nie znaczy konieczne, to daje mozliwosc ale nie mus. Ale to jest z kolei tylko moja interpretacja jezykowa.

Kolejny punkt, nie nie szarzuje sie tak zeby samemu sie align'owac, szarzuje sie tak zeby dostawic sie do jak najwiekszej ilosci modeli na ktore sie szarzuje, alignement to jest wykonywany na samym koncu i nie jest wymaganiem przy szarzy, jest jakby nastepujacym elementem.
ze sie terenow nie przestawia
Nie wiem z kad ci sie to wzielo.
Ej Aves, to jesteś tym Avesem co pisał na forum Strefy Zero, że poda LS do sądu za to, że narusza prawo tworząc BP ?
Nigdy nie napisalem czegos tak bzdornego, ale uwazam ze ingerowanie w army booki narusza PA GW, uzylem konkretnych przykladow, np ograniczenie konkretnie hellcannona do 0-1 jest no no, ale niepowtarzanie rare jest ok.
Shaman says:

-There is no evil spirits, but some just not like you.

-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.

Dodo Pieniążek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Dodo Pieniążek »

W kwestii naruszania zasad, to chyba Aves masz kłopoty z naruszaniem zasad ortografii :wink:

Przepraszam za offtop ale mam dzisiaj "cyniczny" nastrój
3rd Legion - Asuryan's Wrath
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

W idzę ,ze kolega Aves dotarł na BR . Będzie się działo:mrgreen:. Koniec offtopu
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

ODPOWIEDZ