Engine of the Gods WIP ( EDIT 7.10.09)
Moderator: Ziemko
Re: Engine of the Gods WIP
co z tymi fotami bo doczekać się nie mogę
kilka pytań
sam robiłeś podstawkę czy kupiłeś
jakie kolory użyłeś na skórę tego dinozaura
R.
kilka pytań
sam robiłeś podstawkę czy kupiłeś
jakie kolory użyłeś na skórę tego dinozaura
R.
Ciemno juz i foty slabe by byly , poczekam do jutra i przy swietle dziennym zrobie.
Kolor skory to snot green calosc , cieniowanie necrotite green (odpowiednik scorpion green w palecie GW) , a nastepnie do tego dodawany sunburst yellow , okolo 3 warstw.
Kolor skory to snot green calosc , cieniowanie necrotite green (odpowiednik scorpion green w palecie GW) , a nastepnie do tego dodawany sunburst yellow , okolo 3 warstw.
Zeby nie bylo , ze jestem goloslowny De facto do skonczenia zostaly sztandary z skavenami , zlote elementy na szmatach na platformie , kolki od tych szmat i docieniowanie tarcz - niby malo ,ale ta wykonczeniowka jest upierdliwa. Gdzieniegdzie sa wyjscia za linie czy plamy od innych kolorow , ale takowe bede niewelowal jak juz calego skoncze.
ZDJECIA BEZ FLESZA
ZDJECIA Z FLESZEM
ZDJECIA BEZ FLESZA
ZDJECIA Z FLESZEM
Raptor broisz , broisz , ale czasem jak cos powiesz to rekompensujesz wszystko
No przeciez sie nie bede zachwycal jak nie zachwyca
To nie lekcja polskiego ze Slowackim (co wielkim poeta byl, a 2009r rokiem Slowackiego jest).
A chodzilo mi o to, ze kolorek skory stedzia (przynajmniej na zdjeciu) z gory na dol ma taki sam oddcien. Wole jak sie zmienia
To nie lekcja polskiego ze Slowackim (co wielkim poeta byl, a 2009r rokiem Slowackiego jest).
A chodzilo mi o to, ze kolorek skory stedzia (przynajmniej na zdjeciu) z gory na dol ma taki sam oddcien. Wole jak sie zmienia
Masz racje Alister , nawet to TT nie jest Cieniowania tam tez nie ma , ide go do Dota wrzucic
Wash oooh damn :D:D Dobrze , ze ja wiem jak jest i jak wyglada na zywo
Myslisz , ze gdybym potrafil robic dobre foty to bym ich nie zrobil? Dobra enough , mi to zwisa , nikogo nie mam zamiaru przekonywac , ile jest warstw i jak naprawde wyglada , myslcie co sobie chcecie... Jeszcze mi brakuje hasla , ze bejca byl robiony
Ziemko z całym szacunkiem ale dajesz te zdjęcia tu żeby je pokazać naszemu światu, ale musisz się też liczyć z krytyką. Wyśmiewanie opinii innych jest trochę... nie na miejscu, zwłaszcza jak na admina nieprawdaż?
Co do samej figurki to engine budzi zachwyt, złoto jest piękne, gemy wyszły bardzo dobrze jednak kuleje ten stegadon... On naprawdę wygląda płasko. Zwłaszcza duże części ciała jak uda ale także sama głowa. Jest tam tyle zakamarków, guzów i szczelin że spokojnie mógłbyś zrobić lepsze przejścia. Jak na skinkach taka skóra wygląda świetnie bo są drobne, tak na tej świni poziom zwierzaka od "sprzętu" mocno odstaje.
Co do samej figurki to engine budzi zachwyt, złoto jest piękne, gemy wyszły bardzo dobrze jednak kuleje ten stegadon... On naprawdę wygląda płasko. Zwłaszcza duże części ciała jak uda ale także sama głowa. Jest tam tyle zakamarków, guzów i szczelin że spokojnie mógłbyś zrobić lepsze przejścia. Jak na skinkach taka skóra wygląda świetnie bo są drobne, tak na tej świni poziom zwierzaka od "sprzętu" mocno odstaje.
Alez mi wcale nie chodzilo o cieniowanie, ilosc warstw itp. itd, tylko o to, ze skora Twojego stedzia z zalozenia ma ten sam kolor wszedzie i malujesz tylko cienoiowanie.
Na tak duzym modelu az prosi sie o jakies przebarwienia tu i ówdzie.
Zreszta ... krytykowac bede jak w koncu swoje stadko krówek pomaluje.
Na tak duzym modelu az prosi sie o jakies przebarwienia tu i ówdzie.
Zreszta ... krytykowac bede jak w koncu swoje stadko krówek pomaluje.
Ja nie wysmiewam opinii innych , ja sie tylko smieje sam do siebie z niektorych stwierdzen. Jakbys malowal model ok 30h nalozyl na niego 5 warstw , a po czym uslyszal , ze go tylko zwashowales , tez bys sie zirytowal...
Ja wiem jak on jest wycieniowany i jak wyglada na zywo , chcialbym zebyscie mogli tez zobaczy i wtedy oceniac do woli , ale niestety nie ma takiej opcji , wiec jedyne co moge zrobic zeby go Wam pokazac to wkleic foty niestety nieodzwierciedlajace rzeczywistosci.
Przebarwienia do mnie nie przemawiaja , mam swoja wizje malowania calej armii i tego mam zamiaru sie trzymac , najwazniejsze , ze mi sie to podoba
Ja wiem jak on jest wycieniowany i jak wyglada na zywo , chcialbym zebyscie mogli tez zobaczy i wtedy oceniac do woli , ale niestety nie ma takiej opcji , wiec jedyne co moge zrobic zeby go Wam pokazac to wkleic foty niestety nieodzwierciedlajace rzeczywistosci.
Przebarwienia do mnie nie przemawiaja , mam swoja wizje malowania calej armii i tego mam zamiaru sie trzymac , najwazniejsze , ze mi sie to podoba