8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: Master of reality »

Rasti pisze:No sam nimi gram, no i wiem, że np z takimi lizakami łatwo mi nie jest.
Bo Lizaki też są przegięte :wink:
I sold my soul for rock'n roll

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

(jak oftop to oftop)
właściwie najbardziej przegięte armie to:
doch
de
vc
to jest czołówka lizaki też są pg ale nie aż tak [-X

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Ja też słysze że mam przegiętą armie a gram WoC xD ale jak nikt nie ma skilla to są mocni =P~

8 edycja ? Ja jestem zza 8) Jest szansa na poprawienie mojej pro armi jeszcze w tym życiu :) Ja chcę hordę z północy a nie 15 knightów i smieci.

Kiedyś już było coś o 8 edycji. Mówili że może będzie przeniesione na kostki d10 i inne dziwne rzeczy =P~

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

kostki d10 nie to niemożliwe =;
[-X 8ed tak szybko to zły pomysł

symek
Chuck Norris

Post autor: symek »

dokładnie 8 ed to by popsuło klimat jak na razie bo ludzie czekają na 7edycyjne podreczniki do swojej armi a tu zmiany jakies nowe zasady itp w warhammcu podoba mi się właśnie że jest w miare statyczny, że kupie coś raz i mam pewność że przynajmniej przez te 3-4 lata nie będe musiał kupować tego samego ( a gracie moze w MTG?? tam co 4-5 miechów trzeba zmienić całą talie nieraz a za taką talie to pół armii można nieraz kupić:P:P)

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Jeśli to prawda wszystko to w zasadzie nie mam nic przeciwko wznowieniu OnG, o ile będzie w stanie grać z innymi armiami przez całą następną edycję. Nie żeby kolejne demony robili, ani żeby się nie powtórzyła obecna sytuacja.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

8ma edycja to wyśmienity pomysł.Może zbalansują w końcu te lory podstawowe(i skończy się jedyny-słuszny LOM).
A co do armii,które niedawno wyszły i będą miały problemy w 8mej....zależy,czy są dobrze złożone.
A skavenom dobrze tak,niech się poczują na równi w szeregu!

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Ale nie ukrywajmy....jak by nie było 7 ed IMO to totalny niewypał...mam tu głównie na mysli brak zbalanswoania pomiędzy armiami...zreszta podobna sytuacja była z 5 ED

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

no bitwa 6ed brety z np. 8ed demonami będzie lekko bez sensu, ale i tak jestem za :)
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Gopal
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Gopal »

Zaraz mają wyjść Skaveny, koło stycznia-lutego Tomb Kings, a koło czerwca Bretonnia (!).
Mnie też się wydaje, że to trochę za szybko na 8 edycję... nie zdążymy nic pograć armiami z tego roku...

Mogliby zrobić kilka armii więcej, mi się np, marzą Chaos Dwarfy, Nippon albo Arabia, choć tej ostatniej pewnie nie zrobią, bo domyślnie jest "złą" armią, a to byłoby obecnie politycznie nie poprawnie...
Mogliby poprawić Bestie, w końcu co jak co, to dopiero jest cienka armia...

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Addelheim de Parravon pisze:Zaraz mają wyjść Skaveny, koło stycznia-lutego Tomb Kings, a koło czerwca Bretonnia (!).
co do TK i BRE wydaje mi się, że nie masz racji. skąd te informacje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

skaveny->beastmeny->tomb kingsy , o bretce nie słyszałem ale to możliwe

symek
Chuck Norris

Post autor: symek »

mam nadzieje że zrobią jeszcze ogry bo to fajna i sympatyczna armia i trzeba poprawić tylko kilka rzeczy żeby stała sie w miare grywalna

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

TK tak ale nie wiadomo czy w 2010...
a o brecie jeszcze ptaszki nie ćwierkają.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gopal
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Gopal »

Mam te informacje od faceta, który od wielu lat prowadzi jeden ze sklepów w Warszawie, więc raczej cos tam ptaszki ćwierkają.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zdziwilbym sie mocno gdyby 8ed wyszla tak szybko. Obstawiam 2011 lub 2012 rok. Moze Szaman sie wypowie?? :lol2: :P

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Bez sensu... ja dopiero kompletuję armię do obecnej edycji a tu niby zaraz ma wyjść kolejna? :/

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Przecież nie chodzi tutaj o modele, a o zasady. Figurki najprawdopodobniej zostaną.

Ja bym chciał widywać bestie na stołach, gdyż armią są ciekawą, lecz podobnież plewy z nich straszne.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Addelheim de Parravon pisze:Mam te informacje od faceta, który od wielu lat prowadzi jeden ze sklepów w Warszawie, więc raczej cos tam ptaszki ćwierkają.

:lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Jasiuuu pisze:
Addelheim de Parravon pisze:Mam te informacje od faceta, który od wielu lat prowadzi jeden ze sklepów w Warszawie, więc raczej cos tam ptaszki ćwierkają.

:lol2: :lol2: :lol2:
nie chciałem być aż tak brutalny jak Jasiuuu, ale mam podobne odczucia.
Obrazek

ODPOWIEDZ