Kilka pytań

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Re: Kilka pytań

Post autor: Byro »

A czy fizycznie figurka zmieści się wzdłuż na 6 cm podstawce? W końcu ma jakiś front, który powinien być z przodu (a nie, że figurka ustawiona jest bokiem).
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Zrób sobie najlepiej takiego snejka 1x15. 15 szczurów jak nic.

Knight
Wodzirej

Post autor: Knight »

1. Jaką podstawkę ma Plague Furnace
3x5 szczurów. 60x100

Sam napisałeś 3x5 więc dlatego się pytam. Oddział z zasady ma być pchany przez piechotę więc równie dobrze może stać na przodzie oddziału. Nie mam na razie kupionej tej figurki więc nie wiem jaka tam jest dołączona podstawka jeżeli jakaś jest.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Co do ilości szczurów (a więc wielkość podstawki - tak sugeruje AB), masz podane w AB - zajmuje miejsce 15 modeli, a więc 60x100.

Co do ustawienia (60x100 czy 100x60), proponuje spojrzeć dokładnie na model:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod290024a
A teraz zastanowić się nad własnym pytaniem...
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Knight pisze:1. Jaką podstawkę ma Plague Furnace
3x5 szczurów. 60x100

Sam napisałeś 3x5 więc dlatego się pytam. Oddział z zasady ma być pchany przez piechotę więc równie dobrze może stać na przodzie oddziału. Nie mam na razie kupionej tej figurki więc nie wiem jaka tam jest dołączona podstawka jeżeli jakaś jest.
podobnie jak rydwany kociolek tez moze miec tylko wezszy front niz boki... Nie da sie inaczej grac :D

Knight
Wodzirej

Co do modelu to jest to model dzwonka a nie furmanki. No ale skoro to ten sam zestaw więc pewnie jest ona na takiej samej podstawce.
Polhammer widział już wiele dziwnych rzeczy dlatego wolę się upewnić tym bardziej, że nie widziałem modelu furmanki i padła wcześniej odpowiedź (3x5 szczurów).

Przeczytaj moją powyższą wypowiedź, później to w jakim dziale forum się znajdujemy, przeanalizuj do czego ten dział służy a następnie zastanów się nad swoją odpowiedzią.

Knight
Wodzirej

Shino pisze:
Knight pisze:1. Jaką podstawkę ma Plague Furnace
3x5 szczurów. 60x100

podobnie jak rydwany kociolek tez moze miec tylko wezszy front niz boki... Nie da sie inaczej grac :D
Wolałem się upewnić w Polskim WFB nigdy nic nie wiadomo.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Knight pisze:Co do modelu to jest to model dzwonka a nie furmanki. No ale skoro to ten sam zestaw więc pewnie jest ona na takiej samej podstawce.
w zasadzie jest to model dzwonka i furnace'a. Przeciez sa tam czesci do obu modeli, grey seer i plague priest.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

A nie jest tak, że przy tak małej ilości modeli Monków Furnace w ogóle nie może się ruszać? A więc i przemieszczać w obrębie oddziału?
tak jest. Tu z tego co zrozumialem chodzilo o sytuacje gdzie jest szerokosc oddzialu na 1 monka i furnace...

Widzę, że MOD tu zrobił jakiś dziwaczny editing postu

Cytat jest ze mnie, a odpowiedź to nie wiem czyja :?
Tak czy inaczej - jeżeli zostaje Ci 1 Monk i Furnace, to zdejmujesz tak, żeby nie przemieścić Furnace'a, bo nie możesz IMHO.Jeżeli, dzięki temu wejdzie do walki - cool!
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

ODPOWIEDZ