Core - najlepszy wybór
Moderator: Gremlin
Re: Core - najlepszy wybór
no gdzie tam - latacze lecą po prostej do celu, bez szarż taktycznych czyli cieszymy się kiedy na nie szarżują w końcu to najtańszy oddział jaki możemy stracić
- Jacek_Azael
- Masakrator
Też mam z tym problem, ale myślę że wynika on przede wszystkim z niepełnego zrozumienia zasad szarży na skirmish. Też byłbym wdzięczny za prezentację Jankielu.
@Goboss
Ja screenuje trzema oddziałami driad bardzo dużą część swojej armii, ale odginać nimi za kija nie potrafię
@Goboss
Ja screenuje trzema oddziałami driad bardzo dużą część swojej armii, ale odginać nimi za kija nie potrafię
o kurde. no to mamy problem, gdybym umiał wklejać obrazki z kompa dobra możę to wystarczy
''''''''''''''''''''''''''BBB
''''''''''''''''D
'''''''''''''''''''''D
'''''''''''''''''''''''''D---D---D-----D
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''w w w
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''w w
I pomiędzy lataczem "B" a najbliższą dryadą musi być więcej niż ground move latacza. czyli np 12 u smoka czy 16 u blodzia aby nie zrobili taktycznej.
II blodzio nie może mieć możliwej szarży na tancerzy "w"
III driady muszą być tak ustawione żeby bardzo dokładnie okrążyły tancerzy aby uniemożliwić szarżę blodzia do tego służy resztka oddziału 3 czy 4 modele powinny wystarczyć.
po szarży blodzio wylądować powinien daleko gdzieś na lewo od tancerzy.
w przypadku czołgów klocków kawy czy czegoś takiego działa to podobnie lecz wymaga więcej precyzji i lepiej powiedzieć o co wam chodzi po skończeniu ruch.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''CCCCCCC
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''D"
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''D-------D
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''D----D
ogólnie chodzi o to żeby odział "C" widział driadę tę najbardziej na lewo tak aby musiał do niej skręcać tak aby to lewy model w oddziale C był miejscem obrotu. daje nam to nie koniecznie odginanie a raczej brak skrętu w prawo w tym przypadku oczywiście
''''''''''''''''D
'''''''''''''''''''''D
'''''''''''''''''''''''''D---D---D-----D
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''w w w
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''w w
I pomiędzy lataczem "B" a najbliższą dryadą musi być więcej niż ground move latacza. czyli np 12 u smoka czy 16 u blodzia aby nie zrobili taktycznej.
II blodzio nie może mieć możliwej szarży na tancerzy "w"
III driady muszą być tak ustawione żeby bardzo dokładnie okrążyły tancerzy aby uniemożliwić szarżę blodzia do tego służy resztka oddziału 3 czy 4 modele powinny wystarczyć.
po szarży blodzio wylądować powinien daleko gdzieś na lewo od tancerzy.
w przypadku czołgów klocków kawy czy czegoś takiego działa to podobnie lecz wymaga więcej precyzji i lepiej powiedzieć o co wam chodzi po skończeniu ruch.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''CCCCCCC
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''D"
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''D-------D
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''D----D
ogólnie chodzi o to żeby odział "C" widział driadę tę najbardziej na lewo tak aby musiał do niej skręcać tak aby to lewy model w oddziale C był miejscem obrotu. daje nam to nie koniecznie odginanie a raczej brak skrętu w prawo w tym przypadku oczywiście
Dalej ma jednego pivota. Po skręceniu do najbliższej, nie może już zrobić drugiego pivota na szarżę taktyczną.albo zaszarżuje naziemnym ruchem i zrobi Ci przejazd po driadach w magów
A tancerzy z magami trzeba otoczyć driadami, żeby nie było żadnej możliwości dostawienia się, bo latacze szarżują na najbliższy możliwy do zaszarżowania model, więc zasłanianie "frontu" skirmisha na wiele się nie zda.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Super, dzięki panowie, chociaż i tak chętnie poprosił bym o prezentację live, przy okazji jakiegoś turnieju
Runepriest - zdania jak to:
Runepriest - zdania jak to:
czynią Cię żywą legendą tego podforumogólnie chodzi o to żeby odział "C" widział driadę tę najbardziej na lewo tak aby musiał do niej skręcać tak aby to lewy model w oddziale C był miejscem obrotu. daje nam to nie koniecznie odginanie a raczej brak skrętu w prawo w tym przypadku oczywiście
Ziomas, nie zdać tej matury z matmy, to byłby dopiero żaal.runepriest pisze:szczególnie w tym roku gdzie matura z matmy jest tak zrobiona aby dokładnie 70-80 procent osób zdało.
mogę z nimi zagrać WE na WE co najwyżej
Poza tym to nie temat na to, ale ja też piszę maturę w tym roku. I chyba innym nie chodzi o wartość Twoich postów (notabene całkiem przydatną), ale o ich formę, czasami trudną do odczytania.
@ Dopisuję się do Ksch! Na turnieju chcę zobaczyć "turtoriala" jak robić takie cuda wianki Bo dla mnie to chyba za wysoki poziom...
Oj tak - zdecydowanie chodzi o formę wypowiedzi. Temat core, chyba zamknięty - w miarę się sprawdził, więc idę do speciali.
Bless przyklej ten temat, tak samo jak i ten o specjalach : )
P.s szarże taktyczne, sa banalnie proste w załozeniu, gorzej juz na polu bitwy gdy trzeba czasami troche wiecej niz jeden oddział odgiąć/zasłonić... jeślsi nikt Ci tego nie pokarze na kohorteXie to ja to zrobie w krk ksch .
Pozdro
Gremlin - nie chce mi sie przelogowywac z konta brata ; P
P.s szarże taktyczne, sa banalnie proste w załozeniu, gorzej juz na polu bitwy gdy trzeba czasami troche wiecej niz jeden oddział odgiąć/zasłonić... jeślsi nikt Ci tego nie pokarze na kohorteXie to ja to zrobie w krk ksch .
Pozdro
Gremlin - nie chce mi sie przelogowywac z konta brata ; P
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...