Mam ważne pytanie o przenoszenie figsów.

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Re: Mam ważne pytanie o przenoszenie figsów.

Post autor: Foalooke »

Dziekan, pragnę zauważyć że 7kg to waga stelaża pod armię na 4-5k :D

W sumie jeżeli udało by się znaleźć mniejszą walizę i zrobić stelaż z cienkiej blachy to spadłoby to wagowo conajmniej o 2-3 kilo ;)
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
Dziekan
Chuck Norris

Post autor: Dziekan »

Foalooke pisze:Dziekan, pragnę zauważyć że 7kg to waga stelaża pod armię na 4-5k :D

W sumie jeżeli udało by się znaleźć mniejszą walizę i zrobić stelaż z cienkiej blachy to spadłoby to wagowo conajmniej o 2-3 kilo ;)
W sumie tak. Ale jak człowiek chodzi po świecie, to jeszcze coś znajdzie (albo wdepnie w gó...). Są dwie możliwości. Ja natrafiłem ostatnio na promocję w Leroy Merlin (Francuzi chuje, ale mają promocje), na przecenę walizek aluminiowych. Kupiłem sobie dwie wypaśne walizki. Zamówiłem u Faberów gąbki http://tiny.pl/hmwj9 Feldherr z - 10 % od ceny ze sklepu internetowego. Jedna walizka będzie mieścić 144 figsy (30mm.) a dróga wszystkie potwory, charioty, giganty (100mm.) i dodatkowo 36 figsów (30mm.). Nie wspominając o miejscu ma movement traye, kostki i podręczniki. Na razie czekam na gąbki, potem je jeszcze będę ciął i robił dużo rzeczy. Jak już sobie poradzę ze wszystkim, to dam kilka zdjęć.

Ale Twój pomysł Foalooke jest też dobry, ale chodziło mi o mobilność. No i wcześniej już miałem doświadczenie z gąbkami.

Pozdrawiam

Dziekan

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ja tam mam walizkę firmy Feldher z gąbkami od jakiś 2 lat i jestem z niej bardzo zadowolony. Moim zdaniem, gąbki to najlepsze rozwiązanie.

ODPOWIEDZ