Testy wiedzy na masterach

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Testy wiedzy na masterach

Post autor: Ziemko »

Morrok pisze:Moze zamiast narzucać organizatorom jakieś bzdury zaczniecie malowac armie na poziomie i czytać trochę fluffu?
Warhammer to nie tylko gra ale też hobby.

Ciekawe na co jeszcze wpadnie nasz drogi Kwiatuszek w ciśnieniu na punkty...
100% poparcia.
Zalosne sie to wszystko robi , w temacie o ocenie malowania nie chce mi sie juz totalnie wypowiadac i mi zwisa juz to. Czasem jednak nie wytrzymuje i cos odpisze.

Gobos to mietka faja jestes jesli pytania o miasta lizardmenow sa za trudne ;)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

siedziałem cicho i tak kurde patrze

JH najpierw euro zmienili teraz to tamto. Kurwa, panowie a moze zajmijcie sie swoim masterem?
Jak Wam ocena i testy nie pasuja na innych masterach to kurde nie przyjezdzac! Ciagam Was na sile? To na ch*j sie wpieprzacie w organizowanie mi mastera. To osrodek sie tym zajmuje a gracze- wara. Czy sie wpierdalam do organizacji Gorzowa? nie. Bo to dobrze robią. KAzdy master w tym sezonie mial frekwencje, zadnych prawie uchybien, wiec takie strzepienie jezyka sie zaczelo...

kurna zal, zółć się przelewa, nawet nie wiecie ile osób się z nas śmiało na Kohortexie (z LL mam na mysli), ze o takie pierdoly jak punkty z hobby walcza dorosli ludzie (glownie to 3-4 osoby, kazdy wie kto)- wiekszosc do dzis uwazala, ze za niezła armie, nad ktora sie przesiedzialo kilkanascie godzin dostaje sie max punktow.

Do dzis duzo osob takze uwazalo, ze zeby byc diobry z testu, to trzeba cos poczytac. A tu cytaty w stylu ;
JaceK pisze: Pierwsze to już przegięcie. Dlaczego jestem zobowiązany znać koszty punktowe i unit size'y?
Ale widzę, że się myliłem- ze wystarczy brusha walnac na armie, zeby byl i juz mam polowe punktow za malowanie- to po chuj siedze nad skavenami, staram sie zebym mial wyjatkową armię (pomijam fakt, ze mam satysfakcje z posiadania nawet fajnej armii, ale czasem siadam i wiecej robi, zeby byla jesazcze lepsza- glownie dla siebie)

Warhammer to hobby+gra

Tak se mysle- kurde panowie WTF? Wezcie sie w garsc, wiem ze byl lament, ze niby LL sie opierdala, a teraz to sie jakis cyrk dzieje...

Jezdzimy na mastery, poziom ROŚNIE- nie nadążacie?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Warhammer to hobby+gra
Jestem hobbystą to muszę wiedzieć, ile kosztuje warhawk rider? Albo ile liderki ma kroxigor? Albo w którym mieście DE jest najwięcej niewolników?
Do dzis duzo osob takze uwazalo, ze zeby byc diobry z testu, to trzeba cos poczytac
Ja jestem przeciwny testom odkąd jeżdżę na turnieje. Czyli z 6 lat.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jankiel pisze:
Warhammer to hobby+gra
Jestem hobbystą to muszę wiedzieć, ile kosztuje warhawk rider? Albo ile liderki ma kroxigor? Albo w którym mieście DE jest najwięcej niewolników?
pytanie rownie z dupy jak to czy skoro jestem hobbysta to musze miec pomalowane figurki...

wiesz akurat fluff jest jedna z coraz nieliczniejszych rzeczy odrozniajacych 40k od fb :) wiec skoro chcesz sie bawic w jedna a nie druga gre to ;)

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Precz z udziałem testów wiedzy w klasyfikacji generalskiej.

Są trzy typy ludzi którzy popierają takie testy:
1) Tacy co mają zaje**** wiedzę. Spoko, ale jesteście w mega mniejszości.
2) Dobrze kombinujący.
3) Masochiści.

Innych możliwości nie widzę. Dla mnie to męczarnia. Losowa i niepotrzebna.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tak samo z malowaniem

ocene malowania duza popieraja z reguly:
1) ci, ktorzy zajebiscieogarneli swoja armie
2) ci co wyjebali w opor kasy na armie
3) masochisci

z koleij za zmniejszeniem oceny malowania sa:
1) ci, ktorym nie chce sie ogarnac armii
2) ci, ktorzy nie chca wydawac kasy a nie maja jak sami pomalowac armii
3) masochisci

po prostu tak to cale hobby wyglada. Jedyna sprawiedliwa rzecza tu jest wyjebanie calej klasyfikacji hobby :(

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Morrok, po pierwsze, to grzeczniej. Bo nikt (szczegolnie z naszego klubu) Cie nie atakował i nikt Cie nie obrazał. Badz wiec takze uprzejmy zachowac pewien poziom wypowiedzi.
Morrok pisze: JH najpierw euro zmienili teraz to tamto. Kurwa, panowie a moze zajmijcie sie swoim masterem?
Ha, no i znalazł się demon, potęga sił nieczystych, szatan, heretyk i bluznierca, ktory wspaniały i idealny swiat polskiego WFB chce, nie bojmy sie tego slowa, zniszczyc! A imie jego "Jezdzcy Hardkoru". Apage satanas!
A tak serio, to Morrok, ciesze sie, ze zauwazasz nasze dzialania i Twoje slowa traktuje jako swego rodzaju uznanie dla naszej aktywnosci, ale mimo wszystko nie wiem, czy troche nas nie przeceniasz.... Na LL jest... dwoch JH. To "troche" mało, zeby, jak piszesz, " zmieniac to" albo "tamto". W sumie, to w liczbie dwoch osob mamy zaledwie jakies 5% glosów. To jest pewien kapitał, ale zdecydowanie nie jest to pakiet wiekszosciowy, ktory pozwolilby samodzielnie podejmowac jakiekolwiek decyzje dotyczace organizacji WFB w ramach polskiej ligi.
Owszem, jako klub mamy swoje pomysły. Wierzymy, ze dzieki ich wprowadzeniu ten nasz skostniały swiatek WFB bedzie troche lepszy, sensowniejszy i bardziej otwarty na nowych ludzi, czego nam strasznie potrzeba. Dlatego werbalizujemy swoje pomysły na forum i nie da się rowniez ukryc, ze rozsadną argumentacja staramy sie do naszych pomysłow przekonac innych ludzi. Nie stosujemy brudnych trików, nie kupujemy niczyich głosów, nie stosujemy tez zastraszania i szantazu. Po prostu rozmawiamy i staramy sie cierpliwie tlumaczyc. I wiesz co? Kazdy moze to robic. Kazdy osrodek w Polsce moze zglaszac swoje pomysly, przekonywac do nich innych ludzi a nastepnie, przy odpowiednim poparciu, je wprowadzac w ramach naszych struktur i regulaminów. Droga wolna. Jesli nie podoba Ci sie aktywnosc JH, to z nami dyskutuj, wykazuj błedy i niekonsekwencje. A jeszcze lepiej, zglaszaj swoje wlasne, lepsze pomysly. Jesli faktycznie beda lepsze to z pewnoscia wygraja z pomyslami Jezdzcow Hardkoru. Ot, i cały Twoj, chyba jednak z leksza urojony, problem ze "zmienianiem tego i tamtego" przez nasz klub przestanie istniec. Ale tymczasem nie oczekuj, ze bedziemy siedziec cicho tylko po to, by nic sie nie zmienialo i by nie ranic Twoich oczu zbyt czestym ogladaniem na forum naszych postów.
Jak Wam ocena i testy nie pasuja na innych masterach to kurde nie przyjezdzac!
Zaluje, ze musze Ci uswiadamiac rzecz tak oczywistą, ale jesli wiekszosci organizatorow turniejow w Polsce, czyli czlonkom Listy Ligowej, nie bedzie pasowala ocena malowania i testy na masterach, ktore sa dobrem wspolnym calego srodowiska, to obawiam sie, ze po prostu zostana dokonane zmiany. To LL stworzyła kiedys wszystkie regulaminy i ma prawo zmieniac je, kiedy tylko ma taka chec i potrzebe, i jest na to zgoda wiekszosci. To tak dziala. Warto, zebys o tym pamietał. A jesli nie bedzie Ci sie to podobało, to mozesz nie przyjezdzac na turnieje.
kurna zal, zółć się przelewa,
Akurat Twoj post jest najbardziej żółciowym i cisnieniowym postem, jakiego czytałem w tym kontekscie na naszym forum.
nawet nie wiecie ile osób się z nas śmiało na Kohortexie (z LL mam na mysli), ze o takie pierdoly jak punkty z hobby walcza dorosli ludzie (glownie to 3-4 osoby, kazdy wie kto)-
Ja nie wiem kto. Jak masz jakies problemy, to je zwerbaluzuj. I tak juz dajesz sobie ulzyc, wiec idz na calosc.
Jesli chodzi o to, ze "ktos" tam sie smieje, ze "ktos tam sie kłoci" to to dla mnie jest zalosne. Szczegolnie, ze zwykle ci co teraz sie smieja, zamiast zabrac glos w dyskusji, najglosniej potem krzycza, ze im sie nie podoba wprowadzona zmiana. Bo nie chcialo im sie brac udzialu w "kłotniach" i glosowaniach, ale teraz to w sumie sa niezadowoleni. Moze ich duma im na to nie pozwolila? Ja sie pytam, po co ci ludzie sa na LL, ktora z zalozenia jest miejscem, gdzie scieraja sie opinie i trzeba podejmowac wlasnie tak doniosle decyzje jak ta, czy dawac 1pkt za konwersje. Tak, to jest forum WFB i wlasnie takimi problemami sie tu zajmujemy. Jak kogos to dziwi, zniesmacza albo jest ponizej jego godnosci, niech sie wypisze z LL i zwolni miejsce komus innemu, kto bedzie chcial aktywnie, czyli poprzez rozmowe a nie smianie sie za plecami, tworzyc reguły naszego hobby.
to po chuj siedze nad skavenami, staram sie zebym mial wyjatkową armię (pomijam fakt, ze mam satysfakcje z posiadania nawet fajnej armii, ale czasem siadam i wiecej robi, zeby byla jesazcze lepsza- glownie dla siebie)
Pytasz i od razu sam sobie odpowiadasz.
Jezdzimy na mastery, poziom ROŚNIE- nie nadążacie?
I wlasnie biorac pod uwage powyzsze, to samo pytanie moglbym zadac Tobie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

haha : ] Mhrrok naprawdę weź jakieś tabletki i się uspokój.
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Nie stosujemy brudnych trików, nie kupujemy niczyich głosów,
Zapomniałeś dopisać - w tym sezonie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Jankiel, może powiesz mi o czymś o czym nie wiem to z przyjemnością się ustosunkuję. Tylko konkretnie proszę, kiedy, komu, ile i za co?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

no jak Dębek, zapomniales ?

przed WI były dwie dziwki, a po WI 0,5kg koksu

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Tylko konkretnie proszę, kiedy, komu, ile i za co?
Kapitan reprezentacji. W zamian za obiecanie Cosmowi miejsca w składzie kupiliście jego głos. Cosmo nie chciał z Wami jechać na takich zasadach. Mam wszystko w archiwum na GG, Barbara zresztą do mnie dzwonił na dzień przed zakończeniem głosowania, bo bardzo pilnie potrzebował nr telefonu do Cosma. I tym jednym głosem prześlizgnęliście się. Nie wierzę, że było to incydentalne.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Morrok, ale ja mam prosta odpowiedz - niektorzy chca z WFB,( ktore z samego zalozenia jest hobby-malowanie+ gra) zrobic sporty (sama gra)

Tyle ode mnie - znow sie nie moglem powstrzymac, zeby nie odpisac. Echhh - slabe, slabe samozaparcie w tej dziedzinie.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

W zamian za obiecanie Cosmowi miejsca w składzie kupiliście jego głos. Cosmo nie chciał z Wami jechać na takich zasadach.
No to wreszcie kupiliśmy czy nie kupiliśmy?
Nie wierzę, że było to incydentalne.
Spoko, z kwestiami wiary nie wypada dyskutować.
Sorry za offtop.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jankiel pisze:
Tylko konkretnie proszę, kiedy, komu, ile i za co?
Kapitan reprezentacji.
No, prosze mi tu bez takich. Ja gadalem z Cosmem, Debek nie mial z tym nic wspolnego.
Cale szczescie historia miala happy end, zreszta nie jest to temat na roztrzasanie zeszlorocznych kwestii.
Ziemko pisze:Morrok, ale ja mam prosta odpowiedz - niektorzy chca z WFB,( ktore z samego zalozenia jest hobby-malowanie+ gra) zrobic sporty (sama gra)
Ja tez mam takie wrazenie. Uwazam, ze to bardzo dobra tendencja i wspieram ja calym sercem.
Ziemko pisze:Tyle ode mnie - znow sie nie moglem powstrzymac, zeby nie odpisac. Echhh - slabe, slabe samozaparcie w tej dziedzinie.
Mam to samo.
Morrok pisze:to po chuj siedze nad skavenami, staram sie zebym mial wyjatkową armię (pomijam fakt, ze mam satysfakcje z posiadania nawet fajnej armii, ale czasem siadam i wiecej robi, zeby byla jesazcze lepsza- glownie dla siebie)
Skoro robisz to glownie dla siebie, to chyba nie ma problemu. Poza tym to ladnie wyglada jak scieraja sie dobrze pomalowane modele.

Juz bardziej na temat:
Antonio zaproponowal ciekawe rozwiazanie - schematy opracowywania testu wiedzy (czyli proporcje miedzy pytaniami). Osobiscie sadze, ze nie rozwiazuje to problemu w kontekscie jaki przedstawil Kolata (czyli nieuniknionej nieuczciwosci przy coraz bardziej sportyzujacym sie hobby).
Wywalenie testu wiedzy jest moim zdaniem przegieciem w druga strone - choc sam nie wiem, czy podtrzymywanie iluzji hobbystyki nie jest troszeczke rozwiazaniem niesatysfakcjonujacym nikogo.
Furion napomykal o jakims swoim rozwiazaniu - czekam z niecierpliwoscia, skoro dyskusja juz sie zaczela.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

Weźcie w końcu przestańcie się spinać bo od jakiegoś czasu już to robicie i to jest żałosne. Zawsze byłem za tym żeby nie było testów wiedzy i ocena malowania była jak najmniejsza albo wcale jej nie było.No cóż jeżeli organizator się decyduje na jakąś tam ocenę malowania i na test to wie co robi, jak mi się zasady turnieju nie podobają to po prostu nie jadę i później nie siedzę na forum i zasypuje ludzi bezsensownym spamem jaki to ja jestem pokrzywdzony bo siedziałem ileś tam godzin nad swoją armią, a sędziemu się ona nie spodobała.

PS z drugiej strony to w sumie h*j mnie obchodzi co jakiś wyimaginowany ludzik zrobił w wyimaginowanym świecie :roll: (dlatego nie uznaje pytań z fluffu)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Pzepraszam panowie za niewłaściwy post. Może i forma jest taka jak nie powinna być, ale troszkę się wkurzyłem. Z tego co wiem nie tylko mi się to udzieliło...

Biorę pod uwagę, że nie każdemu pasuje test, innym pasuje, niektórzy chcą oceny malowania, która wypromuje ładne armie, inni chcą ujednolicenia i maksa punktów dla srednio-ładnych armii.

I tak tymi postami nic nie zmienimy, bo pewnie wejdą odpowiednie głosowania itd. itp...

Jeżeli kogo obraziłem- sorry i zapomnijmy o całej sprawie.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Kołek pisze: PS z drugiej strony to w sumie h*j mnie obchodzi co jakiś wyimaginowany ludzik zrobił w wyimaginowanym świecie :roll: (dlatego nie uznaje pytań z fluffu)
z calym szacunkiem ale w tym zdaniu wali na kilometr podejsciem Mlodego...
jak nie interesuje cie fluff czy historia,
malowanie jest wg ciebie zbedne,
a tak naprawde to mozna grac kartonikami
to po kiego chuja grasz w tą gre? skoro mozna znalezc sobie bardziej turniejowe i lepiej zbalansowane rozgrywki...

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Post autor: Deliberitus886 »

Panowie wasza dysputa sprowadza się do tego iż podzieliliście się na dwie grupy tych co mogą grać kasztanami albo kapslami i na tych którzy chcą posiadać ładną i schludną kolekcję figurek . Obje te grupy mają racje bytu bo Wargaming to zabawa w wojnę niekoniecznie figurkami .
Co do testów wiedzy niezdrowym dla psyche jest napychanie sobie głowy informacjami które ktoś wymyślił i są totalną fikcją na grzyba nieprzydatna w życiu wiedza a jeżeli ktoś uważa że jest potrzebna to niech idzie do lekarza pierwszego kontaktu, bo może jest shizolem ](*,) .
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

Deliberitus886 pisze: Co do testów wiedzy niezdrowym dla psyche jest napychanie sobie głowy informacjami które ktoś wymyślił i są totalną fikcją na grzyba nieprzydatna w życiu wiedza a jeżeli ktoś uważa że jest potrzebna to niech idzie do lekarza pierwszego kontaktu, bo może jest shizolem ](*,) .

Nie uwazam ze jesli ktos chce znac Fluff to jest schizolem ;/ To jest hobby generlanie dla ludzi ktorzy lubia i interesuja sie Fantastyka. Nie musze siedziec i wkuwac przed turniejem calej histori He z datami panowania krolow feniksow. ale kazdy kto sie tym interesuje ma podstawowa wiedze na temat swiata i ras. a pytania z testu do tego powinny sie sprowadzac

ODPOWIEDZ