DMP 2010r. - reaktywacja

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Re: DMP 2010r. - reaktywacja

Post autor: Jedy Knight »

Jasiuuu pisze:Panie Żaba jest pan żerem!

:mrgreen: :wink:
There.
Fixed it for you.

Stork.
swieta_barbara pisze: JBC bylaby mozliwosc kimania z piatku na sobote w szkole, gdyby byly 4 bitwy?
Ty chyba w Gorzowie nigdy nie byłeś, co?

Green Knight pisze:Jako że większość postów znowu nie wnosi nic sensownego do sprawy DMP 2010 to musze zamknąć temat.
Nervosol, Persen, te rzeczy.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Jedy Knight pisze:
Nervosol, Persen, te rzeczy.

Biorę Viagre ale nie pomaga. :(
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Mój kolega robiąc uwagi do systemu turniejowego Veta podał taki przepis na ilość rund swissa:
Przy swissie minimalna ilość rund musi być równa log naturalny przy podstawie z 2 (3 rundy dla 5-8 uczestników, 4 dla 9-16, 5 dla 17-32 itd.) inaczej może nie udać się wyłonić bezwzględnego zwycięzcy).
Jeśli więc powyższe jest prawdą to 6 rund jest koniecznością. Podobnie jak 3 dni IMHO. Na 9tą i tak, z wielu miejsc w Polsce trzeba jechać w środku nocy, albo i całą noc. Jeśli byłaby sala do spania to koszty dla uczestników nie byłyby duże, natomiast organizatorzy odbiliby je w wejściówkach, które zapewne wciąż nie powalałyby ceną. 1-3-2, albo wręcz 2-3-1 to idealne rozwiązanie. Rzeźnia w postaci grania do północy jest mocno taka sobie...
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

15 sierpień to niedziela i święto-czyli można odebrać sobie ten dzień wolnego w innym terminie. Np pod koniec sierpnia

Można jeszcze ustawić delikatnie losowanie. Do funkcji LOS w exelu (chyba większość z tego korzysta) dodać jakieś ułamki, aby np. gracze z pierwszej 200 rankingu mieli większe szanse na granie ze sobą. Powyciągać jakieś średnie i odpowiednie przeliczyć.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

morgan10005 pisze:15 sierpień to niedziela i święto-czyli można odebrać sobie ten dzień wolnego w innym terminie. Np pod koniec sierpnia
O ile mi wiadomo to za święta wypadające w niedziele nie przysługuje dzień do odbioru. Chyba że w nowym kodeksie się coś zmieniło.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

morgan10005 pisze:Można jeszcze ustawić delikatnie losowanie. Do funkcji LOS w exelu (chyba większość z tego korzysta) dodać jakieś ułamki, aby np. gracze z pierwszej 200 rankingu mieli większe szanse na granie ze sobą. Powyciągać jakieś średnie i odpowiednie przeliczyć.
Mega material na walki - juz to widze.
Jedy Knight pisze:.
Jacek, jak nie zamierzasz nic sensownego pisac, to przestan spamowac i zastanow sie 5 sekund, zanim dziabniesz "Wyslij". Prosze...
Green Knight pisze:
morgan10005 pisze:15 sierpień to niedziela i święto-czyli można odebrać sobie ten dzień wolnego w innym terminie. Np pod koniec sierpnia
O ile mi wiadomo to za święta wypadające w niedziele nie przysługuje dzień do odbioru. Chyba że w nowym kodeksie się coś zmieniło.
kodeks pracy niestety pisze:§ 2. Każde święto występujące w okresie rozliczeniowym i przypadające w innym dniu niż niedziela obniża wymiar czasu pracy o 8 godzin. Jeżeli jednak w tygodniu obejmującym siedem dni od poniedziałku do niedzieli, wystąpią dwa święta w inne dni niż niedziela, obniżenie wymiaru czasu pracy o 8 godzin następuje tylko z tytułu jednego z tych świąt.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

swieta_barbara pisze: I ze wzgledow organizacyjnych akredytacja z wplata na konto wczesniej, zeby paringi byly juz porobione i nie tracic czasu na szukanie stolow + oczywiscie bezwzglednie karniaki dla spoznialskich (zarowno tych na 1sza bitwe, jak i dla tych co przedluzaja - mega napiety rozklad jazdy).

Co do akredytacji - jest to nie głupi patent, lecz oby nie było to samo co dzieje sie z GT.

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Green Knight pisze:
mój błąd.
swieta_barbara pisze:
morgan10005 pisze:Można jeszcze ustawić delikatnie losowanie. Do funkcji LOS w exelu (chyba większość z tego korzysta) dodać jakieś ułamki, aby np. gracze z pierwszej 200 rankingu mieli większe szanse na granie ze sobą. Powyciągać jakieś średnie i odpowiednie przeliczyć.
Mega material na walki - juz to widze.
również bedzie walka o to że wyrzynacze trafili na jakiś dzieciaków co dopiero zaczynają grać.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Masz rację - wzięcie pod uwagę rankingu, lub pozycji z DMP z poprzedniego sezonu z pewnością robiłoby ten system sprawiedliwszym. Niestety wyszedłby z tego zapewne burdel. A to dawno nie widziany w rankingu kolega wpada do zespołu, bo gra dobrze, ale cały rok polerował kryształy w Bangladeszu i nie miał dostępu do batla, a to awantura, bo jakiś zespół w 2009 był wysoko, ale w tym gra w innym składzie i to niesprawiedliwe...
6 rund swissa powinno wystarczyć do wyłonienia zwycięzców. Albo jeszcze inaczej - zróbcie 6 rund swissa plus finały dla 4 najlepszych drużyn, o miejsca 1 i 3 (punkty nie liczone do ogólnych wyników, po prostu w dużym finale pierwszy jest pierwszy, a drugi jest drugi, to samo w małym). Załatwi to problem niesprawiedliwości, plus Ci, którym powiodło się gorzej będą mogli się zebrać po sześciu bitwach. Najlepsi mają większą skłonność do siedzenia na turnieju do setnej :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Tak czy inaczej ktoś bedzie pokrzywdzony, ale chodzi o to aby tego było jak najmniej.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

ja nie moge! Czy zawsze cos sie musi zmieniac w formule DMP!? W koncu przesadzicie i tyle...
Tyle lat bylo dobrze grac 5 bitew, i co? Nie wierze, ze wyniki ,,sa niemiarodajne'' ....bo Inkwizytor nie wygrał?

Zostawcie DMP takie jak jest i nie przepychajcie jakis niepotrzebnych zmian w imie ,,zeby bylo lepiej''. nie bedzie lepiej.

Az opowiem historie mojej milosci do pewnej Rudej.

Bardzo kochamy sie z ruda i jestesmy razem szczesliwi. Robimy to na 2250 sposobo min 5 razy w ciagu nocy ;) . Czasem nawet wiecej. Wszyscy zapewne sie zgodza ze stwierdzeniem, ze musialbym byc niezlym ciulem zeby dac jej kosza i szukac nastepnej .Kolejna bedzie moze i miala wieksze cycki, ale nie wiadomo czy bedzie mi sie z nia tak samo super dogadywac jak z poprzednia...

Morał? Ja zostaje przy pierwszej Rudej i wole jej male cycki, ktorymi bardzo milo mi sie bawic...
prosze nie odbierajcie mi tego :oops:

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

hehe.

Jaka romantyczna historia

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

swieta_barbara pisze:
Jedy Knight pisze:.
Jacek, jak nie zamierzasz nic sensownego pisac, to przestan spamowac i zastanow sie 5 sekund, zanim dziabniesz "Wyslij". Prosze...

Niem mam czasu rozwijać.

swieta_barbara pisze:
To juz bylo przeglosowane, zostaje 5 osob. Co do 4 bitew w sobote - mysle ze dalbym rade. Tylko wtedy to juz 2250...
Tyle, ze wypadaloby wyruszyc juz w piatek po pracy, albo nawet wziac 0,5 dnia wolnego.
JBC bylaby mozliwosc kimania z piatku na sobote w szkole, gdyby byly 4 bitwy?

1. 9.00-12.15
2. 12.25-15.40
3. 16.15-19.30
4. 19.40+

I ze wzgledow organizacyjnych akredytacja z wplata na konto wczesniej, zeby paringi byly juz porobione i nie tracic czasu na szukanie stolow + oczywiscie bezwzglednie karniaki dla spoznialskich (zarowno tych na 1sza bitwe, jak i dla tych co przedluzaja - mega napiety rozklad jazdy).
Jeśli już musze rozwijać, to powtarzam – czy byłeś kiedykolwiek w Gorzowie?
Twoje wypowiedzi zdają się świadczyć, że nigdy, wobec czego nie masz pojęcia o czym piszesz.
Popraw mnie jeśli się mylę. Z przyjemnością przeproszę.
1- Coś już zostało przegłosowane, a coś innego nie? Jak zabawnie. Bo jedna z opcji się podoba, więc została przegłosowana, druga się nie podoba, więc jest do ustalenia? Takie standardy to tylko na LL.
2- W Gorzowie od 2006 roku była możliwość noclegu w piątek.
3- Akredytacja, wpłaty na konto? Gorzów tego nie potrzebuje nawet przy ETC. Gucio to da w sprawie spóźnień, bo one są wynikiem koszmarnej logistyki Gorzowskiej, z którą tylko Zielona Góra może się równać.
4- Spóźnienia na turniej będą zawsze. Co do opóźniaczy – tylko sędziowie z wyjątkowo miękkimi fajami są wobec nich bezsilni, lecz sędziów przecież nie będzie…

Podsumowując – 4 bitwy w Sobotę to straszny hardcore, z wjazdem na uświęcony tradycją czas pijaństwa i rozpusty. Przynajmniej bez bezpośredniego zagrożenia dla życia, jakie niesie ze sobą powrót samochodem z Gorzowa po trzech bitwach w Niedzielę.
Czy lepsze sortowanie szwajcara jest tego warte? Wątpię, choć osobiście cztery bitwy w Sobotę zagram z chęcią, szczególnie, że będą krzesła.

W jeszcze większym skrócie – zostawmy to chłopakom z Gorzowa.
Wątpię by byli głupcami chcącymi zepsuć ten turniej.
Nie do wszystkich tu mam tyle zaufania.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Shakin' Dudi pisze: Nie wierze, ze wyniki ,,sa niemiarodajne'' ....bo Inkwizytor nie wygrał?
rozumiem że zły dotyk Darka boli przez całe życie okazuje się jednak, że trauma obejmuje także innych CZŁONKÓW :lol2: klubu na samogłoskę. W każdym razie Twa jakże interesująca historia ubawiła me jakże szare życie - pozostaje tylko pytanie po co Ci Warhammer jak Twe życie erotyczne jest tak rewelacyjne :?:

Ż.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Żaba pisze:rozumiem że zły dotyk Darka boli przez całe życie okazuje się jednak, że trauma obejmuje także innych CZŁONKÓW :lol2: klubu na samogłoskę.
:lol2:

no z pewnością członków :lol2:
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

A mozę by tak zrobić największy turniej WFB na świecie trwający okrągły tydzień i skupiający największą ilość graczy.
Oczywiście z systemem pucharowym.

Myśle że Gorzów dałby rade - pytanie tylko czy battlowcy poświęcą 5 dni urlopu by poprzesówać pamperki jak to co poniektórzy mówią lub wykazać sie swoimi umiejętnościami w tą jakże fascynującą gre i walczyć o największy puchar w lidze :D - może i GW by sponsoring dało :)

A tak na serio:
6 bitew z czego jedna w Piątek było by najrozsadniej.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Smiechua, a moze by tak zejsc na ziemie :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

oj tam oj tam

Fantazja mnie poniosła - ale zrobienie Games Day w Polsce :D nie było by takie głupie - w końcu to u nas jest ponoć największe skupisko najlepszych graczy w WFB.

Tak mi sie wydaje biorąc pod uwage nasze wyniki na ETC.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Śmiechu to by był Games week. Ale ogolnie dobry pomysł.

Awatar użytkownika
Zulus
Mudżahedin

Post autor: Zulus »

Jak tydzien grania w battla to tylko w bazie w Wejcherowie :D
Największym wrogiem słonia jest smok.

ODPOWIEDZ