BP po Bazylu spis

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Re: BP po Bazylu spis

Post autor: Marek G »

Uwazam, ze mengile kosztujacy slot hero zadzialaja tak samo turniejowo jak 2 sloty hero - beda wystawiani sporadycznie, jesli nie w ogole.
Nie idzmy ze skrajnosci w skrajnosc, nie pastwmy sie juz tak nad nimi.
Generalnie podoba mi sie ten pomysl. To samo co ban, ale jednak nie ban :).

Co do cannonow, to ja teraz zastawiam nad opcja 2x rare. Jakby to dzialalo na male punkty? ban?
Rozumiem sens zbanowania oraz rozumiem sens pozostawienia jakiejs furtki. Jest to opcja.
Jestem w stanie to poprzec.

Jeszcze przypomne sie z tym
Jeszcze jedno, Robson zwracal mi uwage, ze przerzut warda na orkach to za duzo, zeby zrobic one use only, w sumie sporo w tym racji jest. Mengile + bolce na demony bez warda :).
No i chyba nie ma powodu by uwalac demonow, skoro vc/lizzi/de sa porownywalne.
Uwazam, ze ma racje, zrobilbym ten item one use only i wylaczenie calkowite warda - na pendant tez bedzie dzialac. A mniej rzutow bedzie (w praktyce na demony wylaczenie warda a ward przerzucany 5+ to to samo).

Co sadzicie?
Co do Yankiela to nie wiem, mozna wywalic, mozna dac +2dispel dice one use only (z tego co wiem, to sens tego przedmiotu byl taki, ze efektywny koszt Kamienia Xeta mial byc 0, a nie jakis balans dla orkow w fazie magii przeciwnika). Choc wtedy trzebaby dopisac, ze kosztuje dd w BP, a tu juz wowczas za bardzo to sie rozrasta, wiec jestem za wywaleniem, bo tak jest prosciej.

Co do ogrow special + rare ok.
Co do zasady czarow, jeszcze sie zastanowie. Dla zasady na razie jestem przeciw zmianie zasad. Ale wole to niz przedmiot wbrew pozorom (raz, ze to jeden przedmiot, 2, ze jest duza zmiennosc w zasady gdy zginie butcher z przedmiotem. To jest glupie ,ze przedmiot w 1 butcherze by ingerowal we wszystkich czary. Troche to nieintuicyjne).

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Projekt głosowania
UWAGI:
-przy każdym pytaniu będziemy wpisywać pełną odpowiedź, bo za dużo opcji krąży - np. w pytaniu o dzialka DoW ja bym odpowiedział: (Barb) - wcale, a jeśli już muszą, to 0-1.
- jeśli chcecie coś dopisać - nie krępujcie się, zbieranie różnych rzeczy z postów jest kłopotliwe i na pewno coś przeoczyłem

1. Dogs of War
Jak ograniczone mają być działka DoW?
Jak ograniczeni mają być MMM?
Czy/co robimy z Asranilem, Truthsayerem i Emisariuszem?

2. Orcs and Goblins
Jakie zmiany wprowadzamy w zasadach przedmiotów?

3. Ogre Kingdoms
Czy/Jak zmieniamy zasady slotów special/rare ogrowych?
Czy usuwamy ograniczenia dotyczące wystawiania Gnoblarów i Traperów?
Jacy bohaterowie mogą być generałami w armii Ogrów?
Czy dopuszczamy przedmioty z Gnoblar Hordes?
Czy/w jaki sposób zmieniamy zasady brania Big Names?
Czy/w jaki sposób zmieniamy zasady ogrowej magii?

4. Demony
Czy/jakie zmiany wprowadzamy w ograniczeniach Demonów?

5. Skaveny
Czy ograniczamy Abomkę do 0-1?

Uwaga, to jest projekt, pełne głosowanie założę w oddzielnym temacie jutro pod koniec dnia, jak już się zbierze wszystkie wątki.

ODPOWIEDZ