Nie idzmy ze skrajnosci w skrajnosc, nie pastwmy sie juz tak nad nimi.
Generalnie podoba mi sie ten pomysl. To samo co ban, ale jednak nie ban

Co do cannonow, to ja teraz zastawiam nad opcja 2x rare. Jakby to dzialalo na male punkty? ban?
Rozumiem sens zbanowania oraz rozumiem sens pozostawienia jakiejs furtki. Jest to opcja.
Jestem w stanie to poprzec.
Jeszcze przypomne sie z tym
Jeszcze jedno, Robson zwracal mi uwage, ze przerzut warda na orkach to za duzo, zeby zrobic one use only, w sumie sporo w tym racji jest. Mengile + bolce na demony bez warda

No i chyba nie ma powodu by uwalac demonow, skoro vc/lizzi/de sa porownywalne.
Uwazam, ze ma racje, zrobilbym ten item one use only i wylaczenie calkowite warda - na pendant tez bedzie dzialac. A mniej rzutow bedzie (w praktyce na demony wylaczenie warda a ward przerzucany 5+ to to samo).
Co sadzicie?
Co do Yankiela to nie wiem, mozna wywalic, mozna dac +2dispel dice one use only (z tego co wiem, to sens tego przedmiotu byl taki, ze efektywny koszt Kamienia Xeta mial byc 0, a nie jakis balans dla orkow w fazie magii przeciwnika). Choc wtedy trzebaby dopisac, ze kosztuje dd w BP, a tu juz wowczas za bardzo to sie rozrasta, wiec jestem za wywaleniem, bo tak jest prosciej.
Co do ogrow special + rare ok.
Co do zasady czarow, jeszcze sie zastanowie. Dla zasady na razie jestem przeciw zmianie zasad. Ale wole to niz przedmiot wbrew pozorom (raz, ze to jeden przedmiot, 2, ze jest duza zmiennosc w zasady gdy zginie butcher z przedmiotem. To jest glupie ,ze przedmiot w 1 butcherze by ingerowal we wszystkich czary. Troche to nieintuicyjne).