Jakie chcecie zasady na WI???

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Jakie chcecie zasady na WI???

Post autor: Kalesoner »

demony i skaveny
demony i wampiry
demony i de
demony i lizaki
wampiry i de
wampiry i skaveny
wampiry i lizaki
de i skaveny
de i lizaki
lizaki i skaveny

nie powinny móc wchodzić ze sobą w sojusze
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

gadanie

wszystko jedno byle 5 bitew wcisnąć 8)

i pomysł z jednym lordem na sojusz jest naprawdę w pytkę
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

A w ostatnich latach ludzie narzekali na zasady, ze je chcecie zmieniac? Swoja droga, jakie byly ograniczenia magii?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

wszyscy byli zadowoleni tylko frekwencja spadła :? - wydaje się nam że głównym problemem dla Przyjezdnych jest czas powrotu + miano najbardziej wyczerpującego Mastera - ja kocham parówki, ale tury mimo wszystko robi się dla graczy :wink:

Ż.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

thurion pisze:IMO 2x2250 Euro CS, ale ze wiem ze to nie przejdzie to:
Furion pisze: 1. 2x2000 - bo to już tradycja, że to parówka 2k+. Dokładanie punkciorów powyżej 2k wydłuży i tak już horrendalny czas bitew.
2. Ograniczenia BP - bo są sprawdzone.
Ej! Pominąłeś najważniejsze :)
Furion pisze:3. Dodatkowo ograniczyć to do tylko 1 lorda na sojusz - bo obcina to większość przegięć.
Edit: No i zakaz sojusz DoCh+VC+Skaven+Lizzie+DE to dobry pomysł.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

proszę was... co w skavenach poza abominacją jest mocnego :)
Przestraszyliscie się tego dziurawego jak ser kodeksu i teraz na siłę staracie sie robić przycięcie tej armii (sam jestem za 0-1 abominacja;) )
Może jakieś wyniki będą na Bazylu, ale na WI już na starcie banujecie sojusze sk+liz czy inne śmieszne koncepcje ;)
Oczywiście nie prowadzę do flejma, tylko jako gracz skaveński mówię jak to widzę ;)

Co do formatu:
2x2k+ Ale jakieś senowne przycięcia, bo Euro CS straaasznie gniecie skaveny czy DE po jajcach a ugrywalnia VC dla przykładu

pzdr

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Furion pisze:
thurion pisze:IMO 2x2250 Euro CS, ale ze wiem ze to nie przejdzie to:
Furion pisze: 1. 2x2000 - bo to już tradycja, że to parówka 2k+. Dokładanie punkciorów powyżej 2k wydłuży i tak już horrendalny czas bitew.
2. Ograniczenia BP - bo są sprawdzone.
Ej! Pominąłeś najważniejsze :)
Furion pisze:3. Dodatkowo ograniczyć to do tylko 1 lorda na sojusz - bo obcina to większość przegięć.
zabiegu z 1 lordem nie rozumiem, skoro chcemy skrocic czas bitew i zrobic ich 5 to zabranie jednego lorda nic nie zmieni... zamiast lorda bedzie wiecej wojska - tyle samo co na 2x2200, czas bitew bedzie taki sam

co do zakazu laczenia - po to jest BP zeby teoretycznie kazda armia byla rowna, zadnych ograniczen w tej kwestii IMO

@a co do tego co napisal Robson, bitwa w sob na 8, w niedz na 7, to frekwencja wam wtedy spadnie pewnie do 40... bo nawet ludziom z wawy zeby grac w takich ramach czasowych sie nie bedzie chcialo przyjezdzac :mrgreen:

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Może combo ? Jeden lord w sojuszach: DoCh+VC+Skaven+Lizzie+DE

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

Morrok pisze:proszę was... co w skavenach poza abominacją jest mocnego :)
akurat to w tej armii w ogole mnie nie boli, cala reszta mnie rozkur%$ala o wiele bardziej, bo jak ktos raz umrze to niezyje :P

co do zasad, co wy na to abysmy zagrali turniej na 3999pkt z zalozeniem, ze to parowka i zadna armia nie moze przekroczyc sumy 2000pkt ani slotow jak dla armii na 2k? takie ciekawe polaczenie mi wyszlo.

zalety:
-nadal 2 lordow
-zmniejszenie liczby herosow (w tym magii) przez to ze bedzie ich 6, jednak zrobilbym ograniczenie do 14-16kostek zgodnie z BP.
- mniej R (o 1), mniej S (o 3), sila rzeczy mniej maszyn.

wady:
promocja dla armii z silnymi core, ale na turniejach i tak nie ma innych zbyt czsto :P

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

thurion pisze: @a co do tego co napisal Robson, bitwa w sob na 8, w niedz na 7, to frekwencja wam wtedy spadnie pewnie do 40... bo nawet ludziom z wawy zeby grac w takich ramach czasowych sie nie bedzie chcialo przyjezdzac :mrgreen:
Na pewno będe na 3+ :mrgreen:

W sobote o 9 jak sie zacznie bitwy to bedzie git. 2100+2100 Bp
Bez zakazow łączenia armii (no moze po za laczeniem DE z HE czy krasi z Orkami) #-o

Jak sie zakaze laczenia XXX armii to nagle wychodzi, ze nie moge z zadnym kumplem wpasc bo wszyscy maja same przegiete armie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Twardo chcecie grac na ten pojebany format? Ja go nienawidze, bo bitwy trwaja mega dlugo i czesto nie gra sie nawet 4 tur. Ostatnio frekwencja byla chyba marniutka, wiec moze jednak zmienic format? Chociazby na lodzki 2k+1k.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

thurion pisze: zabiegu z 1 lordem nie rozumiem, skoro chcemy skrocic czas bitew i zrobic ich 5 to zabranie jednego lorda nic nie zmieni... zamiast lorda bedzie wiecej wojska - tyle samo co na 2x2200, czas bitew bedzie taki sam
Zabieg z lordem ma na celu obcięcie jakiś wygiętych combosów gdzie modele grają same, a nie jeszcze bardziej skrócić czas bitew.
co do zakazu laczenia - po to jest BP zeby teoretycznie kazda armia byla rowna, zadnych ograniczen w tej kwestii IMO
We Wrocławiu było takie samo podejście i był tam spam pewnych kombinacji.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Ksch pisze:Ale to i tak teoretyzowanie bo czołówka będzie wolała zagrać topem z topem :wink:
Thurion pisze:Co do zakazu łączenia - po to jest BP żeby teoretycznie każda armia była równa, żadnych ograniczeń w tej kwestii IMO
Co było do udowodnienia :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Powiem szczerze, ze rozumie organizatorow, ze trzymaja sie tego formatu, no bo to juz taka tradycja - jednak ze swojej strony moge powiedziec, ze imho wyniki WI sa najbardziei niemiarodajnym skillowo masterem w sezonie , 4 bitwy , w dodatku wiekszosc z nich nawet nie dograsz do 5 tury, mega duzo od twojego wyniku zalezy kogo wylosujesz... Sam popieram inne formaty niz 2250 - bo tego juz jest imho totalnie za duzo, co drugi master prawie, ale z drugiej strony uwazam, ze parowki powinny byc na male pkty, wtedy tyle nie trwaja i gra jest plynniejsza. (to samo z przegieciami)
Nie kumam czemu nikt nie moze zrobic mastera np. na 2500? lub 1999?

Odnosnie laczenia armii - wszystko zalezy od organizatorow , czy chca miec zasyp 4-5 najlpopularniejszych armii w kilku kombinacjach czy bardziej zroznicowane polaczenia...

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

cięcia sojuszy są jak najbardziej ok.
ziemas:
bo zgłosili duża parówkę, w sezonie sa tylko dwa parowe tury, to chyba nie jest za dużo?
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Robson pisze:w sezonie sa tylko dwa parowe tury, to chyba nie jest za dużo?
A szkoda, bo to fajny format.
Musicie sami Panowie obczaić swój format bo propozycji co nie miara.
Fajnie będzie zagrać na duże pkt parowo ale żeby to się niemłosiernie nie ciągnęło...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Co do formatu, to on się nie zmieni, będzie 2 x 2000+, gdyż ludzie głosujący na Mastera, właśnie na taki zgłoszony przez nas format głosowali. Zresztą WI to jedyna parówka na duże punkty w sezonie.
Wiem, że są tacy, którzy tego formatu nie znoszą, ale są też tacy jak ja, którzy to takie wielkie bitwy uwielbiają, kwestia gustu.
Zastanawiamy się nad ograniczeniem sojuszy.
Co myślicie o tym aby przyciąć tylko najbardziej wygięty strategikonowy sojusz DE i DoCH ?

Pozdrawiam
Holan

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Bardzo dobry pomysł.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ograniczenia sojuszy miedzy top4 armii (VC, Liz, DE, DoCh), 2x2222, czysty BP do 16 kosci, brak panik od sojuszniczych, 4 bitwy.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

=D> =D> =D>
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Zablokowany