Gamezone
Gamezone robi bardzo ładne figurki. Wcześniej tylko (Reaper wydawał mi się sensowną konkurencją dla GW, ale niektóre dzieła Gamezone wgniatają w ziemię. Co prawda modele na piechotę nie robią wrażenia (tutaj Reaper jest bezkonkurencyjny), ale konnica (chaosu, imperialna) jest prześliczna i IMHO naprawdę warta swojej ceny.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Rycerze bretkowi są super. Szkoda tylko, że np. świetny heros ma te kijowe malowidła na bardingu, a bsb ma paskudny hełm. Są świetnie zrobione ale praktycznie każda ma jakąś rażącą wadę. Tylko Imperium mają bezkonkurencyjne. I damselkę ze scrollem.
- Chaoschild
- Chuck Norris
Od siebie dodam do dyskusji ze ich figurki nie za bardzo mi podchodza. Dla mnie sa to takie troche nieudane klony figsow GW. Niektore (jak modele TK firmy Gamezone) sa dla mnie wrecz odstraszajace ( nie ze strachu ale brzydoty i poziomu wykonania ).
Niektore owszem sa calkiem sensowne....ale JESUS....nie za taka cene
Niektore owszem sa calkiem sensowne....ale JESUS....nie za taka cene
Dzisiaj zakupiłem sobie troche Konnych rycerzy grali i są full wypas.MAgiczka mnie nie jara ale Sztandarowi i te długie lance są prześliczne.To nie prawda że każda ma wadę.I tak najbardziej wypaszone figsy to cold ony i Imperialny BSB-obczajcie sztandar! Za nieporozumienie uznaje tylko undeady które są słabe.
-
- Chuck Norris
Ave
Sam zastanawiam się nad lordem do bretki, tylko ten barding... Może spiłuje tego chłopa! bo mi nie pasuje za bardzo, ale cały model to cudo
Sam zastanawiam się nad lordem do bretki, tylko ten barding... Może spiłuje tego chłopa! bo mi nie pasuje za bardzo, ale cały model to cudo
figurki gamezona sa naprawde godne polecenia, zwlaszcza przy ciagle zwiekszajacym ceny GW...(zeby chociaz raz obnizka byla... ) widizalem na zywo 5 dark riderow i sa naprawde swietni. niedlugo dostapie zaszczytu obejrzenia cold onow ktorzy na zdjeciach prezentuja sie nad wyraz okazale
Właśnie o tą Fione mi chodziło . Widziałem na żywo Cold Oneów i muszę powiedzieć ze prezentowali się zacnie. Fajnie było się z nimi spotkać na polu walki. A co z niedoróbkami w Gamezonie??? Kiedyś ktoś mi powiedział ze nie warto ich kupować bo są niedopracowane (i nie chodzi o detale) i wykonane z kiepskiego materiału. Widze po forum jednak że to nie do końca prawda. PozdrawiamJa wiem czy jak Fiona???? Chyba że po przemianie w ogra!
"Repent! For tomorrow you die!"
a coz takiego powoduje u Ciebie tak skrajne odczucia?spot pisze:Mam mieszane uczucia - nie wiem, czy płakać czy smiać się z tego powodu...
Wojenny Młot nie będzie turniejem gier bitewnych. W 2007 chyba tylko GT będzie turniejem organizowanym przez GW.
"I fart in your general direction"
a mozecie zapodac linki do strony gdzie sa zdjecia figsow tej firmy ???
smiac sie i cieszyc sie przewaznie nie oznaczaja tego samego...spot pisze:@ Szaman
po prostu nie wiem, czy cieszyc się, że aż 1, czy płakać z powodu, że tylko 1.
BTW turniej w Polsce odbywa sie srednio co 2 tygodnie (a moze i czesciej). jest ich wystarczajaca liczba wiec jeden GT wystarczy. WM musi wypelnic luke ktorej nie wypelniaja istniejace imprezy.
"I fart in your general direction"
http://www.gamezoneminiatures.com/szczurek pisze:a mozecie zapodac linki do strony gdzie sa zdjecia figsow tej firmy ???
Jest jeden problem z GZ. Nigdzie nie ma ich ładnie pomalowanych figurek praktycznie...
A i jeszcze jedna wada mi się ich przypomniała -> są przebajerowane, niektóre naprawdę mają za dużo szczegółów.
A i jeszcze jedna wada mi się ich przypomniała -> są przebajerowane, niektóre naprawdę mają za dużo szczegółów.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę
powiem wam że figurki gamezona są świetnie, mam dr i właśnie czekam na 8 coldow + bohater i patrzac że teraz są zniżki na cytadeli na GZ to warto zamawiac bo sa w podobnej cenie a nawet niektóre tańsze. Co do malowania w szpiczastych miejscach nie trzyma sie za dobrze farba, coldy pomocze w cifie może to coś pomoże na to a i wielkość jest odpowiednia przynajmniej dr ale coldy są z tego co wiem olbrzymie
"Powinniśmy uderzyć w naszych wrogów ostrą stalą i zimnem naszych serc. Słabi zginą by mogli przetrwać silni... i nie oszczędzimy nikogo. Wtedy i tylko wtedypoznają nasi wrogowie prawdziwe oblicze strachu."
Malekith, Wiedźmi Król Naggaroth
Malekith, Wiedźmi Król Naggaroth
GZ ma kilka naprawdę świetnych wzorów (szaman chaosu, ogary chaosu, szarżujący heros, harpie, itd...) a niektóre imo naprawdę plewne. Zawidołem się natomiast mocno na materiale z jakiego odlane są figsy i (o zgrozo) zdażyło mi się, że część figurki była odlana z trochę innego stopu niż druga.
ogólnie, to dobrze, że jest alternatywa do GW, ale nie jestem zachwycony póki co
ogólnie, to dobrze, że jest alternatywa do GW, ale nie jestem zachwycony póki co
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
ok figsy suoer ale sobie pomalujcie takie figurki. IMO te wszystkie figurki sa takie dziwne jak z plasteliny. Niektóre mają śmieszne częsci. Te cytadelowskie sa lepsze na prawde do malowania.