Wielka Inkwizycja Master 24-25.04.2010
Hobbystkę przycieliśmy o 9 pkt w stosunku do zeszłego roku - mając turniej par musisz mieć opcję żeby armie jakoś zróżnicować (pamietaj że to nie singiel gdzie przy 15 pkt. możesz się nieco bardziej wykazać), a nie ocenić każdą kategorię 0-1 bo wtedy wszyscy będą mieli tyle samo. Wspolna ocena armii odpada, bo wtedy nie wyłoni się najlepszgo hobbysty.swieta_barbara pisze: O 7 punktow nadkladacie ocene malowania sugerowana przez LL na turnieju, gdzie i tak jest znacznie mniej punktow z bitew do zdobycia. Mi to nie wadzi, bo troche punktow na bank naklepiemy z Debsonem, ale moze negatywnie wplynac na frekwencje. Wasza wola.
Nie bedzie zadnego sedziego dojazdowego? W sumie spoko - Zbyszek tyra czaszeczki.
Sędzia przyjezdy jest (choć jedzie tylko z Ursynowa

- morgan10005
- Falubaz
Śmiechu jest ze Starych Babic 

BSB to tradycja - mamy taki zapis od 7 lat niezależnie od grywalności bądz niegrywalności tych modeli. Armia na 4000+ powinna mieć choć jeden sztandar armii, bo co to za wielka armia bez sztandaru który ją reprezentujeFurion pisze:Jaki jest powód dla tego zapisu? Nie mogę dostrzec aspektu balansującego.Holan pisze:- Na każdy sojusz musi być przynajmniej jeden sztandarowy armii.
Furion

Przyświecała nam idea jeśli chodzi o ograniczenia żeby było ich maksymalnie mało i żeby przegięcia były zcięte tak żeby całość była zbalansowana na ile to możliwe, bez ingerencji w zasady czyli tzw. polhammera.
Każdy uczestnik będzie miał przeciwnika na każdej z bitew czyli na pewno będzie gracz rezerwowy żeby nie było sytacji, że ktoś przyjedzie 350km i będzie czekał 6h na bitwę.
Każdy uczestnik będzie miał przeciwnika na każdej z bitew czyli na pewno będzie gracz rezerwowy żeby nie było sytacji, że ktoś przyjedzie 350km i będzie czekał 6h na bitwę.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Chłopaki - tak BTW bo i tak będę 
Nie podoba mi się kolejny raz bardzo(pojawiło się z tego co pamiętam w zeszłym roku po raz pierwszy) niesprecyzowane określenie, ze rozpiski osób grających jedną armią będą rozpatrywane indywidualnie. Trochę to nie w porządku, albo są jasne zasady - BP plus ograniczenia orgów, albo nie. Jakieś bliżej niesprecyzowane widzimisię to chyba nie jest bardzo konsekwentne.

Nie podoba mi się kolejny raz bardzo(pojawiło się z tego co pamiętam w zeszłym roku po raz pierwszy) niesprecyzowane określenie, ze rozpiski osób grających jedną armią będą rozpatrywane indywidualnie. Trochę to nie w porządku, albo są jasne zasady - BP plus ograniczenia orgów, albo nie. Jakieś bliżej niesprecyzowane widzimisię to chyba nie jest bardzo konsekwentne.

Witam.
BSB to już wieloletnia tradycja i ten sentymencik
Co do singlowych armii, to podkreślam:
WI jest turniejem parowym
Armie singlowe, to opcja dla ludzi, którzy chcą użyć swoich zalegających na półkach wiedźmich elfek, włóczników imperjalnych czy też halabardników. Jest to opcja tylko i wyłącznie dla osób, które nie chcą przegiąć armii singlowej, a po prostu wystawić figurki, których poza domową klimatyczną bitwą nie użyją.
Dlatego bardzo ładnie proszę wszystkich pseudo "klimaciarzy" o nie przekonywanie mnie, że dwa Blodki i horda psiaków, to prawdziwie Khornowy klimat
Proponuję zerknąć na armie Jankiela lub Piszczały z zeszłego roku.
Co do kasy za wjazd na turniej, to niestety warunki mamy takie, jakie mamy, a sala słono kosztuje...
Natomiast nie podnosiliśmy cen, są takie jak w zeszłym roku, mimo że ostatnio dokładaliśmy do turnieju.
Co do punktów za hobbystykę, to przycieliśmy ją w stosunku do zeszłego roku.
Natomiast ja osobiście uważam, iż ten aspekt powinien być na turniejach oceniany, gdyż jest to podstawa naszego hobby.A prawda jest taka, że jeśli nie wymusi się na graczach pewnych działań poprzez regulamin, to sami nawet palcem nie kiwną, aby zrobić coś ponad standart. A niestety "zalecana" ocena malarska zachęca do malowania tak aby "było po prostu maźnięte".
Jak to ironicznie mawia Żaboid "Warhammer to gra wyobraźni, grajmy karteczkami".
Pozdrawiam
Holan
BSB to już wieloletnia tradycja i ten sentymencik

Co do singlowych armii, to podkreślam:
WI jest turniejem parowym
Armie singlowe, to opcja dla ludzi, którzy chcą użyć swoich zalegających na półkach wiedźmich elfek, włóczników imperjalnych czy też halabardników. Jest to opcja tylko i wyłącznie dla osób, które nie chcą przegiąć armii singlowej, a po prostu wystawić figurki, których poza domową klimatyczną bitwą nie użyją.
Dlatego bardzo ładnie proszę wszystkich pseudo "klimaciarzy" o nie przekonywanie mnie, że dwa Blodki i horda psiaków, to prawdziwie Khornowy klimat

Proponuję zerknąć na armie Jankiela lub Piszczały z zeszłego roku.
Co do kasy za wjazd na turniej, to niestety warunki mamy takie, jakie mamy, a sala słono kosztuje...
Natomiast nie podnosiliśmy cen, są takie jak w zeszłym roku, mimo że ostatnio dokładaliśmy do turnieju.
Co do punktów za hobbystykę, to przycieliśmy ją w stosunku do zeszłego roku.
Natomiast ja osobiście uważam, iż ten aspekt powinien być na turniejach oceniany, gdyż jest to podstawa naszego hobby.A prawda jest taka, że jeśli nie wymusi się na graczach pewnych działań poprzez regulamin, to sami nawet palcem nie kiwną, aby zrobić coś ponad standart. A niestety "zalecana" ocena malarska zachęca do malowania tak aby "było po prostu maźnięte".
Jak to ironicznie mawia Żaboid "Warhammer to gra wyobraźni, grajmy karteczkami".
Pozdrawiam
Holan
Będe 

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A nie jest???Holan pisze: Dlatego bardzo ładnie proszę wszystkich pseudo "klimaciarzy" o nie przekonywanie mnie, że dwa Blodki i horda psiaków, to prawdziwie Khornowy klimat...

Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
hm... ekhm... ekheheheheh- Wejściówka 80 PLN za parę, lub 50 PLN za osobę grającą samemu.

Panowie, potrzeba Wam na wysokie procenty, to mówcie, ale wejściówki opuśćcie, bo to jaja jakieś. Rozumiem 60 od Pary, ale to?!
... No, chyba, że w cenie jest porządna wyżerka i osobny pokój.
I błagam, nie mówcie, że Stolyca jest aż tak koszmarnie droga....
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.