Akcja PRZEPROWADZKA !!!!

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: Akcja PRZEPROWADZKA !!!!

Post autor: Karli »

500pln starczy pewnie na wszystko. w tym roku statuetki już mamy. Dyplomy to jest przecież śmieszny koszt papieru (za 20pln można mieć wypasiony papier pod 20 dyplomow), zostaje 480zł. Domena najdroższa to 120 lub 150pln za rok... krata browara to 50pln, także zostaje jeszcze nawet kilka stówek i nie trzeba pobierać żadnej oplaty w tym roku.

Zaś co się tyczy przyszłych lat, to myślę że albo wystarczy podatek masterowy, a jeśli nie to można by zbierać składki od klubów zarejestrowanych na LL. Np. po 5pln rocznie :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Powiem wprost o ile pieniądze moim zdaniem jest sens zbierać od ludzi zainteresowanych ligą a nie 12letnich Józków chodzących na lokala sklepowego, o tyle sam plan by płacić co turniej jest mega słaby. Te 2 zł to nawet przeboleje (nie wiek skąd się urwali chłopaki z propozycją 10 za lokal, 50 za master ale to dział z listą ligową a nie humor) ale przy tej częstotliwości przelewów to niech nas bank sponsoruje skoro tyle mu zostawimy. Przy proponowanej przez Barbare dyszce za lokala to nie zaboli tak bardzo ale przelewać dwa złote i płacić co przelew to trochę absurd. Jak już płacić to za mastery/miejsca na LL, wtedy pieniądze będą pochodzić od ludzi zainteresowanych ligą a nie będziemy tworzyć bodźce do zmniejszania ilości zgłaszanych turniejów.

Pomijam w ogóle że podejście najpierw zbierzmy kasę a potem zastanówmy się co z nią zrobić to jakiś piramidalny absurd, najpierw ustalmy na co nam jej potrzeba, a potem sprawdźmy ile musimy zebrać. turniejów ze zgłoszonymi wynikami było w tym sezonie już koło 150, czyli jak odejmiemy mastery mamy na sezon spokojnie (zakładam że nie wydarzy się kataklizm) 150 lokalnych i mastery. Co przy waszych stawkach daje 1500zł za lokale i 500zł za mastery, nie wiem jakie skrzynie piwa pija adeon ale nie musimy mu fundować tyle tego piwa by z kaucji za butelki sobie armie złożył. Pokażcie mi logiczne przeznaczenie tej kwoty, domena to 100zł dyplomy i pucharki już zależą od naszej fantazji ale nie kosztują prawie dwóch koła co?

Wyliczenie zakłada że konsumencie postępują nieracjonalnie i będą płacić za lokale 10zł, przy założeniu że konsument jest racjonalny faktycznie możemy zbliżyć się do naszych potrzeb. Za to jak damy 300zł za lokala to będziemy mieli jeszcze mniej i tak pewnie można by na podstawie battla krzywą laffera wyprowadzić.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

@Adeon- pisałem na szybko, o jedno zero za dużo machnąłem

@Kudłaty- nic dodać, nic ująć

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Adeon krotka pilka podaj nam jakie koszta co roku beda zwiazane ze strona ligi domena/hosting/serwer cokolwiek. Prosze tylko o kwote, a my sie tym zajmiemy, bo na razie to jest wielkie bajdurzenie o dupie maryny z ktorego nic nie wynika.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Rocznie domena .pl to koszt 100zł. Hosting jak mówiłem- nie stanowi problemu, bo mam na nim komercyjne rzeczy i one pokrywają koszt serwera.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Czyli rocznie bedziemy Ci odpalac 100zl na domene i burza w szklance wody zakonczona? Czy jeszcze jakies koszta sa zwiazane z liga?

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

jak zakończona to jeszcze raz się spytam - co jest złego w adresie liga.wfb-pol.org ?
Obrazek
T

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jest swietny.

Awatar użytkownika
kajdan
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: kajdan »

Witam,

jeśli liga jest zainteresowana jestem w stanie zapewnić dostęp do bardzo ładnej domeny whfb.pl zupełnie darmo, zawsze to jakieś oszczędności dla ligi, Niestety nie udało mi się dogadać z właścicielem domeny wfb.pl (chce za nią 3k+ zł) ale kupiłem whfb.pl. Dodatkowo mogę zapewnić darmowy hosting z nie ograniczonym pakietem ruchu jak i miejsce na stronki ligi ,ls , forum, portal który podobno jest tworzony i co tam jeszcze wymarzy się Polskiemu Światkowi WFB. Pozwoli to uporządkować strony :

liga.whfb.pl
ls.whfb.pl
forum.whfb.pl
i whfb.pl - portal + linki do powyższych
For the Empire !
Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

kajdan pisze:Witam,

jeśli liga jest zainteresowana jestem w stanie zapewnić dostęp do bardzo ładnej domeny whfb.pl zupełnie darmo, zawsze to jakieś oszczędności dla ligi, Niestety nie udało mi się dogadać z właścicielem domeny wfb.pl (chce za nią 3k+ zł) ale kupiłem whfb.pl. Dodatkowo mogę zapewnić darmowy hosting z nie ograniczonym pakietem ruchu jak i miejsce na stronki ligi ,ls , forum, portal który podobno jest tworzony i co tam jeszcze wymarzy się Polskiemu Światkowi WFB. Pozwoli to uporządkować strony :

liga.whfb.pl
ls.whfb.pl
forum.whfb.pl
i whfb.pl - portal + linki do powyższych
=D> kajdan
nic dodac nic ujac
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Bardzo fajne adresy.

Awatar użytkownika
kajdan
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: kajdan »

Adresy:

forum.whfb.pl
ls.whfb.pl
liga.whfb.pl

już działają na razie oczywiście przekierowują na obecne strony ;-) ale dostęp do informacji jest już ciut łatwiejszy.
For the Empire !
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja sie nie wypowiadam, bo sie na tym nie znam. Wszystko imho zalezy od Adeona i Tomasha. Nie jestes postacia z kosmosu jak ScorpiusX, Gorzow i Szczecin za Ciebie poreczyli i to mi wystarczy. Jak ww dwojka sie zgodzi to ja nie mam nic przeciwko.

ODPOWIEDZ