WOCH 4300 (WI)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Re: WOCH 4300 (WI)

Post autor: Jasiuuu »

poprostu opcja grania jedną armią jest dla osób które napewno nie chcą (nie daj boże!) wygrać mastera : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ta już widze jak go wygrywam takim czymś... biorąc pod uwagę, że dopiero 2 razy w battla od kiedy zaczołem zbierać w grudniu :D Poza tym nie jest nigdzie powiedziane że brame wylosuje... a nawet jak wylosuje że uda mi się ją rzucić i wylosować siłę 11 albo 12...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

jakos na razie nie udalo mi sie nic ciekawego wessac brama, biorac pod uwage, ze raz, nie wychodzila mi zbyt czestwo, 2, nie zawsze mozna maga ustawic tak aby mial do wessania cos duzego, nigdy nie wylosowalem 11 lub 12 na sile, jednak gram dosc krotko, moze to jest przyczyna ;x

I 2 magow teczy 4lvl jest nieklimatycznych ? no spoko...
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

tak samo nie klimatycznie jest mieć 2 lordów na smokach heh :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Hmmm ja jednak uważam że 2 lordów na smoku a 2 magów to jednak różnica:)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

dla mnie żadna :) tu spuszczasz wpie**ol czarami a tu z łapy
moim zdaniem dobrze, że organizatorzy nie chcą puścić takich myków :) wymyśl coś innego albo graj w parze z kimś,

zresztą tak jak ktoś tam wspomniał, zmieniłbyś pewnie boga dla jednego 4 poziomowego i by było lepiej

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Nie no bez przesady biorąc 2 lordów na smokach masz pewne pierdolnięcie :mrgreen: biorąc 2 magów najpierw musisz ten czar wylosować a potem jeszcze musi ci wyjść rzucanie go...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Wracając do tematu Holan, dwie bramy (teoretycznie, bo trzeba jeszcze wylosować) jest be a WoCh w sojuszu z DoCh posiadający bramę i 3 duże torpedy już nie?
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

A co to ta torpeda???

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Pocisk. Wypierdziasty i przytupem. (np. 2d6 S d6+4)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

przegięcia armii parowych będą i tak :) ale akceptuje fakt, że jak zaznaczono w regulaminie to jest turniej parowy więc z założenia większość stołów powinna być parami
moim zdaniem nie ma co się spierać z organizatorami o rozpiski i subiektywne oceny, life is brutal

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

WI to turniej parowy. Rozpiski na 4300 są przez nas źle postrzegane i dopuszczane warunkowo. Jak ktoś chce już grać na 4300 to powinien wystawić jakieś jednostki które są bardzo rzadko spotykane na turniejach.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

morgan10005 pisze:WI to turniej parowy. Rozpiski na 4300 są przez nas źle postrzegane i dopuszczane warunkowo. Jak ktoś chce już grać na 4300 to powinien wystawić jakieś jednostki które są bardzo rzadko spotykane na turniejach.
Po co po raz tysięczny klepać tę samą formułkę?
Nie nudzi się Wam?
A może myślisz Morgi, że nie umiem czytać? :wink:
Ja zwyczajnie pytałem o co innego.
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Niektóre rzeczy trzeba powtarzać cały czas bo do pewnych ludzi trudno trafić.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

morgan10005 pisze:Niektóre rzeczy trzeba powtarzać cały czas bo do pewnych ludzi trudno trafić.
Obawiam się, że to standardowa odpowiedź na większość nurtujących ludzi pytań. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

misha
Wielki Nieczysty Spamer

1. Organizator ma zawsze rację.
2. Jeśli organizator nie ma racji, patrz punkt 1 :D :lol2:

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

To zmień maga na nurglowego. Będziesz miał 18-calową obszarówkę no armour save.

A tak a propos to takie coś dla organizatorów i innych którzy uważają bramę za superpotężny czar:
Mag ma 2/3 szans na wylosowanie Gatewaya.
Rzucając go 5ma kostkami ma około 20% na IF, 30% na miscast i 40% że po prostu wyjdzie. Ostatnia opcja = dispel scroll.
Wchodzi więc 1/5 gatewayów.
Na siłę 11+ mamy 1/12 szans.

Podsumowując:
12*2/3*1/5*1/12=2/15 szans na wessanie czegokolwiek przez całą bitwę. Gratuluję obcinania przegięć :roll:

P.S. Teraz nie mam czasu, ale mogę to policzyć potem dużo bardziej dokładnie.
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

WI to turniej parowy. Rozpiski na 4300 są przez nas źle postrzegane i dopuszczane warunkowo. Jak ktoś chce już grać na 4300 to powinien wystawić jakieś jednostki które są bardzo rzadko spotykane na turniejach.
No a czy ja nie wystawiam przypadkiem jednostek które są bardzo rzadko spotykane na turniejach :?: :mrgreen:
- piesze marudy
- warriorzy
- chooseni
- warshrine

Sorry ale jak widze co może z par wyjść to ja nie wiem czego sie bojicie, że wam turniej wygram tym co rozpisałem czy co :?: To się napewno nie stanie bo po 1 z testu wiedzy jak bym miał z 20% poprawnych odpowiedzi to bym się cieszył a po 2 żaden ze mnie artysta więc pkt. za malowanie też nie dostane a po 3cie najważniejsze WOCH nawet na 2 lordach tzeentcha nie jest jakąś uber armią która wszystko roznosi. Weźcie też co innego pod uwagę nie wiem jak inni ale ja bym poszedł na turniej dla frajdy i zabawy... ale z tego co czytam to większość moich jednostek wogóle w combat może nie wejść bo są po prostu za wolne... a sorry jaka jest frajda w przesuwaniu piechoty po stole bez walki :?: :| poprzesówać sobie jednostki bez walki moge w domu...
Jako organizatorom powinno wam chyba zależeć żeby na turnieju grało jak najwiecej osób a jakoś nie wydaje mi się żeby ktoś nie przyjechał tylko dla tego że dopuściliście mojąrozpe:)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

masz rację! pomijając fakt że w tej rospie są mega czerstwe klocki warriorów (5! za mało?) a 'pierdolnięcie' jest raczej symboliczne
(warhshrine, exaltedzi w średnich buildach , źle złożeni knighci )

biedny chłopak nie potrafi rospy całej obrobić i widać że nie ogarnia do końca a nie dopuszcza mu się rozpiske w imię 2 przepotężnych gate'wayów : ] ,ta rospa balansuje na granicy mega plewnej (!)
Obrazek
T

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Siweusz pisze:
morgan10005 pisze:Niektóre rzeczy trzeba powtarzać cały czas bo do pewnych ludzi trudno trafić.
Obawiam się, że to standardowa odpowiedź na większość nurtujących ludzi pytań. :wink:
To jest odpowiedź jak w urzędzie. :wink:

Delikatnie sugerujemy grać w parach i zniechęcamy do grania singlem. :mrgreen:
X.Maciek pisze:To zmień maga na nurglowego. Będziesz miał 18-calową obszarówkę no armour save.

A tak a propos to takie coś dla organizatorów i innych którzy uważają bramę za superpotężny czar:
Mag ma 2/3 szans na wylosowanie Gatewaya.
Rzucając go 5ma kostkami ma około 20% na IF, 30% na miscast i 40% że po prostu wyjdzie. Ostatnia opcja = dispel scroll.
Wchodzi więc 1/5 gatewayów.
Na siłę 11+ mamy 1/12 szans.

Podsumowując:
12*2/3*1/5*1/12=2/15 szans na wessanie czegokolwiek przez całą bitwę. Gratuluję obcinania przegięć :roll:

P.S. Teraz nie mam czasu, ale mogę to policzyć potem dużo bardziej dokładnie.
Nawet jak nie wessie to i tak może sporo narobić. Ale nie tylko o bramkę chodzi.

Dwóch podobnych lordów jest ble i fee i wogle niesmaczne. [-X

ODPOWIEDZ