Dwarfy na 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Shino pisze::shock: :shock: teraz mi probojesz wmowic, ze kowadlo jest monstruous mountem?

wiesz licz tez niema jakiejs pozycji na cascecie... jest tak samo usyuowany jak kowal na anvilu... (gurdzi tez podobnie stoja)...

Kur... nie mówie ze jest cholernym mountem i nie rób ze mnie idioty. Mówie że istnieje pewna analogia. Na kaskecie sie nie znam więc przemilcze ty jesteć od TK nie ja. Natomiast co wiem o kowadle to: Jest to 1 model o US 5 i podstawce 60x60 jego załoga podobnie jak załoga rydwanu czy heros jeżdżący na moucie niema swojej konkretnej pozycji ani podstawek (gdyby miała biegała by wkoło kowadła jak załoga w koło maszyny). W walce załóżmy że zaatakowały kowadło z 3 stron 3 oddziały

:idea: :idea:
:idea: :idea: - kowadło

:evil: - biegacz sauruski

:? :? - skinki

:shock: - mag w skinkach

:twisted: :twisted: -kroxy

:evil: :idea: :idea: :twisted:
.. . :idea: :idea: :twisted:
... :? :? :shock:

To każdy model może bić po kowalu który ego pozycja jest niezdeterminowana podobnie kowal może bić po czym mu się podoba jeśli przezyje atak ... może walić w skinka , w maga , w biegacza w kroxa czy w co tam chce dlatego że jest integralną częścią tego modelu jest to analogiczna sytuacja jak z rydwanem czy mountem heros nie jest umiejscowiony nigdzie na tym modelu. Więc nie widze powodu dla którego miał by mieć swoją pozycje konkretną w czasie strzelania a w czasie walki nie ....

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

popieram wersje Shina. Analogicznie działa Casket (tez posiada figse wbudowaną w maszyne.

Ale tutaj wychodzi jeszcze jeden kwiatek. Czy Runelord musi byc 1cal od kowadła? Czy Runelord moze stac w innej postaci niz jest to pokazane na fotce? Jaki wymiar ma samo kowadło? Czy warto sie o to klucic? ;)

Ja nigdy nie pozwoliłem rozlosowywac czy canon idzie w liczke....

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

popatrz na to z drugiej strony... jedna katapulta jest w stanie zniszczyc cale kowadlo (jeden z duza sila reszta z mala... chyba, ze by kowadlo brac za tego mounta to wtedy zaloganci z duza z automata :P )
Natomiast co wiem o kowadle to: Jest to 1 model o US 5 i podstawce 60x60 jego załoga podobnie jak załoga rydwanu czy heros jeżdżący na moucie niema swojej konkretnej pozycji ani podstawek (gdyby miała biegała by wkoło kowadła jak załoga w koło maszyny). W walce załóżmy że zaatakowały kowadło z 3 stron 3 oddziały
nie ma analogii:

jest us5 fakt

jest podstawka 60x60 fakt

nie ma jednego modelu nigdzie napisanego... jest tylko to o warmachinie...

natomiast ty podajesz zasady, ktore sa tylko wytlumaczone w dziale monstruous mounts... jesli juz tak uznawac to guardzi maja po 1 w wiec nie mozna ich zabic i cokolwiek zachaczy o kowadlo z automata idzie w kowala (jako hero)

(choc mysl o dodatkowym wardzie dla liczki w kaszkiecie jest kuszaca :P )

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

na smoku nie można sobie strzelić w jeźdzca z armaty tylko się losuje w co poszło.
No tu Ci przyznam rację.

Ale co do kowadła, to zostane przy tym, że jak poleci mi cannon po kowalu to on dostaje :wink: , jak coś to jest na moją niekorzyść :wink: .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

runelord stojac na platformie nie ma wlasnej podstawki 20x20 mm i jest czescia duzej podstawki 60x60 mm. dlatego nie mozna celowac do niego z cannona i rozlosowuje sie hita miedzy guardow i runelorda.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

twardochleb pisze:runelord stojac na platformie nie ma wlasnej podstawki 20x20 mm i jest czescia duzej podstawki 60x60 mm. dlatego nie mozna celowac do niego z cannona i rozlosowuje sie hita miedzy guardow i runelorda.
Nie jestem pewnien do końca, ale chyba takie coś nawet w booku pisze ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

To w booku masz do normalnego strzelania, że nie jest jak w warmachine że 1-4 maszynka, a 5-6 załoga, tylko losujesz między załogą, a oni mają warda 4+.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Dobrze mądrale to powiedzcie mi ... co by było gdyby : Strzelam sobie w oddział x z klopy wzniosło mi jednak i trafiło big hitem w kowadło . Powiedzmy w róg podstawki ale big hit na podstawce ładnie leży. To skad wiadomo czy którykolwiek z modeli dostał big hitem czy może któryś jest na 4+ czy auto czy jak ?

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Gogol swietne pytanie
dlatego uscililbym wkladajac ich na podstawkach, o ktorych zapomnialo je**ane GW i wychodzi w praniu jak to swietnie, a wystarczy sie zastanowic :roll:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

przeciez od poczatku o tym pisze... :roll: inaczej jest bardzo duzy problem... bo przeciez dzilao z automatu przechodzi przez 3 (vide skinki w howdahu) a katapka to juznie wiam jak ma ranic na 4+.. kazdy z osobna? wszyscy na raz czyli jeden rzut na 4+?

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Gogol pisze:bzdura ! Kowadło ma podstawke 60x60 czyli przekątna jej jest jak łatwo policzyć 84,853 mm natomiast wzornik pitki jest 3" cal to 25,4 mm czyli średnica ma 76,2 mm nie jest całe pokryte dostaje na 4+
metoda odkrywacza, porownalem kowadlo z wzornikiem 3calowym
i o dziwo :wink: nasza matematyko podstawka utonela we wzorniku
o jakies prawie 0,5 cala

skad masz Gogol wyliczenia, moze jest w ksiazce? a GW wybuscilo bubel
trzeba podstawce robic podstawke :wink:

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

Pamela pisze: kowadło stoi w kącie zasłonięte 2 wariorsami i longami z bsb
na górce maszyny, przed górką slayersi, przed slayerami thunderersi

pocisnęłem to dzisiaj:D:D
graliśmy na 2300:D
w lewym<moim>rogu rzeka, na środku jakaś górka, długa skała<środek> i jakiś domek z polem<środek>
po Jego stronie: lasek<nieprzydatny w tej rozgrywce>,górka<i cos tam jeszcze?:)>

Slareyr's ustawieni na górce...za nimi maszyny...kowadło z całym bunkrem w prawym<ode mnie> rogu:D

i tak oto OGRY pocisnęły Krasnalki....
miałem za mało tur aby zabrać sie za otwieranie puszki pandory ale wyciełem resztę.
wynik koło remisu:D
dzięki za gre w miłej atmosferze:D

Awatar użytkownika
Pamela
Wodzirej

Post autor: Pamela »

spoko, polecam się na przyszłość

ODPOWIEDZ