Odlewy Figurek

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dwalthrim
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Odlewy Figurek

Post autor: Dwalthrim »

W zakamarkach ogrodowej piwnicy znalazłem zwój jakiegoś giętkiego metalu (chyba ołów), który uratowałem przed utylizacją z budowy u wujka jak byłem jeszcze w liceum. Jakby ktoś z Wawy czy okolic się bawił w odlewy metalowe to możemy sie dogadać :wink: :D
Obrazek

"JAH RASTAFARAI-SIGMAR HELDENHAMMER EMPEROR I!!!"

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

myślał ktoś nad zrobieniem formy z gipsu/gliny, wypalenie, i wypełnienie cyną albo innym metalem ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Jeżeli ktoś chce się metalem bawić to odpowiednim to tego wydaje się stop Lichtenberga. Stosunkowo niska temperatura w której się topi, nie trudno zdobyć składniki, można lać do form zrobionych z dobrego silikonu.

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

ok, thx

myślałem nad tym by zrobić tak:
model zalać gipsem/gliną
wywiercić małe otworki na górze i dole
rozłożyć formę na segmenty - pewnie ze 3-4 powinny wystarczyć, ale wiadomo, im bardziej nieregularna bryła tym więcej segmentów
wyjąć model a potem odlewać z metalu
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

No, teraz wystarczy wykupic tylko prawa autorskie...

Ja sie bede bawil w odlewanie (swoich rzeczy) w wakacje, wiec dzieki za tutka :)

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Też zaczynam się bawić w odlewy własnych wzorów. Poszukajcie sobie w googlach Gumosil i Żywica Poliuretanowa, jest masa tutków o tym jak robić formy w podciśnieniu, aby pozbyć się bąbli.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tematow o odlewanie TYLKO I WYLACZNIE SWOICH RZEZB, bylo kilka, opcja szukaj nie boli

Zablokowany