Farbki
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Farbki
Jakich farb będę potrzebował do "podręcznikowego" pomalowania skóry ogrów?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Chodzi o coś takiego?kamelot pisze:Jakich farb będę potrzebował do "podręcznikowego" pomalowania skóry ogrów?
Obstawiałabym rotting flesh. Przyciemniane zapewne jakimś zimnym brązem, rozjaśniane skull whitem? Ale pewności nie mam.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Zajrzyj tutaj:kamelot pisze:Jakich farb będę potrzebował do "podręcznikowego" pomalowania skóry ogrów?
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... 10&start=1
na plastyce zawsze spałem a teraz wychodzą tego efekty wie ktoś jak mogę uzyskać kolor zblizony do elf flesh albo innego "cielistego"? mam bardzo ograniczony fundusz na moje hobby i dysponuje tylko poniższymi kolorami fabr:
-blood red
-rotting flesh
-regal blue
-golden yellow
-chaos black
-skull white
-boltgun metal
nie opłaca mi sie kupować całego słoiczka farby bo do pomalowania mam w sumie tylko parę elementów ciała moich wampirków, ale jakoś nie udaje mi sie niczego zblizonego nawet uzyskać... wspomożecie w potrzebie?
PS. o co chodzi z tym malowaniem table top? jestem jeszcze zielony w tych tematach a w googlach nie znalazłem tego...
-blood red
-rotting flesh
-regal blue
-golden yellow
-chaos black
-skull white
-boltgun metal
nie opłaca mi sie kupować całego słoiczka farby bo do pomalowania mam w sumie tylko parę elementów ciała moich wampirków, ale jakoś nie udaje mi sie niczego zblizonego nawet uzyskać... wspomożecie w potrzebie?
PS. o co chodzi z tym malowaniem table top? jestem jeszcze zielony w tych tematach a w googlach nie znalazłem tego...
Table top to taki średnio dobry poziom pomalowania. Ładnie wygląda oddział czy coś z perspektywy gracza. Jednak z bliska da się zauważyć różne kolory, na jednym elemencie (tzw. przejścia).
Mógłbyś uzyskać brązowy i dodać do tego rotting flesha. To jedyne co mi przychodzi do głowy teraz.
Mógłbyś uzyskać brązowy i dodać do tego rotting flesha. To jedyne co mi przychodzi do głowy teraz.
W końcu sie udało... wyszło mi coś pomiędzy dwarf flesh a elf flesh... gdyby ktoś w przyszłości miał podobny problem to zamieszczam "przepis" (ilości będą podawane w równych dawkach więc wystarczy zachować proporcje):
-skull white x2/3(wedłóg uznania, zależnie jak jasny kolor chcemy uzyskać)
-rotting flesh x3
-golden yellow x1
-blood red x2
Tak sobie myślę, że pewnie nie ja jedyny mam podobny problem z farbkami i można by założyć oddzielny temat gdzie można by zaieszczać tego typu porady jak otrzymać jakieś konkretne kolory lub zbliżone z tego co mamy. Wtedy zamias zakładania nowych tematów, wszystko byłoby w jednym miejscu i byłby też większy pożądek na forum. Co sądzicie o takim pomyśle?
-skull white x2/3(wedłóg uznania, zależnie jak jasny kolor chcemy uzyskać)
-rotting flesh x3
-golden yellow x1
-blood red x2
Tak sobie myślę, że pewnie nie ja jedyny mam podobny problem z farbkami i można by założyć oddzielny temat gdzie można by zaieszczać tego typu porady jak otrzymać jakieś konkretne kolory lub zbliżone z tego co mamy. Wtedy zamias zakładania nowych tematów, wszystko byłoby w jednym miejscu i byłby też większy pożądek na forum. Co sądzicie o takim pomyśle?
Temat jest jak jeden wielki offtop, 10 roznych watkow. Tematow o farbach bylo juz kilka, jak ktos nie potrafi czytac regulaminu forum to klodka.