Chwalmy się jakie to rzeczy potrafią nasze trupy
Moderator: misha
- gerald_tarrant
- Masakrator
Re: Chwalmy się jakie to rzeczy potrafią nasze trupy
oj tam, nie psuj zabawy 

( 7 edycja ) W ostatniej turze gry przy przegranej już walce, wampir BSB na nocnej marze z Infinite Hatred i Walking Death zaszarżował samotnie i rozpaczliwie klocek 18 chosenów ( 6x3 ) z chempionem, sztandarem i szandarowcem armii, wbił 3 woundy (+1 od nocnej mary), choseni przegrali walkę o 1, nie zdali testu LD, uciekli i zostali wycięci potężnymi ciosami rozszalałego wampira. Wampiry ostatecznie wygrały bitwę. Nie zapomnę tej chwili nigdy
)

Dorzucam nowy 
Jeden wampir który się ostał po klocku blood knightów wytrzymał sam 3 tury walki z klockiem 27 troll slayersów ( z dodatkową bronią - czyli wypłacają po 3 ataki z S4 ). W każdej turze wampir zadawał 2-3 woundy natomiast bronił się przed ranami od slayersów
W 4 turze, w wyniku remisu z rundy 3 , slayersi wykonali reorganizację zwiększając liczbę rank, dodatkowo od tyłu wjechał doomseeker wbił wampirowi wounda, wampir oddał doomseekerowi i wdeptał go w ziemię ( odzyskując wounda z blooddrinkera ) i wybronił się przed wszystkimi atakami slayersów i zginął....wynikiem walki 
Złożenie :
Vampire
Infinite Hatred
Dread Knight
Blooddrinker
Luckstone
Enchanted shield

Jeden wampir który się ostał po klocku blood knightów wytrzymał sam 3 tury walki z klockiem 27 troll slayersów ( z dodatkową bronią - czyli wypłacają po 3 ataki z S4 ). W każdej turze wampir zadawał 2-3 woundy natomiast bronił się przed ranami od slayersów

Złożenie :
Vampire
Infinite Hatred
Dread Knight
Blooddrinker
Luckstone
Enchanted shield
aż tak dobrze, na regenerację rzucałeś? 
ile rund walki to zajęło? rozumiem, że Gwardia miała GW, byłeś z przodu? czy boku
PS. Czysta ciekawość... przeciwnik miał tyle figurek?

ile rund walki to zajęło? rozumiem, że Gwardia miała GW, byłeś z przodu? czy boku
PS. Czysta ciekawość... przeciwnik miał tyle figurek?

Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Nie ma to jak PGAzgaroth pisze:To jeszcze nie widziałeś 100 Phoenix Guardów którzy szli w ustawieniu 20x5Jasif pisze:Pozdrowienia dla klimaciarza, który wystawia 80 Stormverminów.

Osstatnio podczas bitwy z Chadecją w moją gwardię zaszarżowały Bullcentaury z flamingami... kolega powiedział, żebym z racji GW po obu stronach wypłacił swoje ataki najpierw a później On swoje. Było 19 Bullcentaurów - wszystkie 19 do piachu hehe
:D:D
Albo ostatnio w bitwie z imperium varghulf dostał strzał z działa i na jednej ranie został... później prawie do końca bitwy przetrwał dwa ostrzały z dział, jedno z moździeża, oraz dwie tury strzelania kuszników
po 4 turach na jedej ranie niestety zszedł ale i tak był dzielny 

Albo ostatnio w bitwie z imperium varghulf dostał strzał z działa i na jednej ranie został... później prawie do końca bitwy przetrwał dwa ostrzały z dział, jedno z moździeża, oraz dwie tury strzelania kuszników

Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

- gerald_tarrant
- Masakrator
powinien mimo wszystko Ci oddać...Daw pisze:Osstatnio podczas bitwy z Chadecją w moją gwardię zaszarżowały Bullcentaury z flamingami... kolega powiedział, żebym z racji GW po obu stronach wypłacił swoje ataki najpierw a później On swoje. Było 19 Bullcentaurów - wszystkie 19 do piachu hehe:D:D
- gerald_tarrant
- Masakrator
jakoś nie widzęDastor pisze:Przeciez napisal ze oddal...
napisał tylko, że umówili się, że najpierw walnie Gwardia i że zgineło 19 Bulli, ale nie widzę wzmianki o stratach z pierdolnięcie Bull Centaurów
No chyba, że nie zadały żadnej rany, wtedy to

Z 30-tu zdjęło mi coś koło 12-tu ale i tak nie miało znaczenia kiedy cały klocek zjadłem.gerald_tarrant pisze:jakoś nie widzęDastor pisze:Przeciez napisal ze oddal...
napisał tylko, że umówili się, że najpierw walnie Gwardia i że zgineło 19 Bulli, ale nie widzę wzmianki o stratach z pierdolnięcie Bull Centaurów
No chyba, że nie zadały żadnej rany, wtedy to![]()
![]()
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

Ja ciebie bardzo przepraszam ja często gram na 2x 35 GGRothand pisze:Nie ma to jak PGAzgaroth pisze:To jeszcze nie widziałeś 100 Phoenix Guardów którzy szli w ustawieniu 20x5Jasif pisze:Pozdrowienia dla klimaciarza, który wystawia 80 Stormverminów....to tak samo jak wystawianie 2ch hord grave guardow

Ja jednak wolę mieć jeden spakowany oddział z drakenhoffem i z trafieniem na 2+ i ranieniem na 2+JarekK pisze:
Ja ciebie bardzo przepraszam ja często gram na 2x 35 GGfajnie jeździ po stole a przeciwnik kmini jak zaszarżować jedną zeby nie dostać 2 na bok
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()