Chwalmy się jakie to rzeczy potrafią nasze trupy
Moderator: misha
Chwalmy się jakie to rzeczy potrafią nasze trupy
temat o chwaleniu się czego nasze trupy dokonały!!!
ja zaczne
Vampir lord z blood drinkerem i red fury i paroma nieistotnymi rzeczami nabił 12 ran na uszatkach (i wskrzesił 12 GG )
dla tego pana polejcie krwi do kielicha
ja zaczne
Vampir lord z blood drinkerem i red fury i paroma nieistotnymi rzeczami nabił 12 ran na uszatkach (i wskrzesił 12 GG )
W ostatniej bitwie mój lord-klepacz z Red fury i hejtem został pozbawiony oddziału, a następnie dostał szarżę 12 Sword Masterów przeciwnika. Z marszu zabił połowę i zbrejkował oddział, a następnie go zjadł Mina przeciwnika była bezcenna
- Koziorożec
- Wałkarz
Ostatnia Bitwa z DE.
Przed bitwą Vampir z ghulami idzie do przodu, pierwsza runda moja wale wszystkim na pałe do przodu, wampir wsysa przy pomocy spirit leach, Caress lanip i fate of bjuna wszystkie 3 czarki przeciwnika, mały wampir łyka power scrola i z dużej włóczni beasta strąca lorda ze smoka - koniec bitwy, kuzyn oddaje masakre i rozkładamy się jeszcze raz. Za drugim razem już niestety nie było tak różowo i skończyło się remisem, co i tak nie było złe, bo na koniec 3 rundy wybuchłem sobie lorda.
Przed bitwą Vampir z ghulami idzie do przodu, pierwsza runda moja wale wszystkim na pałe do przodu, wampir wsysa przy pomocy spirit leach, Caress lanip i fate of bjuna wszystkie 3 czarki przeciwnika, mały wampir łyka power scrola i z dużej włóczni beasta strąca lorda ze smoka - koniec bitwy, kuzyn oddaje masakre i rozkładamy się jeszcze raz. Za drugim razem już niestety nie było tak różowo i skończyło się remisem, co i tak nie było złe, bo na koniec 3 rundy wybuchłem sobie lorda.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Mój wampir lord daje WS10 ghulom i rzuca na nich popychaczki. To wystarczy.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ojej, zabije 5 ghuli.
Sądzę, że gdyby jednostki ghuli miały zdolność: poświęć 5 modeli - w zamian maszyna wroga rzuca 2K6, na "2" ginie, na "3--4" nie może strzelać przez dwie tury - to bym z niej korzystał
Sądzę, że gdyby jednostki ghuli miały zdolność: poświęć 5 modeli - w zamian maszyna wroga rzuca 2K6, na "2" ginie, na "3--4" nie może strzelać przez dwie tury - to bym z niej korzystał
80 zombie trzymało przez 3 tury rydwan coldone'ów ,5 coldone'ów, 10 egzekutorów. Kolega nieżle się wkuzył bo w rycerzach miał bochatera a poza tym 160p. trzymało jego kluczowe oddziały. (Graliśmy na >2k p. a zombi miały 10 modeli w szeregu, egzekutorzy ledwie się zmieścili ale zawsze).
"Poddaj się i służ mi za życia lub giń i bądź mym
niewolnikiem po śmierci."
.......................................Hrabia Vlad von Carstein
niewolnikiem po śmierci."
.......................................Hrabia Vlad von Carstein
1 zombe = 4 pkt
10 zombe = 40 pkt
20 zombe = 80 pkt
40 zombe = 160 pkt
80 zombe = 320 pkt
więc jak juz to 320 pkt trzymało jego kluczowe oddziały a przy okazji sobie policz ile te oddziały wypłacają ataków muszą trafić zranić więc max mogą ci zabić 20 zombe + cr kolejnie 20 = 40 zmobe odradzasz to w 1 ture bo masz D6+4 do odrodzeń
wiec to zaden wyczyn
10 zombe = 40 pkt
20 zombe = 80 pkt
40 zombe = 160 pkt
80 zombe = 320 pkt
więc jak juz to 320 pkt trzymało jego kluczowe oddziały a przy okazji sobie policz ile te oddziały wypłacają ataków muszą trafić zranić więc max mogą ci zabić 20 zombe + cr kolejnie 20 = 40 zmobe odradzasz to w 1 ture bo masz D6+4 do odrodzeń
wiec to zaden wyczyn
Nie wazne ile to kosztowalo w teori on to za 80 pkt wystawil to ze zaprosili na dżampreze znajomych to sie ich 80 zrobilo to inksza inkszosc
Za to moj znajomy znienawidzil po pewnym razie mojego championa kostkow kiedy jeko kozacki Herald Khorna BSB na Juggu od 2 tory zbieral do konca bitwy czaszki do tronu czaszek z jednego i tego samego championa
Za to moj znajomy znienawidzil po pewnym razie mojego championa kostkow kiedy jeko kozacki Herald Khorna BSB na Juggu od 2 tory zbieral do konca bitwy czaszki do tronu czaszek z jednego i tego samego championa
- gerald_tarrant
- Masakrator
dużo czaszek do tronu czaszek to podstawa przecież
JarekK pisze:temat o chwaleniu się czego nasze trupy dokonały!!!
ja zaczne
Nie wiem jak tego dokonałeś, ale z tego co wiem do Furia daje dodatkowe ataki za każdy zraniony więc przy max 5 atakach z Lorda (7.ed.) możesz zabić max 10 jerdnostek. No chyba że sie myle i źle interpretuje zasady.
- gerald_tarrant
- Masakrator
albo w paru nieistoitnych itemach miał sword of battle...