hrabia dracula
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: hrabia dracula
tak zupełnie poważnie: nie ma problemu z konstrukcją. Kup sobie Procreate- z tego nieźle się rzeźbi. Jeśli chodzi o konstrukcję to ja większe luźne elementy (jak płaszcz) dorzeźbiam na plastikowych fiszbinach (kupisz w sklepie z art. krawieckimi. Sylwetkę zrób z drucików mosiężnych. Nie musisz nawet robić częściami,tylko od razu całość. Reszta to szczegóły, które istotnie są problemem, jeśli ktoś nie ma doświadczenia w rzeźbie.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Szkielet z drewna, obkładać gazetami i oplatać sznurkiem co by nie ważyło tony. Następnie opaski gipsowe (pregips zastyga w 6-12 min( to w co ładują połamane rączki, nóżki)). Końcowy wygląd w glinie do rzeźbienia. Przepis gotowy, potrzeba tylko mnóstwo czasu i umiejętności.
rozsypie się przy używaniu, popęka nie konserwowany.-Długi- pisze:Szkielet z drewna, obkładać gazetami i oplatać sznurkiem co by nie ważyło tony. Następnie opaski gipsowe (pregips zastyga w 6-12 min( to w co ładują połamane rączki, nóżki)). Końcowy wygląd w glinie do rzeźbienia. Przepis gotowy, potrzeba tylko mnóstwo czasu i umiejętności.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.