WoCh Grześka - up 2014.06.24 chaos ogryns captain

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: WoCh Grześka

Post autor: smiejagreg »

Jak je zrobię :wink:, na razie kończę trójkę dragon ogrów, stanąłem bo brakuje mi podstawek 40x40.
Zatem pomału paćkam chosenów. W tygodniu planuję 1 dzionek poświęcić na próby zrobienia fotek już pomalowanych figsów. Jeśli wyjdą mi lepiej niż helka, to wrzucę. Pozdrawiam.

...................................................................................
Na razie wrzucam starego nurglitę:

Obrazek Obrazek

....................................................................................
I jeszcze - też stare - dyskowca mojego chowu:

Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

bardzo mi się brąz na płaszczu nurglity podoba - poza tym bardzo lubię tą fixe :) co do dyskotekowca to co to za fixa?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nurglita to najprzyjemniejsza w malowaniu figurka jaką paćkałem. Mag to GZ bodajże...

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Fajny pomysł na "serfera". Wygląda, że jest tak potężny, że siłą woli uniósł głaz i jeszcze czary rzuca, natomiast miecz dodaje chaosowego klimatu (bez kija nie podchodź) :twisted:
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Pomysł z głazem nie jest mój - gdzieś tam podpatrzyłem go na jakimś forum, ale pomysł na kompilację głazu z figsem już mój - nigdzie nie widziałem tej kombinacji. Wiem, że może to być
kontrowersyjne, ale mi pasuje :wink: :D .

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Duzo fajniejszy pomysl niz "dysk UFO" :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Serfer bardzo przyjemny, model bardzo dynamiczny co dodaje mu jeszcze miodności.Odnośnie samego dysku to i tu na forum ktoś (sory za sklerozę) zamieszczał głaz jako środek transportu.Sam dla swojego kombinuję wariacje kamienną.

eddie
Chuck Norris

Post autor: eddie »

Super pomysł. Wykonanie też niezłe tylko on wygląda jakby leciał do tyłu przez te szaty.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

eddie pisze:Super pomysł. Wykonanie też niezłe tylko on wygląda jakby leciał do tyłu przez te szaty.
Bo jest tak zajebisty, że nie musi patrzyć gdzie leci, tylko czary napier*ala :twisted:
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

eddie pisze:Super pomysł. Wykonanie też niezłe tylko on wygląda jakby leciał do tyłu przez te szaty.
A kto powiedział, że na wstecznym nie można naparzać :?: Jakoś się w rulebooku nie doczytałem :D

Awatar użytkownika
Natibak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Natibak »

Hellena fajna, tylko nie widać co się dzieje w "gardle" działa. Ten błysk z aparatu spowodował, że wygląda to wszystko jak kość. Jest tam jakiś płomień w środku, albo co? Nurglowiec fajny, szczególnie płaszcz. A dyskowiec... dla mnie wygląda jakby kamehamehę puszczał, duży plus :D

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

podobaja mi się magowie w Twoim wykonaniu.
zdradź wreszcie tą tajemnicę z jakiej figurki stworzyłeś Tęczowego latacza.
jestem tego samego zdania co poprzednicy: fajnie wygląda mag na kamieniu.
( w zeszłym roku też takiego stworzyłem, po tym jak córka znalazła kamień podobny do płaszczki. )

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Tak jak już pisałem, jest to Chaos Sorcerer firmy Gamezone Miniatures
http://cytadela.pl/cgibin/shop?buy=gz0112&sid=7a0ec95e
Przepraszam - taki link mi przerzuciło, tam właśnie go kupiłem, proszę tego nie traktować jako reklamy sklepu, ale co tam - kupiłem figsa właśnie tam, jak parę innych rzeczy i nigdy żadnej kiszki nie było - więc polecam...
I bardzo się cieszę, że dyskowiec się podoba - po prawdzie to nie byłem pewien reakcji -
bo jak tylko zobaczyłem tego figsa, to od razu mi pasował na latający głaz...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Wrzucam dragon ogry. Malowało mi się je jakoś kiepsko. Mam nadzieję, że nie rażą oczu...

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, o 14:29 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 2 razy.

czart35
Plewa

Post autor: czart35 »

Dla mnie zajefajne =D>

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Sympatyczne mordki mają :wink: , takie plastusiowate. Malowanie bardzo w porządku, zarówno dogry, jak i dwaj poprzedni. Tak trzymać.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Dogry bardzo fajne, ja właśnie maluję moich sześciu i wiem jak trudno pomalować korpusy ponieważ mięśnie nie są dokładnie odlane (zwłaszcza tułów) i nie za bardzo wiadomo jak je wyeksponować. U mnie wyszło to wszystko chyba trochę gorzej niż u Ciebie ale nadal walczę i mam nadzieję że efekt końcowy będzie do przyjęcia. Mam nadzieję że uda mi się chociaż zbliżyć do efektu jaki Ty uzyskałeś =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dzięki za dobre słowa :D , szkoda, że nie ma więcej komentarzy :cry: , ale cóż.....
Wrzucam więc - niezrażony - mojego Be'lakora, który u mnie robi za DP. Powoli też zaczynam kumać, jak robić zdjęcia - IMHO te są troche lepsze niż poprzednie, chociaż jeszcze do ideału daaaleko ](*,) - jestem starej daty i nie umiem obrabiać zdjęć - tak że są one tylko przycięte:

Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Belakor całkiem spoko i faktycznie lepiej wygląda z tymi przyciętymi skrzydłami. Chociaż może lepiej by było zrobić mu takie kolce, jakie zazwyczaj w tym miejscu mają modele ze skrzydłami. Np ten nowy DP ma całkiem fajnie zakończone skrzydła w tym miejscu :)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Pewnie masz rację, ale mam taką masę figsów do ogarnięcia, że na razie sobie odpuszczam
przeróbki Be'lakora :) .

ODPOWIEDZ