"Młotkowy" - bezpłatny magazyn WFB - NUMER 4 do pobrania!!!
Re: "Młotkowy" - bezpłatny magazyn dla fanów WFB
SUPER !! Gratulacje za tak przygotowany numer! Szata graficzna pierwsza klasa, dużo zdjęć, przejrzysta kolejność. Dopracowane takie szczegóły jak literówki ( a raczej ich brak), ramki etc. Bardzo podobają mi się poboczne 'ciekawostki zasadowe' wiedziałem 3/4 ale są ona rzeczywiście takie hmm 'mało znane, acz użyteczne' . Tyle ogólnych pochwał/uwag.
A teraz poszczególne części :
1) Wywiad z Dębkiem - genialny wybór pierwszego wywiadu (macie racje, oczywisty) Człowiek, którego podziwiam i chętnie słucham. Brakowało mi natomiast pytania szczegółowego o figurki - jakie edycje woli, czy ma też 'fisia' kolekcjonerskiego, na ile pkt ma armie, jaki jest jego ulubiony oddział i np. od jakiego bohatera/jednostki zaczyna składanie rozpiski na 1000 pkt +. Ja akurat sporo z tych moich 'uwag' wiem, ale może czegoś nowego bym się dowiedział. No i przy okazji kolejnych wywiadów chętnie dowiedziałbym się tych rzeczy od innych graczy
2) Zacny pomysł z recenzją modeli, podoba mi się taka rzeczowa ocena w kryteriach. Dodałbym jeszcze kryterium 'użyteczności w warhammerze' chodzi mi o to, czy mieści się na podstawce 50X50. Dobrym pomysłem jest też podanie wysokości modelu (szerokości to nie, bo skrzydła etc)
3) Batlowa kobieta & recenzja książki - nie mam pytań, uwag też świetny pomysł
4) Raport - naprawdę porządny, rzetelny raporcik. Uważam, że co co jakiś czas (np. 2 tury) fajnie byłoby zrobić zdjęcie pola bitwy i umieścić je w większym formacie (połowa strony A4 chyba wystarczyłaby) Ale to jest taka tylko kosmetyka, sam nie wiem czy byłaby potrzebna. Bardzo ważne ze armie były pomalowane, to bardzo się ceni.
5) Alternatywne modele dla treemana - cuś pięknego Gdybym zbierał WE ten treeman kobiecy byłby 'must have'
6) chyba jedyna część, która nie była albo 9.5/10 albo 10/10 z tego numeru. Rozbawiło mnie jedynie techniki rzutu i ich zastosowanie
7) opowiadanko bardzo miłe, na pewno chce się kolejną część znać Komiks wymiata
Tutorial jak zrobić jeziorko - majstersztyk ! Nie bójcie się też robić takich bardziej oczywistych rzeczy jak górka etc.
tyle ode mnie, na pewno będę czekał na kolejny numer i tego samego dnia co wyjdzie przeczytam go (ten ściągnąłem o 20:35 )
SZACUNEK panowie!
pzdr!
Jagal
A teraz poszczególne części :
1) Wywiad z Dębkiem - genialny wybór pierwszego wywiadu (macie racje, oczywisty) Człowiek, którego podziwiam i chętnie słucham. Brakowało mi natomiast pytania szczegółowego o figurki - jakie edycje woli, czy ma też 'fisia' kolekcjonerskiego, na ile pkt ma armie, jaki jest jego ulubiony oddział i np. od jakiego bohatera/jednostki zaczyna składanie rozpiski na 1000 pkt +. Ja akurat sporo z tych moich 'uwag' wiem, ale może czegoś nowego bym się dowiedział. No i przy okazji kolejnych wywiadów chętnie dowiedziałbym się tych rzeczy od innych graczy
2) Zacny pomysł z recenzją modeli, podoba mi się taka rzeczowa ocena w kryteriach. Dodałbym jeszcze kryterium 'użyteczności w warhammerze' chodzi mi o to, czy mieści się na podstawce 50X50. Dobrym pomysłem jest też podanie wysokości modelu (szerokości to nie, bo skrzydła etc)
3) Batlowa kobieta & recenzja książki - nie mam pytań, uwag też świetny pomysł
4) Raport - naprawdę porządny, rzetelny raporcik. Uważam, że co co jakiś czas (np. 2 tury) fajnie byłoby zrobić zdjęcie pola bitwy i umieścić je w większym formacie (połowa strony A4 chyba wystarczyłaby) Ale to jest taka tylko kosmetyka, sam nie wiem czy byłaby potrzebna. Bardzo ważne ze armie były pomalowane, to bardzo się ceni.
5) Alternatywne modele dla treemana - cuś pięknego Gdybym zbierał WE ten treeman kobiecy byłby 'must have'
6) chyba jedyna część, która nie była albo 9.5/10 albo 10/10 z tego numeru. Rozbawiło mnie jedynie techniki rzutu i ich zastosowanie
7) opowiadanko bardzo miłe, na pewno chce się kolejną część znać Komiks wymiata
Tutorial jak zrobić jeziorko - majstersztyk ! Nie bójcie się też robić takich bardziej oczywistych rzeczy jak górka etc.
tyle ode mnie, na pewno będę czekał na kolejny numer i tego samego dnia co wyjdzie przeczytam go (ten ściągnąłem o 20:35 )
SZACUNEK panowie!
pzdr!
Jagal
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Pierwszy numer bardzo udany Szkoda, że tak długo trzeba czekać na następny. W raporcie w ostatnich zdaniach są dwie literówki ale to detal. Taka jeszcze uwaga na przyszłość. Przy robieniu wywiadu postarajcie się o większy kontrast między pytaniami a odpowiedziami, lepiej sie będzie to czytało. Ogólnie jest super. Jeszcze raz duże
A komiks to prawie jak rozmowa z Groszkiem
A komiks to prawie jak rozmowa z Groszkiem
Ostatnio zmieniony 2 lut 2011, o 00:13 przez Lazur, łącznie zmieniany 1 raz.
Brakowało jakiegoś podsumowania raportu, typu "co mi się sprawdziło, jakie popełniłem błędy" A poza tym - cud, miód i orzeszki.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Naprawdę dobry ten młotkowy. Spodziewałem się shitu, w porywach do średniości.
A jest naprawdę dobry!
Keep it up,
Furion
A jest naprawdę dobry!
Keep it up,
Furion
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Świetna inicjatywa i wykonanie oraz brawa za wytrwałośc
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Znakomita sprawa. Byłem bardzo ciekaw, jak to w ostatecznym rozrachunku będzie wyglądać i jestem miło zaskoczony. Początkowo podzielałem zdanie Furiona, ale już pierwsze pięć minut obcowania z tym cackiem diametralnie zmieniło moje odczucia.
Dużym plusem są "Czy wiesz że" na zielonym polu po prawej stronie. Informacja, że samotni bohaterowie walczący w lesie mają stubborn dała mi dużo do myślenia w kontekście dużej bitwy kończącej sesję egzaminacyjną na UAMie, a do której właśnie się przygotowuję.
Dużym plusem są "Czy wiesz że" na zielonym polu po prawej stronie. Informacja, że samotni bohaterowie walczący w lesie mają stubborn dała mi dużo do myślenia w kontekście dużej bitwy kończącej sesję egzaminacyjną na UAMie, a do której właśnie się przygotowuję.
Tak jak napisalem na facie - super!!! Czekam z niecierpliwoscia na nastepny numer.
Mala uwaga odnosnie przejrzystosci - jak robicie wywiad to dawajcie innym kolorem pytania, albo inna czcionka, bo w ten sposob troche sie wszystko za bardzo zlewa.
Mala uwaga odnosnie przejrzystosci - jak robicie wywiad to dawajcie innym kolorem pytania, albo inna czcionka, bo w ten sposob troche sie wszystko za bardzo zlewa.
Bardzo piękna inicjatywa i świetnie zrealizowana.
Postanowiłem wydrukować artykuł o kobiecie battle'owca i dać żonie do przeczytania
Postanowiłem wydrukować artykuł o kobiecie battle'owca i dać żonie do przeczytania
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Świetne czasopismo. Szkoda tylko, że tak rzadko będzie wydawane. Następnym razem, proponowałbym więcej, bądź co miesiąc tyle co teraz. Jednak rozumiem, że aby była na przyzwoitym poziome to wymaga czasu, więc nie nalegam.
Chętnie zobaczyłbym w magazynie jeszcze:
-Pomysł na scenariusz-nazwa mówi sama za siebie.
-Kompendium wiedzy o Warhammerze- opisy ras, jednostek(ich wady i zalety), mogą to tworzyć gracze danymi rasami. Nie każdy gracz(np. ja) wie wszystko o wszystkich rasach i było by to dla nich przydatne. Oczywiście było by to wydawane w częściach.
Chętnie zobaczyłbym w magazynie jeszcze:
-Pomysł na scenariusz-nazwa mówi sama za siebie.
-Kompendium wiedzy o Warhammerze- opisy ras, jednostek(ich wady i zalety), mogą to tworzyć gracze danymi rasami. Nie każdy gracz(np. ja) wie wszystko o wszystkich rasach i było by to dla nich przydatne. Oczywiście było by to wydawane w częściach.
For Sigmar and the Empire!
+1-Kompendium wiedzy o Warhammerze- opisy ras, jednostek(ich wady i zalety), mogą to tworzyć gracze danymi rasami. Nie każdy gracz(np. ja) wie wszystko o wszystkich rasach i było by to dla nich przydatne. Oczywiście było by to wydawane w częściach.
Od siebie dodam, że najlepiej byloby, gdyby były to jednostki wystawiane rzadko, takie o których naprawdę wie się niewiele
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Moi Drodzy,
bardzo Wam dziękuję za ciepłe słowa.
Dzięki Wam wiemy już na pewno, że było i jest warto.
Co do Waszych uwag - większość jest naprawdę celnych i weźmiemy je pod uwagę.
Bądź co bądź to magazyn dla Was.
Co do korekty - no trochę przyszarżowaliśmy na końcu z terminem i rzeczywiście mogło być lepiej.
Do następnego numeru mamy już 2-osobowy zespół korektorski, który nas (skądinąd przyzwyczajonych do własnych tekstów) tu odciąży i poprawi ten aspekt.
Pierwszy numer był mocno na rozruch.
Wiele spraw pojawiło się dopiero tuż przed końcem, ale myślę że i tak wyszło fajnie.
Pracujemy już nad 2-gim numerem, więc możecie być pewni, że będzie.
Co do krzyżówki...
wszystkich zakasował MALIN, który najszybciej odesłał nam gotowe i poprawne rozwiązanie i wygrywa nagrodę.
Gratulujemy i cieszymy się, że ten pomysł zyskał taki fajny odzew.
PS. do końca tygodnia na naszej stronie dodamy jeszcze tapety na pulpit do pobrania, w kilku najważniejszych rozdzielczościach - dla wszystkich fanów "Młotkowego"
Jacek.
bardzo Wam dziękuję za ciepłe słowa.
Dzięki Wam wiemy już na pewno, że było i jest warto.
Co do Waszych uwag - większość jest naprawdę celnych i weźmiemy je pod uwagę.
Bądź co bądź to magazyn dla Was.
Co do korekty - no trochę przyszarżowaliśmy na końcu z terminem i rzeczywiście mogło być lepiej.
Do następnego numeru mamy już 2-osobowy zespół korektorski, który nas (skądinąd przyzwyczajonych do własnych tekstów) tu odciąży i poprawi ten aspekt.
Pierwszy numer był mocno na rozruch.
Wiele spraw pojawiło się dopiero tuż przed końcem, ale myślę że i tak wyszło fajnie.
Pracujemy już nad 2-gim numerem, więc możecie być pewni, że będzie.
Co do krzyżówki...
wszystkich zakasował MALIN, który najszybciej odesłał nam gotowe i poprawne rozwiązanie i wygrywa nagrodę.
Gratulujemy i cieszymy się, że ten pomysł zyskał taki fajny odzew.
PS. do końca tygodnia na naszej stronie dodamy jeszcze tapety na pulpit do pobrania, w kilku najważniejszych rozdzielczościach - dla wszystkich fanów "Młotkowego"
Jacek.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Doskonala robota! Gratuluje i niecierpliwie czekam na nastepny numer.
Ps. Droga Redakcjo, napisaliscie, ze aby ponownie naladowac kości mozna je trzymać w czaszce kota. Mam pytanie: czy kot musi być martwy? Czy moze wystarczy, ze potrzyma kości w pyszczku?
Ps. Droga Redakcjo, napisaliscie, ze aby ponownie naladowac kości mozna je trzymać w czaszce kota. Mam pytanie: czy kot musi być martwy? Czy moze wystarczy, ze potrzyma kości w pyszczku?