A gdybym był...Kapitanem. Wygraj ETC na papierze!

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: A gdybym był...Kapitanem. Wygraj ETC na papierze!

Post autor: Ziemko »

Czuje, ze Stachu pojedzie Bestiami i w sumie to nie bylaby zla opcja, nawet jakby w Bialym nie byl w top10.
JEgo rozpa jest mocna i przemyslana - ma 3 magow, ktorzy niekoniecznie musza rzucic brzytwe na najmocniejsze oddzialy, ale obnizanie T, S, czy Wsa sprawia, ze sa sporo silniejsze.

Malo jest tam smiecia na ktorym to mozna nabic punkty, ma 10 ld z przerzutem do potrzeb panik, wiec takze spoko.
Jedynie chyba bym te harpie zwiekszyl do 6-7mek, bo wtedy z brzytwa sa w ogole mile ;)

Kiedys demony byly po pierwsze mocniejsze - 7ed bez greater demona nie wychodzilo sie, teraz ewentualnei GUO lub Bloodzio.
Thuriona nie ma - gdyby gral, pewnie chlopaki by sie przez sekunde nie zastanawiali.
Robson tez przestal grac demonami, no a Darek nie zachwyca.
Wydaje mi sie, ze w tym roku mozna bez demonow pojechac.

He tak jak pisalem - no niby sa silne, ale wydaje mi sie , ze tylko na papierze.

Dlatego WE wydaja mi sie najsensowniejsza armia, a PAsiak nie ma stylu grania kampiarza.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

no tu nie ma zbyt wielu opcji...
kierowców HE jest dwóch
Andrzej który ostatnio ma mature więc nie gra i Szwentas - finał

A jak myślicie kto zagra szczurami? (bo tu rywalizacja jest chyba najciekawsza)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Mysle, ze Cosmo zagral za malo bitew na 8ed, zeby byl mocnym kandydatem, chociaz jest swietnym graczem, wiec jakby jeszcze na Bialym zablysnal to w ogole bylaby masakra - 3 imba graczy ;)

Uwazam, ze kto bedzie pierwszym gryzoniem reprezentacji rozegra walka pomiedzy Mlodym a Morrokiem.

Mlody po tym masterze wskakuje na 1-2 miejsce w lidze, ma duzo doswiadczenie z kilku euro, z drugiej strony Morrok jest typem gracza, ktory sie nie p....., ma mocno agresywny styl grania, jak mu sie powie masz zrobic 15 - to stanie na glowie i to zrobi, w dodatku na Wlochow i wyklocanie sie jest tez lepszy ;)

Ciezko powiedziec powiem szczerze.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

dlatego uważam że to będzie ciekawa rywalizacja...
Ciekawe jaki typ gracza jest potrzebny B&D.
właśnie a co jak Como pojedzie na białym równie mocno?

Ziemko, a Ty kogo byś wybrał gdybyś był kapitanem?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Nie naleze do osob, ktore mowia nie wiem - bo w 90% mam sprecyzowane swoje zdanie, ale powiem Ci szczerze, ze w tej sytuacji wspolczuje D&B.

Jak dojdzie do tego Cosmo to juz w ogole bedzie abstrakcja.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

beda rzucac kostka xD 1-2 mlody 3-4 cosmo 5-6 morrok xD

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Nędza.
Małe zainteresowanie, mało graczy i armii. Nie widać ochoty wśród selekcjonerów by któryś z nich jechał jako coach. Kaktus mi wyrośnie, jak odbędzie się jakieś zgrupowanie – góra standardowa biba dwudniowa na działce.
Ani coach, ani zgrupowanie nie są przecież potrzebne. Euro samo się wygra, jak zawsze.
A kim?
A czy to ważne?

1- DE – Barb
2- VC- Barb
3- WoC – Duke?? Baśka???
4- Skaven – tu przynajmniej jest kłopot bogactwa.
5- Staszek (Bestie, Lizaki)
6- Demony – Nędza. Tylko Darek, i to tylko jeśli nauczy się grać więcej niż 3 tury.
7- Dwarfs – Kudłaty (jeśli utrzyma formę) .
8- Bretko-Dębek – i to tylko dlatego, że Dębek.

Losując na 4+ wychodzi coś takiego.

1 – DE - Barb
2 – VC – Assur
3 – WoC – Duke
4 – Skaven – Młody
5 – Bestie – Staszek
6 – Demony – Darek
7 - Dwarfs – Kudłaty
8 – Bret - Dębek

Zgrupowania ani coacha nie będzie.
Cała nadzieja w DMP na zasady ETC PRZED Euro.

Ogólnie – Nędza. Miejmy nadzieję, że w innych teamach będzie jeszcze gorzej.
To całkiem realna nadzieja.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jacku Ty i Twoje siania defetyzmu :D :lol2:

Mam nadzieje, ze w tym roku nie bedziesz mial w ogole racji ;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Ziemko pisze:Jacku Ty i Twoje siania defetyzmu :D :lol2:

Mam nadzieje, ze w tym roku nie bedziesz mial w ogole racji ;)

Przecie chyba po to pisze, żeby NIE MIEĆ racji. :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Myslisz, ze Twoje wchodzenie na ambicje cos pomoze?? :wink:

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Ziemko pisze:Myslisz, ze Twoje wchodzenie na ambicje cos pomoze?? :wink:
Może. :roll:
Zaszkodzi najwyżej JJ-owi.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Jedi marudzisz...
pierwszy raz się chyba tak dzieje, że cały kraj gra na Euro zasady, więc nie jest tak tragicznie!

Co do zgrupowania nie wiem, ale wierzę w selekcjonerów.
W temacie trenera nie grającego mamy WIELU graczy, którzy aktywnie przestali turniejowo grywać, więc może warto któremuś z nich zaproponować taką fuchę.

Pewnie miejsca to po zastanowieniu:
DE - Barb
DF - Kudłaty
VC - jeżeli popatrzeć uczciwie to nikt. Cały czas grane na GG+regena zniszczyły wartość ogrania rozpy
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, o 11:47 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

to ja też dam swój skład

Bretka - Wujek Dębek
DE - Barb
Skaveny - Młody / Morok
VC - Assur / Gąsior
Dwarfy - Kudłaty
Demony - Darek ale musi zrobić lepszy wynik w Białymstoku koniecznie
WE - Tomek Tutaj - jedyny kandydat, spuścił baty już wszystkim pretendentom z Warszawy, bardzo ograny, musi zagrac lepiej w Białymstoku
Boh lub Lizaki w obu przypadkach Crus

HE - Szwentas, naprawdę chyba brak alternatywy, szkoda, ze nie gra Furion i Kielon
woch - nie ma żadnego naprawdę dobrego gracza, ew Djuku
emp - podobnie jak woch, ale wyróżnia się Piotr i Karlee
tk - są obecnie za słabe, ale jak coś Shino albo ja wydajemy się naturalnymi kandydatami
o&g - wielka niewiadoma, ale jesli beda dobre to Kołata powinien jechać, kombinuje rozpy z nowym bookiem już od 2 tyg
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Z tym WE - to masz racje na pewno Tutajec, zapomnialem o ukladach ukladzikach ;)

47 miejsce jakos nie powala na "pogromce wszystkich Warszawiakow"

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

prawda jest taka, ze kiepiskie wyniki moga wynikac z braku obozu i sparingow. byleby sie dostac od skladu i chu. moze wezcie przyklad z chlopakow od 40k. robia sparing tygodniowy, graja kilka bitew dziennie- kazdy z najtrudniejszymi rozpiskami przeciwnikow i przy najgorszych pairingach. jesli jakis rzut im sie za bardzo powiedzie- powtarzaja. ogolnie graja najwiekszy mozliwy hardcore.
moze warto sprobowac czegos takiego? na bank nie zaszkodzi- a jaesli ktos nie ma na to czasu- to po co ma jechac na euro?! kompromitowac siebie i cale srodowisko...

jesli potrzebujecie miejscowki- zalatwie Wam domki na pojezierzu lubuskim w ciszy i spokoju :)

pozdro

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ziemko pisze:Z tym WE - to masz racje na pewno Tutajec, zapomnialem o ukladach ukladzikach ;)
nie zaczynaj flejma, każdy ma prawo do swojej opinii

Buszman jakie domki, dawac ich na obóz survivalowy a zamiast snu pomiędzy etapami niech cisną w wfb :D
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, o 11:51 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Ja też uważam, że runepriest ogarnia WE najlepiej.
Pasiaque ew. na podobnym poziomie

Jak nie chcecie w lubuskim to ja mogę załatwić dobrą metę na grania na dolnym śląsku, za jakieś śmieszne pieniądze

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Porownywanie WFB do 40k jest z dupy, bo kolka przeciez maja dostawienie bazyliszkowe + secret lover. Co to za kurde problem, jak sajduje sie armie na 1-2 przeciwnikow...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dobra nie zaczynam, ale jesli na ETc pojechalyby WE i pojechalbym Tutajec to mialbym kosmiczne zdziwko i zniesmaczenie.
EOT z mojej strony.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

nie uważacie, że VC są problematyczne?
wiadomo że trzeba je zabrać, ale ciężko mówić o ograniu kierujących kiedy od niedawna nie mają gwardi z regenką. tera jest co najmniej kilka wariantów rozpiskowych - co oznacza, że tu wybrać trzeba build później gracza:)

ODPOWIEDZ