Zielone 2400 Euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Re: Zielone 2400 Euro

Post autor: Golonka »

Co do gobosów fakt. Zapomniałem o tym.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

A tam zaraz :wink:

No dobrze, jak widze musze sie sparzyć :mrgreen:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Bardzo fajna i mocna rozpa. Obawiam sie, ze nasz nastepny pojedynek bedzie dla mnie bardzo cięzki.

A tak serio, to trzymasz poziom, Fluffy. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Fluffy pisze:
A gdzie główna siła uderzeniowa? Co walczy? DOBRZE walczy...
A po co? Rzeczy dobrze "walczace" kosztują za dużo punktów :wink:
Wolf charioty po 50 pts? Trolle po 35 pts? Big Uns w corach?

A Ty masz 1200 pts w mizernych herosach i 800 pts w jednostkach które sobą niewiele prezntują.
Twoja rozpa ma jakieś sneaky-myki, ale to nie zmienia faktu że jest warzywna.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Własnie wywaliłem niedawno bigunów, koszcą w pizdu i sie nie spłacili :P
Zresztą co za dużo orków to niezdrowo :mrgreen:
Pozyjemy zobaczymy.

A co, tez chcesz challenga? :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Hehe, spoko, chętnie zagram.

A co do ilości orków w rozpie, to ja mam 10 wliczając załogantów w orkowych rydwanach. Też jutro gram na turnieju, zobaczymy czyje Waaagh! się lepiej spisze ;)

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Monstertruck na arokach i wywernach? :mrgreen:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Kołata pisze:Hehe, spoko, chętnie zagram.

A co do ilości orków w rozpie, to ja mam 10 wliczając załogantów w orkowych rydwanach. Też jutro gram na turnieju, zobaczymy czyje Waaagh! się lepiej spisze ;)
I szczerze mówiąc tu będe bardzo ciekawy raportów. Może byc na forum JH. ;)
Kibicuje gorąco.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Fluffy pisze:Monstertruck na arokach i wywernach? :mrgreen:
Nie, to jest zbyt mało uniwersalna rozpa niestety. Chociaż po DMP pewnie będę szukał odmiany od wałkowanego schematu i jeszcze ją wezmę na tapetę.
Aktualnie gram Speed Freakz'ami i nie narzekam.
bless pisze:I szczerze mówiąc tu będe bardzo ciekawy raportów. Może byc na forum JH. ;)
Yez Boss!

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Moze byc tutaj :P Naprawde intryguja mnie zielone rozpy Fluffy'ego, na DMDS pozornie smieciowa armia cisnela mocne wyniki. Do tego patent z pajonkiem i stadem szamek daje obledna dominacje w obu fazach magii - dziwne, ze rzadko spotykane i do tego piekny model.
No i niby takie warzywka klimaciarskie, a karaja :mrgreen:

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Do czasu aż trafi na nie czarująca armię lub na armię która nie opiera się na magii a na konkretnym wpierdolu i wtedy ta rozpiska ssie. Połowa armii po prostu po 1 lub 2 rundach kombatu ucieknie :(... Za dużo zależy od wystawienia i od kości.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

e tam, pierdolenie

kudłatemu tez wszyscy wbijali gwoździe w dupe bo miał 5-tke hammerersów a teraz wszystkie whine-cioty grają na tym buildzie

są wyniki = dobra rozpa

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

E tam, twoje porównanie jest do d...

OnG nie należą do armii która wygrywa tylko dzięki dobrej rozpie. Potrzebny jest jeszcze Warboss co zielonych dobrze poprowadzi i trochę szczęścia.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

Twój post jest z dupska

"każdą armią trzeba umiejętnie grać, a nie tylko rozpa się liczy"

moje porównanie jest zajebiste, ponieważ pokazuje opluty na forum model rozpiski, który nabijał punkty.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Dzisiaj miała miejsce bitwa z HE, na gobliniej plemiennej uczcie podawano pieczone WL w panierce.
Jak widać nawet standard HE na mocnym kombacie da się pojechać, aczkolwiek przeciwnik nie był ograny z zielonymi i zaliczył kilka zonków, nastepnym razem pewnie nie będzie tak łatwo.
Chociaż jestem dobrej mysli, gobbo mają potencjał :wink:
Ze zmian: rozbiłem 2x10 spider ridersów na 4x5 spider ridersów i jestem bardzo zadowolony z rezultatu.
Prawdopodobną kolejna zmianą będzie wywalenie 20 night gobbo z fanolem na rzecz trzech luźnych zwykłych trollowatych trolli :mrgreen:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Fluffy pisze:Dzisiaj miała miejsce bitwa z HE, na gobliniej plemiennej uczcie podawano pieczone WL w panierce.
Jak widać nawet standard HE na mocnym kombacie da się pojechać, aczkolwiek przeciwnik nie był ograny z zielonymi i zaliczył kilka zonków, nastepnym razem pewnie nie będzie tak łatwo.
Chociaż jestem dobrej mysli, gobbo mają potencjał :wink:
Ze zmian: rozbiłem 2x10 spider ridersów na 4x5 spider ridersów i jestem bardzo zadowolony z rezultatu.
Prawdopodobną kolejna zmianą będzie wywalenie 20 night gobbo z fanolem na rzecz trzech luźnych zwykłych trollowatych trolli :mrgreen:

Pozdrawiam
Chciałeś chyba napisać 3x5 spider ridersów [-X

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

A tak. Euro. No to bedzie 2x5 i 1x 10 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

To może wrzuć gdzieś jakiś raporcik? Bo jestem naprawdę ciekaw jak Ty tym wygrywasz ;)
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Trochę trudno o raport, bo granie tą armijką nie ma konkretnego założenia. Moge grac na defens, moge na ofens, moge uciekać podstawiając jakieś smieci i szarpać magią albo naprawde mocno przywalić (tzn słabo, ale po gobliniemu czyli zatrutym noiżem rannego w plecy :mrgreen: )
Po prostu staram się adoptować do stołu i przeciwnika.
HE miały problem, bo były praktycznie tylko dwa bardzo drogie klocki WL które musiały uganiac się za moimi śmieciami i nie bardzo miały mozliwosci nabijania jakichś sensownych punktów, a ja tyczasem ładowałem w to słoneczka, manglery, fanatyków i pump wagony :)
W efekcie mi pogineło mało co, przeciwnikowi zostały na stole trzy figurki w jednym unicie: 1 WL, BSB i Arcy na jednej ranie :mrgreen: Niestety zabrakło szcześliwego rzutu na dojechanie chariotem :wink:

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ