Weryfikacja turniejów

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: Weryfikacja turniejów

Post autor: swieta_barbara »

Proste - jak masz z tym klopot, to rob regulamin w notatniku, a dopiero potem kopiuj na forum.

Weryfikacja to dobry pomysl, kwestia aktywnosci moderatorow. Nie potrzebne sa tutaj jakies sztywne wytyczne by LL, tylko za kazdym razem jak dodaje sie kogos na ligowke, to zeby moderator rzetelnie sprawdzal czy faktycznie dana osoba/klub sa do tego uprawnieni.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

A czy mod może np. poprosić orga o linka do forum turnieju, w przypadku nie ogłoszenia z różnych przyczyn jak np. opis Furiona o sytuacji Poznania. Nie podesłanie grozi nie zaliczenie turnieju.

Z drugiej strony jak nie chciałem osób z zewnątrz po prostu turnieju nie ogłaszałem na BP, przełykałem brak punktów do Ligii i miejsce na LL, a takich turnieji to z naście miałem i WFB a nawet parę sztuk w 40k.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Weryfikacja to dobry pomysl, kwestia aktywnosci moderatorow. Nie potrzebne sa tutaj jakies sztywne wytyczne by LL, tylko za kazdym razem jak dodaje sie kogos na ligowke, to zeby moderator rzetelnie sprawdzal czy faktycznie dana osoba/klub sa do tego uprawnieni.
Wierz mi, sprawdzaliśmy :) A niektórym sam wyszukiwałem lokale, bo nie dało się wymusić współpracy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

No i git.

Weryfikacja przez temat na forum nie jest zla, przynajmniej mozna zobaczyc wyniki i liste zgloszonych. Moze to i jest jakies rozwiazanie...

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

swieta_barbara pisze:Weryfikacja przez temat na forum nie jest zla, przynajmniej mozna zobaczyc wyniki i liste zgloszonych. Moze to i jest jakies rozwiazanie...
Dokładnie o to chodzi. :)
Jeszcze raz powtórzę - wg mnie nie musi być BP, wystarczy żeby link przy zgłoszeniu ze strony ligi prowadził na jakiekolwiek ogólnodostępne forum. :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

co z wejsciówkamiz kosmosu i turniejami MEMBERS ONLY?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

wejściówki ok (jest to polityka klubu, w celu pozyskania członków), zamknięte turnieje nie mogą zostać zgłoszone do ligi

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Siema, robię turniej wejściówka 1000zł ale członkowie mojego klubu mają zniżkę 99%, bo przeciez to moim kuple i płaca składki czlonkowskie
tak jest git?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

git. ja teraz robię turniej za 10 000 zł, a każdy biały heteroseksualista ma 99,9% zniżki

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

<miał ochotę wspomnieć pewną akcję Kacpra B., ale dał sobie spokój>

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Hetero? Nie zbierzesz frekwencji w takim razie ;-)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Anywhore, wracając do tematu. Turnieje ligowe muszą być otwarte - każdy ma prawo się zapisać. Na jakich zasadach to już nie istotne. No chyba, że hate na Urbana :mrgreen:
na turnieju: 80zł od pary, 50zł od osoby grającej dwoma armiami
klubowicze OŁ z opłaconą składką za okres 09-11.2010 płacą 50zł za parę

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Tak naprawdę ile ma zniżki kolega klubowy organizatora (nie jest to przytyk do ilości osób w ośmiornicy) jest nieistotne, ważna jest czy uczestnik nie musi kłaść jakiejś niesamowitej kasy za udział w turnieju. Przecież skoro turniej może wykazywać zysk to i można dać zniżkę, ważne by nie było lokali jak mówi Dymitr a w dużym mieście na W nie będącym Warszawą się takie zdarzają.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kto ustali limit? Na jakich zasadach? Na jakiej podstawie?

Szukacie problemu gdzie go nie ma. Zajmijmy się na razie tym, o co postulował Krzysiek.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

zdrowy rozsądek?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jeżeli ma być zgłoszony do ligi ogólnopolskiej to musi być dostępny dla wszystkich chętnych, wiemy jakie są stawki turniejowe - jeżeli to będzie odbiegać od normy to można poruszyć temat na forum - niech ogół zdecyduje.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Maksymalnie 50% zniżki?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Myślę że nie zniżka jest problemem tylko sama wejściówka.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Jejku, Dymitr, szukasz dziury w calym.

To moze w ten sposob ubrac to w slowa:

6.4 Trzech Moderatorów może poprzez aklamację zadecydować o niezaliczeniu do Ligi turnieju lokalnego, co do którego istnieją wątpliwości formalne.

Przy okazji moze sie okazac, ze oplaca sie byc modem na LL.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

RedScorpion pisze:Maksymalnie 50% zniżki?
Nie można tego zapisać zniżką, bo np. ja zapomniałem od kumpla wziąć wejściówki ostatnio bo się spóźnił na pierwszą grę, to by uczyniło ten turniej nielegalnym. Chodzi bardziej o sytuację gdzie wejściówka wielokrotnie przekracza racjonalną tworząc barierę dla ludzi z zewnątrz.

ODPOWIEDZ