Uwaga! Oszust na allegro Lord_of_battles

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Re: Uwaga! Oszust na allegro Lord_of_battles

Post autor: rudobrody79 »

Być może ten facet prowadzi swoisty lombard,
ludzie sprzedają figsy poprzez jego konto i w tym może być przyczyna.
miałem takie odczucia podczas zakupu z eBay-a ze sklepu Maelstrom Games. dwa razy się naciąłem ale dwa razy dostałem wszystko bez problemów. sklep ten prowadził wowczas sprzedaż bitsów jak i zafoliowanych figsów

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Co do figurek w listach to wszystko doszło, jedyne co to kiedyś inny wysyłający wrzucił mi 30+ figurek do bębelkowej koperty luzem #-o Nie wiem jakim cudem, ale ułamała się jedna ręka tylko :mrgreen:
Co do tego że on prowadzi lombard, to ja również mam podobne odczucie - sprzedaje masę fugurek w różnym stanie, podejżewam że gdzieś to skupuje za bezcen i potem ląduje na allegro.. Ten cały lord of battle jest z Tarnowa, nie kojarzy go ktoś z tego miasta?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

dokładnie - lombard całą gębą !!!

figsy pewnie idą z wysp brytyjskich lub inego zakątka battla a później on to wszystko opycha.
być może różni ludzie sprzedają figsy za niego z innych części Polski....

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

mój kumpel kiedyś gadał przypadkowo z tym lord_of_battles, gość mówił, że on prowadzi skup figurek- bierze wszystko co jest tanie i sprzedaje drożej po jakiejś wstępnej segregacji.
Kupowałem u niego kilka razy najróżniejsze rzeczy, zawsze dochodziły, ale kontakt zerowy. Często też figsy były w innym stanie niż te na zdjęciu- upaprane farbą, niedokładnie zmyte itp.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

kupowałem u niego kilka razy.zawsze długo czekałem na paczki ale zawsze były zgodne z opisem. Ja osobiście jakoś złej opinii nie moge powiedzieć poza tym czekaniem miesiąc na kilkanaście figurek.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Miałem styczność, zamiast zmytych przyszły trochę zapaćkane figsy ale nie chciało mi się burzyć o pare skullpasowych paskud. O ile dobrze pamiętam, termin wysyłki i sama paczka były bez zarzutu.

Awatar użytkownika
MARDUK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MARDUK »

Facet jest mocny po raz 3ci sprzedaje mój podręcznik http://allegro.pl/podrecznik-ksiega-zas ... 84361.html. Chciałem powiedzieć zadowolonym klientom Lord_of_battles, że po prostu udało im się nie trafić do tych 10% co zostanie zrobionych w bambus (prawdopodobnie większa jest liczba bo spora ilośc ludzi odpuszcza lub boi się wystawić nega, czy neutrala bo dostanie zwrotkę):) Założyłem temat po to, żeby przestrzec raczej świeżych kupujących przed komplikacjami, jest tylu uczciwych sprzedających na allegro, że spokojnie można kupić towar u kogoś innego niż później bujać się z frajerem o parę groszy.

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Dorzucę swoje 3 grosze: od "Lord of Batles" kupiłem kiedyś trolla, tzn miał to być troll, okazało się ulepkiem ohydnym, co najwyżej odlewem (lekkie, krzywe, paskudnie pomazane), byłoby to ok, gdyby gość pisał że sprzedaje odlew a nie model trolla. Na "ringhardzie" sparzyłem się też, ale co to było to nie pamiętam, bo minęło kilka lat. Efekt - mniej więcej wiem jak wyglądają graficznie aukcje tego jegomościa, do tego uważam na każdego z Tarnowa, bo a nuż to nowy nick tego oszołoma?
"MaciejMiastowy" z Legionowa - również przestrzegam przed interesami z nim, kiedyś (pod poprzednim nickiem, ale nie pamiętam jakim) kupiłem od niego skavena na Mordheima, ładny był, to się dogadałem i wysłałem mu figurki do malowania. Po ponad pół roku, wielu telefanach, mailach itp. figurki dostałem (nawet pomalowane, nawet całkiem możliwie), ale co nerwów straciłem to moje. Potem kupiłem od Maciejemiastowego swordmenów i ze zgrozą odkryłem że to ten sam Maciej Mazur z Legionowa, wysyłka trwała niecałe 2 miesiące, figurki doszły, zgodne ze zdjęciem, ale czas, maile - to nie na moje nerwy, za stary jestem na takie numery. Płacę najdalej 3 dni po wygraniu aukcji i oczekuję i wymagam przesyłki w ok tydzień.

Inna sprawa dla naiwnych - zgłaszanie policji nie ma żadnego sensu, to strata czasu. Kiedyś kupiłem płaszcz dla żony za ok. 250 zł, ktoś podszył się pod sprzedawcę, przysłał maila z numerem konta, nieostrożnie dałem się nabrać. Policja mając numer konta oszusta na który dokonałem przelew i ID komputera z którego mail przyszedł nie dała rady wykryć sprawcy i po kilku miesiącach listem poleconym (po który musiałem jeszcze osobiście zapieprzać na pocztę) poinformowała mnie, że umarza sprawę. Do tego kilka godzin zmarnowanym na zgłoszenie, oraz druga wizyta coby maile na moim koncie polic specowi pokazać. Strata czasu. Policja potrafi tylko mandat za jazdę 65 km/h w krzakach niewiadomo czemu objętych białą tablicą D-42 dać i ewentuanie pałować gdy ma przewagę liczebną (jak gobliny nad elfami), ale tego nie wiem bo na mecze nie chodzę :)

Mohort88
Wałkarz

Post autor: Mohort88 »

To i ja dorzucę swoje trzy grosze na temat Pana Giemzy.

1. Kontakt ze sprzedającym zerowy jak się od niego coś kupi ale jak on wygrał moją aukcję to emaili na temat tańszej wysyłki (1000
cudownych porad jak zapakować coś w pudełko i wsadzić w kopertę) było bez liku.
2. Przelewa mniejszą kwotę za wysyłkę twierdząc, że tyle powinna właśnie kosztować anie tyle ile podałem w kosztach wysyłki.
3. Jak sam kupiłem od niego to na drugi dzień przysłał email z żądaniem natychmiastowej zwroty kasy ale jak sam kupił to trzy tygodnie nie
mogłem się doczekać wpłaty.
4. W opisie jednej aukcji, którą wygrałem na zdjęciu była figurka oryginalna a przysłał odlew.
5. Z cenami wysyłki u niego podobnie - strasznie przycina.
6. Jak zwróciłem mu uwagę na w/w rzeczy to staje się wulgarny i rzuca groźbami.

Napisałem mu jak się burzył coś takiego -> Wszystkie emeile od ciebie zachowuje celem ewentualnego przedłożenia do centrum sporów allegro. Albo będziesz uczciwy albo dostajesz negatywa ode mnie + negatywy od wszystkich moich znajomych co od ciebie coś kupią i niech ci zamkną kolejne konto. <- Wtedy zmiękł i przeprosił i kasę od razu na koto wpłynęła.

Generalnie nie polecam. Dodałem go do czarnej listy żeby nic nie mógł ode mnie kupić. Sam też nic więcej u niego nie kupie.
x

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Jak rozmawiałem o nim z paroma chłopakami z TKF( Tarnowski klub fantastyki) to nie wiedzieli kto to, nie ma nic wspólnego z naszym klubem.
Lombard lombardem ale ten typ na cenach się niezbyt zna
Trochę dotknęło mnie to, że Marek napisał, że z powodu tego typka bedzie uważniej patrzył na oferty ludzi z Tarnowa.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Ja również miałem do czynienia z tymże osobnikiem. Wysyłka szybko opłaconego towaru wydłużała się w nieskończoność. Zero kontaktu, zero odzewu na kolejne wezwania do wydania towaru. W końcu sprawa ruszyła i jakimś cudem model w końcu dotarł. Osobiście nie polecam tego człowieka, bo jest niepoważny. Płacę = wymagam. Jak mam złamaną rękę, to nie wystawiam figurek na Allegro, by potem ich nie wysyłać zasłaniając się... złamaną ręką. Znajomy motyw? :wink: Tu nie chodzi o kwotę 24 czy 782 złote, ale o fakt, że zapłaciłeś i wywiązałeś się sprawnie ze swojego zobowiązania, a ktoś bezczelnie wodzi Cię za nos. Widzę tu jeszcze komentarze odnośnie pakowania modeli w zwykłe listy (zamiast poleconych lub priorytetów), ale tutaj nie zabieram głosu, ponieważ model dotarł zapakowany zgodnie z opłatą.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Co do opłat za wysyłkę to mnie i tak rozbrajają ludzie którzy za wysyłkę 1 figurki chcą 13 zł jako za paczkę a i tak dostajemy listem za 5 zł bodaj. Allegro powinno troche się wziąć za takich wesołków. Kupowałem niedawno głowice do mojego Dniepra Mt10 i ze zgrozą patrzyłem jak za wysyłkę koło 8 kg w paczce zapłaciłem 40 zł. Mimo iż przedmiot kupiłem tanio to niesmak pozostaje przez takie dodatkowe próby wyciągania kasy, szczególnie na małych przedmiotach jak nasze figurki.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Ringhard - to samo co wszyscy - jakieś 2 miesiące czekania na paczkę, w której była 1 figurka mniej.
Dałem negatywa. Oczywiście dostałem to samo z powrotem i jakieś bluzgi.

Kanciarz jadący na chama.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Post autor: Shin Ryu »

Jak kupowałem od ringharda było OK, ale widząc Wasze posty, dochodzę do wniosku, że więcej nic nie kupię od tego kolesia. Poza tym te jego durne 99 na końcu mnie dobija ;)
GOLD and GLORY - DOGS of WAR
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Awatar użytkownika
fingolfin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: fingolfin »

Ja mam zasadę na allegro że zanim coś kupie patrzę na stosunek negatywów do pozytywów jeżeli jest to więcej niż 1% nie kupuje od takiej osoby

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Lord Bitew zakupił ode mnie kilkanaście elfów firmy Reaper. Zapewne w celu dalszego odsprzedania/odlania i odsprzedania. Aukcja zakończona 19 grudnia, wpłaty jak nie było, tak nie ma, pomimo regularnych logowań do Allegro. Wysłałem maila, pewnie jeszcze kilka wyślę, ale nie wiem, czy to coś pomoże... Tak czy inaczej trafia na moją czarną listę i martwię się tylko, że mogę być zmuszony do rozpoczęcia procedury zwrotu prowizji, a wtedy dostanę zapewne negatywa i jakieś bluzgi... A takie ładne konto mam, wszystko zielone... :wink:

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Post autor: Kroon »

Gość własnie sprzedaje trochę na allegro, ale z moich obserwacji nikt już od niego nic nie kupuje :) czyli odstraszanie działa i bardzo dobrze a miałem coś kupić od tego jegomościa.
Dwarfs - 3/0/2

Awatar użytkownika
Olos
Wałkarz

Post autor: Olos »

Kupiłem od goscia figurki na sztuki,i musze przyznac ze strasznie sie z tym ociagał.Na wysyłke czekalem z 2 tygodnie ale w koncu wysłał tlumaczac sie ze mial złamana reke co jest średnim wytłumaczeniem.Uwaga na niego !

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Don_Silvarro pisze:Lord Bitew zakupił ode mnie kilkanaście elfów firmy Reaper. Zapewne w celu dalszego odsprzedania/odlania i odsprzedania. Aukcja zakończona 19 grudnia, wpłaty jak nie było, tak nie ma, pomimo regularnych logowań do Allegro. Wysłałem maila, pewnie jeszcze kilka wyślę, ale nie wiem, czy to coś pomoże... Tak czy inaczej trafia na moją czarną listę i martwię się tylko, że mogę być zmuszony do rozpoczęcia procedury zwrotu prowizji, a wtedy dostanę zapewne negatywa i jakieś bluzgi... A takie ładne konto mam, wszystko zielone... :wink:
Po ponad dwóch tygodniach od końca aukcji, dwóch mailach i wysłaniu oficjalnego przypomnienia przez Allegro (tego, na którego brak odpowiedzi uprawnia do zwrotu prowizji) dostałem w końcu pieniądze. Do zapłaty 50zł + 10 lub 12zł za paczkę ekonomiczną/priorytetową, otrzymałem 56zł i wiadomość, żebym nadał jako list. Rzygać się chce. Mógłbym się postawić, bo technicznie rzecz ujmując facet nie wywiązał się z umowy kupna, ale patrząc na to, jak wygląda 'dogadywanie się' z tym delikwentem mi się odechciewa. Wyślę mu jako paczkę, bo jako paczkę mam już zapakowane i zaadresowane, niech stracę te parę złotych. Ale na listę zablokowanych użytkowników już trafił, będę tylko musiał obserwować, jak znów zmieni konto...

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Ja mimo że czytałem ten temat - wpieprzyłem się z kilkoma skavenami u niego.... w sumie kasa nie duża ale stwierdziłem ostatnio że jak coś to się do niego przejadę. Adres jest w allegro, numer telefonu... W sumie czekam 2 tygodnie.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

ODPOWIEDZ