Uwaga! Oszust na allegro Lord_of_battles

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MARDUK
"Nie jestem powergamerem"

Uwaga! Oszust na allegro Lord_of_battles

Post autor: MARDUK »

Czołem szanownej braci.
Chciałem przestrzec szanownych użytkowników przed oto tym osobnikiem Lord_of_battles http://allegro.pl/show_user.php?uid=19984107 grasującym po allegro. Jako, że teraz allegro wprowadziło następne z kolei udogodnienie z dupy wzięte "spory transakcyjne", gdzie cała formalność trwa miesiąc przed przekazaniem sprawy administracji facet ma sporo czasu na zrobienie w butelkę sporej ilości ludzi. Dlatego chciałem zaalarmować przed kupowaniem u Rafała G. vell Lord_of_battles. Czekam miesiąc na swój podręcznik a facet udaje, że nie żyje mimo, iż się loguje codziennie i sprzedaje towar. Niby 38zł nie pieniądz, ale tępię nawet drobne złodziejstwo a już w szczególności na mnie ;)
Pozdro.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Dzięki za info, będę uważać
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Teraz trzeba tylko dowiedzieć się gdzie ów jegomość mieszka, wziąć widły, pochodnie, transparenty i w ciasno zbitej grupce osaczyć go w domu :mrgreen: .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

szkoda,że wcześniej ludziska z forum nie dali znać

ten facecik wali w człona już od dawna na allegro !!!

Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Post autor: Orris »

Ostatnio się oparzyłem na użytkowniku maciejmiastowy - uważać na niego. Allegro poprosiło mnie o danie mu jeszcze tygodnia, chociaż dałem mu 2 miesiące -.-
Podpis niezgdony z regulaminem forum

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

To pewnie chudy elf!! oszust jak wszystkie elfy :P
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

Andrzej pisze:Dzięki za info, będę uważać
Także dziękuje za ostrzeżenie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

MARDUK pisze:Chciałem przestrzec szanownych użytkowników przed oto tym osobnikiem Lord_of_battles.
Już mówię, że też miałem przyjemność z tym panem, ale wcześniej, pod innym nickiem - nick "ringhard"...

A znane mi nicki tego człowieka, to: "ringhard", "Lord_of_Battle", a ostatni - "Lord_of_Battles" z "s" na końcu. Wpiszcie sobie w szukaczkę ZWŁASZCZA nick "ringhard" i poczytajcie. To jest ten sam człowiek.

Miałem do czynienia z ringhardem (zero kontaktu, bezsensowny odwet neutralny za to, że wpłaciłem błyskawicznie kasę i nie mogłem się doprosić wysyłki i w dodatku doszło NIE DO KOŃCA TO, co wylicytowałem, a jak zagroziłem negatywem - łachę zrobił i ruszył dupsko), później od razu pojawiło się wspomniane konto z tymi samymi danymi, z tymi samymi fotkami, opisami i tytułami aukcji. Ta sama osoba.

Kontakt z ringhardem praktycznie zerowy (i jak widać po nowym profilu - niewiele się to zmienia), odpowiedzi na poziomie niedojrzałego emocjonalnie człowieka, jakieś urojone bzdety tylko żeby szum robić i komuś nabrudzić na koncie (bije tym na głowę Jarka K.!), lekceważenie i zwyczajne chamstwo oraz ignorancja to wizytówka tego Allegrowicza. Mówię serio.

A pozytywy to dostaje najczęściej lawinowo i momentalnie chyba od znajomych, żeby zakryć szybko 5 negatywów jeden po drugim... Może mi się tylko wydaje ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

w dodatku wystawia przedmioty i nie pasujace zdjecia albo w ogole brak zdjec :? i ze zdjecia beda pozniej, na pm pytalem to nigdy nie bylo odpowiedzi :|
kiedys kupilem iles orkow od ringhard'a czy czegos takiego mialy byc niemalowane a okazalo sie ze doszly w wiekszosci mazane farbami
ogolnie rowniez nie polecam i dzieki za informacje jakiego nicka obecnie uzywa

właśnie po opisie aukcji w sumie mozna poznac ze to ta sama osoba z innym loginem
czuwaj!
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ludzie ja was nie rozumiem idźcie na policje bo to kwalifikuje się jako oszustwo a tu nie ma minimalnej kwoty...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
MARDUK

Post autor: MARDUK »

Przemcio pisze:Ludzie ja was nie rozumiem idźcie na policje bo to kwalifikuje się jako oszustwo a tu nie ma minimalnej kwoty...
Facet dostał czas, negatywa na zachętę a później będę działał dalej.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Osobiście z Ringhardem nic nie miałem, ale paru znajomych bardzo skutecznie mi go odradziło, jeszcze przed zmianą nicka.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

hmm w poniedziałek wygrałem figurkę od Lord_Of_Battles, w piątek paczka już była u mnie także mi osobiście niczym nie zawinił.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Ja nabywałem od Ringharda figurki i nie miałem problemu z żadną transakcją. Solidny allegrowicz był w moim przypadku.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Ja też kiedyś kupowałem od niego figurki, doszły normalnie. Widocznie niektórzy mają pecha z nim :/
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

W sumie to jedyne co mu mogę zarzucić, to to, że zapłaciłem 5 zł za przesyłkę a figurka przyszła w zwykłej kopercie ze znaczkiem za 1,50 zł -.-
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
grom88

Post autor: grom88 »

Też u niego kupowałem i nie miałem problemu chyba żadnego bo mu pozytywa wystawiłem.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Na przestrzeni 3 lat kupiłem sporo rzeczy u tego gościa, nie miałem żadnych problemów z czasem dostarczania przesyłki.

Co mogę mu zarzucić to:
- kompletny brak kontaktu
- to co napisał Booxi - wysyłka zwykłymi listami/zwykłym poleconym np gdy płaciłem za paczkę
- raz zdarzyło się że wysłał mi figurkę pomalowaną, chociaż w opisie aukcji były wszystkie niemalowane (był to metalowy SM, więc zmyłem go bez problemu)

Pozatym wszystko było ok, figurki były dobrze spakowane.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Gdyby nie to, że dziś przyszła do mnie Salamandra od niego to bym się nieźle wystraszył...dziwna sprawa. Natomiast ja zastrzeżeń nie mam.

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

A spotkał się ktoś z takim użytkownikiem: Chmielu666-C1 :?:
Sevi pisze:- to co napisał Booxi - wysyłka zwykłymi listami/zwykłym poleconym np gdy płaciłem za paczkę
bo mnie właśnie coś takiego spotkało, a listu na mój adres ani widu ani słychu, choć kontakt z nim miałem. Nazwa konta powinna mnie była odstraszyć, zresztą mail podobny. Kiedyś już się naciąłem na figurki w listach. Figurki niewidki.

ODPOWIEDZ