G'N'R pisze:Tak, są wydawane w innych językach.
Czyżby jakaś aluzja w związku z tym?
Nieee, ja nic nie sugerowałemAsassello pisze:Nie wiem co dokładnie będzie w zakresie tłumaczenia ale podejrzewam, że jakby dobrze szło to polski WD mógłby się pojawić.

No właśnie też mnie to zastanawia, i dochodzę do wniosku, ze obraz naszego premiera na tle zielonej wyspy dotarł wreszcie do GW (żartuję naturalnie). W każdym razie dobrze sobie wróżę po tych znakach. Nie dlatego, że na gwałt potrzebuję polskich wydań podręczników, artykułów czy właśnie WD. Mineły bezpowrotnie te czasy gdy się miało 15 lat, chodziło do kafejek i ściągało na dyskietki charakterystyki armii po angielsku, a potem medytowało nad znaczeniem np: zasady Frenzy. Wtedy zdobycie polskiego podręcznika głównego do 5 edycji to było jak zdobycie jakiegoś białego kruka. Pamiętam jak w katowickim Bardzie obsługa załatwiała nam podręcznik parę miesięcy i jak wreszcie był:) Dzisiaj sytuacja się zmieniła. Maturę zdawałem z angielskiego więc naprawdę nie mam problemów z jakimkolwiek artykułem czy army bookiem po angielsku. Mimo to zawsze wybieram polskie, bo dla mnie to jest jak spełnienie marzenia z dzieciństwa, wierzcie albo nieAsassello pisze: A mi się wydaje, że GW w końcu zauważyło Polskę na warhammerowej mapie Europy.
W końcu powstaje coś na kształt hobby center w samym centrum Warszawy (sklep nie będzie na pewno na siebie zarabiał, więc jest to pewna forma reklamy).