Walizka na armię HE, czyli jak transportować armię z orłami?
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Walizka na armię HE, czyli jak transportować armię z orł
ja swojego nosze w walizce, wycialem tylko 2 poziomy zeby sie miescil, skrzydla, podstawka i jezdziec na magnesy i miesci sie idealnie (zajmuje miejsce 12 modeli piechoty)
Masz jakieś zdjęcie tego jak to jest zapakowane?Asassello pisze:Od dłuższego czasu używam magnesów i jest to świetny system. \Kiedyś przenosiłem wszystko w pudełkach z gąbką, pudełka w plecaku. Potem chciałem zrobić walizkę z magnesami - jej ograniczenie jest takie, że jak się walnie o coś walizka i jakiś element się odczepi to potem wewnątrz potrafi być prawdziwa masakra :/.
Teraz znalazłem jakąś walizkę (btw. GW od zestawu modelarskiego), gąbkę która tam była powycinałem tak by mi się najpopularniejsze u mnie rozmiary regimentów mieściły (10x3, 10x2, 5x2, 7x2). Dzięki temu wsadzam od razu cały regiment, wolne miejsca dopycham strzępkami gąbek i przykrywam kolejną warstwa. Wszystko jest na tyle ścisło ze wszystkich stron, że nie ma prawa się ruszyć. Nawet jak się przewróci to nie robi to żadnego wrażenia na modelach
Obecnie na jednej warstwie mieści mi się ok. 170 piechotnych modeli (i to całkiem wysokich, np. stare włócznie i SM) - na obecna chwilę całkowicie wystarcza. Górną część wykorzystuje do modeli niestandardowych, jak orły, herosi czy gryf (mój nadaj jest rozkładany, wiec nie zajmuje tyle miejsca).
Problem jest tylko z noszeniem smoka - jego trzeba od razu składając jako modułowego (na magnesy) albo znaleźć sobie odpowiednie pudełko tylko dla niego (tak też zrobiłęm) - wrzucanie go całego do walizki to IMO niebezpieczny i nieopłacalny biznes.
Chętnie bym to zobaczył.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Trzeba było na Bazyliszku podejść i obejrzećdiuk pisze: Masz jakieś zdjęcie tego jak to jest zapakowane?
Chętnie bym to zobaczył.
Podaj maila na PM to Ci podeśle.
Diuk słyszałem zaginął na bazyliszku.
Zawsze jak czytam takie rzeczy to myślę: taa, tyle roboty, a mi jest wygodnie w miarę. Lecz sobie głębiej pomyślałem, że to byłoby bardzo fajne.
Zawsze jak czytam takie rzeczy to myślę: taa, tyle roboty, a mi jest wygodnie w miarę. Lecz sobie głębiej pomyślałem, że to byłoby bardzo fajne.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
@WojtuśŚ
Heh, no niestety, malowałem armię przez całą noc przed Bazylem i się to skończyło dosyć słabo.
Figsy paćkaliśmy z pomocą kudłatego i krasnala jeszcze w aucie - jednak 70 spearmanów i 60 White Lionów to sporo figurek, a jakieś 70% wymagało opieki.
Chyba tylko master był mnie w stanie zmusić do wrzucenia proxów swordmasterowych do pudła i posklejania 2 hord włóczników z wyprasek
W ogóle szkoda , że nie udało mi się z tobą zagadać. Pewnie będzie lepsza okazja w przyszłości.
A co do walizki to coś pamiętam, ale bardziej patrzyłem na twoje figurki Assaselo. Nie chcesz pochwalić się tutaj zdjęciem?
imageshack.us nie gryzie Jak coś to masz mail w PW.
Heh, no niestety, malowałem armię przez całą noc przed Bazylem i się to skończyło dosyć słabo.
Figsy paćkaliśmy z pomocą kudłatego i krasnala jeszcze w aucie - jednak 70 spearmanów i 60 White Lionów to sporo figurek, a jakieś 70% wymagało opieki.
Chyba tylko master był mnie w stanie zmusić do wrzucenia proxów swordmasterowych do pudła i posklejania 2 hord włóczników z wyprasek
W ogóle szkoda , że nie udało mi się z tobą zagadać. Pewnie będzie lepsza okazja w przyszłości.
A co do walizki to coś pamiętam, ale bardziej patrzyłem na twoje figurki Assaselo. Nie chcesz pochwalić się tutaj zdjęciem?
imageshack.us nie gryzie Jak coś to masz mail w PW.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
nie chce mi się rejestrować na stronie i uczyć obsługi kolejnego softu, który "ułatwi mi życie".diuk pisze:Nie chcesz pochwalić się tutaj zdjęciem?
imageshack.us nie gryzie
Mail i telefon do życia w zupełności wystarczają.