Offtop żeglarski, albo kto ma większego (patenta)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

"Panowie na materacu! Do Szwecji na lewo, na lewo!" :D

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

n/c
Ostatnio zmieniony 12 cze 2007, o 20:54 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 2 razy.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Katylina pisze:Bullshit gdybym powiedział że tak jest. Zadałem pytanie Tomku, nie trzeba aż tak brutalnie, brutalu ty 8)
Ty wiesz, że ja tak z sympatii czystej :*
;)

PS. Wydzieliłem tę śmieciową dyskusję do osobnego tematu. Ktoś znowu zapomniał co miało być w POKAŻ RYJA. ;)

PS2. Mate, jak przeczytałem o Twojej karierze żeglarskiej, to normalnie się obfajdałem. Mogę Cię dotknąć? ;) ;) ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Moge popatrzyc jak sie dotykacie?

A co do chlania na jachcie, to wiadomo: nie wolno przesadzac, ale nie widze przeciwskazan, zeby sie porzadnie nie zbesztac opd wieczor. Mi sie na kacu niezle plywa.

No i skoro temat zeglarski juz powstal, to chcialem sie spytac, czy byliby jacys ludzie z patentami chetni na wrzesien na mazury? Pierwsza polowa, mniej wiecej od 4ego na 10 dni. Potrzebujemy kapitana na 2 jacht (tak! ja tez mam sternika morskiego i bede kapitanem na 1szym ^^).

Czarter pewnie bylby w Guziance, sa tam Sportlake 730 za 1000 zl na 10 dni w tym terminie, zaloge dowcipna chetnie przedstawie i zapoznam - generalnie 2 kolesi i laska, niektorzy znaja zreszta moze Zielonego i Aleksandra z mojej ekipy, pojawiaja sie czasem na turniejach. Potrzebuja skippera, bo sami nie maja papierow. Sportlake to jacht 5 osobowy, wiec skipper moglby zabrac osobe towarzyszaca. Zapewniam niezapomniane wrazenia.

I generalnie chetnie bym sie dowiedzial, kto jeszcze z forumowiczow plywa po Mazurach - chetnie bym sie ustawil na wspolne plywanie w 2+ jachtow - ja wlasciwie wiekszosc wakacji zazwyczaj spedzam na jeziorach i nie widze przeciwskazan, zeby wspolny melanz w Mikolajkach czy Sztynorcie zaliczyc.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

@ Święta Barbara - na Mazury wystarczy mieć żeglarza, by kapitanować :P

Ja nie pływam szuwarowo-bagnennie, tylko morsko, z prostej przyczyny - na Mazurach mam w sezonie cholerną alergię :x
Na morzu zaś nic nie pyli :P

@ Tomash - bez przesady, co wy z tym dotykaniem :P
Żeglarstwo to moja pasja od dziecka, nie mam na koncie zwycięstw w regatach czy coś (chociaż brałem udział w jednych w Szwecji), nie mam się więc czym chwalić ;)
Dopisałem się tylko do tematu :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Baśka, jak robota i kampania wrześniowa pozwolą, to ja się piszę :)
Patent żeglarski mogę wnieść do puli, chociaż pewnie cała ta ekipa umiejętnościami wciąga mnie nosem (dawno nie pływałem) :D
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

ja mogę robić za ruchomy balast.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Katylina pisze:ja mogę robić za ruchomy balast.
Jak w trzeciej części Piratów z Karaibów? :D

BTW, Kapitan Hak, "Pirates" to mega film :D

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Mate pisze:@ Święta Barbara - na Mazury wystarczy mieć żeglarza, by kapitanować :P
Wiem, chcialem tylko sie pochwalic. A Mazury dla mnie to w ogole nie jest zeglarstwo, tylko yachting: swietne knajpy, troche chybotania sie na wietrze, fajni ludzie w portach i oczywiscie te niezapomniane (?!) melanze.

#Tomash: prvmsg

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

BTW, Kapitan Hak, "Pirates" to mega film Very Happy
Tomashu, masz na myśli ww. trzecią część, czy też PiratesXXX?

P.S. Czy jest szansa, bym dostał jakąś piracką rangę?
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

A ja też jestem żeglarzem :D :D :D :D :D
Patent zrobiłem rok temu na obozie 8)

Kac na łódce? Normalna sprawa, niewiem jak bezniego się pływa :lol: :lol:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Hak: a jaki mi z Zarazą poleciliście i do jakiego podawałeś linka do IMDB? :D

Co do rangi - nie ma sprawy, daj mi minutkę ;)
EDIT: proszę, jest. Noś ją z godnością! :D

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Tomash pisze: Co do rangi - nie ma sprawy, daj mi minutkę ;)
To mi przypomina, jak po pierwszych Mazurach (2001) przyznano mi tytuł honorowego bosmana (za wkład w organizownie prac na jachcie ;) ).
Teraz czekam aż ktoś przyleci po "festkopa". Natomiast w tym roku, w maju, w "nowej" Zęzie w Sztynorcie obserwowaliśmy jak załoga wysyła nieświadomego kolegę bodajże po klucz do fałów.
Na Mazury jeździmy ostatnio (od jakichś 4 lat) poza sezonem, w długi weekend majowy. Ma to swoje plusy, ale czasem można np. idąc rano w wiadomym celu zobaczyć szron na kei...(na zdjęciu to takie jasne w cieniu łódki. Zdjęcie malutkie, nie chciałem przeładowywać, mogę wstawić większe :) )
Obrazek

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

Klucz do likszpary może? :lol: Ja znam dwie typki z patentem, co dały się na "zalejcie skrzynię mieczową ciepłą wodą na wieczór, żeby się miecz nie zatarł" i to chyba po brzegi miały go zalać.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Mnie kiedyś zrobili (prawie) w pilnowanie silnika. Jak byłem pierwszy raz, to twierdzili, że miejscowi kradną silniki i ktoś musi pilnować. Gdyby nie podejrzany uśmiech kumpeli, to oni poszliby spać, a ja sterczałbym na warcie.
Innym razem, w Ogonkach, jeden kumpel poszedł po ziemniaki, ale nie było. Nikt nie wiedział że poszedł po nie, więc jak wrócił to stwiedził że był za potrzebą, a załogantowi (takiemu zielonemu) powiedział "Idź tam do sklepu i kup ziemniaki. Jak powiedzą że nie ma, to sie sprzeczaj, bo mają tylko dla miejscowych chowają. Żeglarzom nie chcą sprzedawać." Na szczęscie ktoś chłopaka zawrócił. ;)

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

A ja mieszkam nad jeziorami, do Dobskiego i Sztynortu mam o rzut kamieniem, a pływałem jak dotąd tylko na własnych kończynach ;)
[znaczy nie żebym na żaglówce nie był, ale rejsów nie miałem]
Uerph.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Marian pisze:Kac na łódce? Normalna sprawa, niewiem jak bezniego się pływa :lol: :lol:
Oj, nauczyłbyś się szybko u kapitana Achterika i pod drugim oficerem Matem :P

Ostro gromiliśmy pijaństwo, na morzu to nie przelewki.

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

pijanstwo to neiprzelweki ani na morzu ani na jeziorze. jedyne gdzie toleruje i praktykuje to w porcie w gizycku, milolajkach, wegorzewei, piszu ;]

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Tomash pisze:Hak: a jaki mi z Zarazą poleciliście i do jakiego podawałeś linka do IMDB? :D
Rozumiem, że z Zatoki Piratów przypłynął już do Ciebie okręt z owym filmem w ładowni?

Ubolewam tylko nad tym, że nie ma wśród tych piratek żadnej ognistej i perwersyjnej brunetki. Same blondynki i to tak sztuczne, że do pirackiego settingu pasują jak kokardka do rusznicy.
Co do rangi - nie ma sprawy, daj mi minutkę ;)
Dziękuję.

W rewanżu przytaczam pewien cytat.
Kapitan splunął w morze,
Pogroził majtkom nożem
I chwili tej, tak ważkiej,
Pił rum z pękatej flaszki.
Gdy flaszka była pusta,
Rękawem wytarł usta,
Sklął marynarską brać
I w końcu poszedł spać.

Majtkowie z magazynu
Wywlekli beczkę dżinu
I wnet, nie myśląc wiele,
Popili się jak bele,
Aż twardy sen ich zmorzył.
Spać sternik się położył,
Kapitan także spał,
A jak się zwał, tak zwał.
Flaszkę dla tego, kto bez użycia googli zgadnie, z jakiego utworu to pochodzi.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

O, Hak jest majtkiem! :)

Cytat oczywiście znam, ale poczekam, może ktoś inny też - jak coś to razem obalimy tę flaszkę ;)

ODPOWIEDZ