Rozliczenie

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Re: Rozliczenie

Post autor: loko »

Pasiaku co sobie myslales o swoich kolegach jak wpadles na swoj pomysl podrasowania ligi?
"hehe co za banda debili ale fajnie ich wydmalem, nie skapna sie hehe.." ?
Wiec jesli lezy ci na sercu walka z osustami prosze poporos kogos zeby sie tym zajol za Ciebie bo jakby Ci to powiedziec ale jestes skompromitowany. Wszystko co napiszesz nie wazne jak cudownie prawe i sluszne wywoluje (u mnie) zgrzyt zebow. Nie badz jak ten kolarz co to teraz chce walczyc z dopingiem..

z pozdrowieniami.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Chezzz Pasiak uwielbiam twoje posty...
Ja wiem biedny jestes chciales tylko pomoc koledze z klubu co by dyplomik dostal... Po drodze zwalowac cale srodowisko ale popatrz peszek nie wyszlo... I teraz wylewasz zale bo zostales zlapany i ukarany...

Jak masz problem że ktos cie na turnieju waluje to idz do licha do sedziego to zglosic i już... A potem jak nic nie zrobi ciskaj się na forum... A ty tu z Dalmarem wyskakujesz ( a on od dawna nie gra chyba???) I probujesz się porownywac:)

Jak masz problem z pijanym przeciwnikiem idz do orga a nie narzekasz potem na forum...
Co do pijanstwa na masterach to chyba to już nie twój problem a orga jak by mu przeszkadzalo to by powywalal z turnieju pijanych i po problemie...

Nie podoba ci się LL i jej uchwaly no to trudno nikt ci nie kaze grac w lidze...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

kemot
Wodzirej

Post autor: kemot »

Jak na to wszystko patrze to mam wrażenie, że panowie, którzy osądzają Pasiaka zachowują się jak ochroniarze w supermarkecie, koksa nie zatrzymają, ale za to nad staruszką się po pastwią.

Nie wiem jak to działa w innych miastach, ale jak ja robiłem turnieje, u siebie i wysyłałem wyniki do ligi, to nikt w klubie nawet o tym nie wiedział, nie mówiąc o tym żeby ktoś to akceptował czy sprawdzał wyniki, a tu się robi taka teoria spiskowa, że niedługo to całe kujawy i pomorze zostaną przez Pasiak wykluczone z grania w lidze.

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Post autor: Andrew »

a wszystko dlatego, że są równi i ...
Ostatnio zmieniony 7 mar 2013, o 22:28 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
XIII Kohorta Bydgoszcz

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

bigpasiak pisze: Jakim prawem? ten organ nie jest od sądzenia graczy z ich grzechów chyba, że gdzieś to macie zapisane... Może nadaliście sobie takie uprawnienia?
Ano prawem nadanym sobie przez nas samych.
4.1 Lista Ligowa zajmuje się organizacją rozgrywek Warhammera Fantasy Battles w Polsce.
i tyle w temacie.

PS. nie używałbym tak bardzo argumentu o przyznaniu się, bo przecież gdyby wał nie został wykryty to byś się nie przyznawał.

PPS. sprawa miała początek w grudniu. Mamy marzec. Pasiak, sam ciągniesz niepotrzebnie temat... ile jeszcze?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Do ETC potem wypłynie coś nowego...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

bigpasiak pisze:Choć w sumie masz rację... jako jedyny się przyznałem.
w zasadzie to jesli przesledzic tamta dyskusje ot nie przyznales sie, tylko zarzekales, ze karli nie mial dowodow na wal. Dopiero Byro sie przyznal, ze byl wal na turnieju.

On. Nie ty.
Jak na to wszystko patrze to mam wrażenie, że panowie, którzy osądzają Pasiaka zachowują się jak ochroniarze w supermarkecie, koksa nie zatrzymają, ale za to nad staruszką się po pastwią.

Nie wiem jak to działa w innych miastach, ale jak ja robiłem turnieje, u siebie i wysyłałem wyniki do ligi, to nikt w klubie nawet o tym nie wiedział, nie mówiąc o tym żeby ktoś to akceptował czy sprawdzał wyniki, a tu się robi taka teoria spiskowa, że niedługo to całe kujawy i pomorze zostaną przez Pasiak wykluczone z grania w lidze.
nie rozumiem do czego dokladnie pijesz?

jak to na staruszka sie pastwia? chodzi ci o to, ze nie wiadomo czy to pasiak wysyalal tamte wyniki? jak dla mnie nie ma problemu, zbey zobaczyc z jakiego maila zostaly wyslane na adres ligowy. Chyba to jest dosc latwe do sprawdzenia. Szczegolnie, ze post factum sporo osob sie dowiedzialo kto to rozsylal.

Jesli sa jakies sytuacje o ktorych z kolei wiecie a siedzicie po prostu cicho, to zacznijcie je unaoczniac. Wtedy na pewno bedzie jasne co i jak.

kemot
Wodzirej

Post autor: kemot »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 31&start=0
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 32&start=0
Najwidoczniej ja mam lepszą pamięć, jak karać to wszystkich, jak Amstronga, za grzechy przeszłości, odebrać in puchary, dyplomy i do sądu po zwrot nagród (to oczywiście lekka ironia).

Nie chce mi się szukać, ale kojarzę, że podczas tego głosowania na mastery oddał głos gość, który nie miał do tego prawa, jego też ukarać, a klub, który odniósł korzyści zawiesić z lidze (co z tego, że nie wiedział kto na niego głosował, niech k.... cierpi za to, że nie sprawdza kto na niego głosuje).

Napiszę jeszcze, że zachowanie Pasiaka jest NAGANNE, ale karanie za to klubu to totalna bzdura, a wasze teksty potwierdzają tylko, ze najgorsze co można dać nieodpowiednim ludziom, to odrobina władzy (dokładnie jak ochroniarzowi w supermarkecie).

Pozdrawiam i jak dla mnie to koniec tematu, każdy ma prawo do swojego zdania :).

Tak na zakończenie

http://www.youtube.com/watch?v=hPBvXRUIbbo

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Nie chce mi się szukać, ale kojarzę, że podczas tego głosowania na mastery oddał głos gość, który nie miał do tego prawa,
probowal oddac. NIe oddal glosu bo go przseciez nie mial. Stad tez byla dogrywka, ktora z tak wspaniala pamiecia tez powinienes pamietac.

Swoja droga jakos nie pamietam, zbeys wtedy w 2008 roku jakkolwiek zabieral glos w sprawie walkow w lidze. Teraz w koncu sie ktos za to zabral to tez nie swiadczy chyba zle o ludziach.

To co ty proponujesz to abolicja pasiaka, bo inni tez kradna.

Napiszę jeszcze, że zachowanie Pasiaka jest NAGANNE, ale karanie za to klubu to totalna bzdura, a wasze teksty potwierdzają tylko, ze najgorsze co można dać nieodpowiednim ludziom, to odrobina władzy (dokładnie jak ochroniarzowi w supermarkecie).
tu niestety wspaniala pamiec cie zawodzi. Albo po prostu nie wiesz, ze zwalowany turniej byl organizowany nie przez Pwala Paszka tlyko przez klub XIII Kohorta.

Edit: Jakbys sie tez wczytal i lepiej pamietal cala sprawe, to bys wiedzial, ze wteyd chodzilo o nie zrobienie mastera (za malo graczy) wiec Mlody sam zabral wtedy miejsce na mastery swojemy klubowi. Oczywiscie mogles o tym zapomniec, gdyz bicie piany jest istotniejsze.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

bigpasiak pisze:
Rince pisze:Nie mam zamiaru sie tu z toba wyklocac. Pozwolenie od orga dostalem, a zadnemu graczowi z osobna lekka modyfikacja rozpy nie przeszkadzala. Skoncz plakac i skup sie na swoich elfikach, zamiast na sile szukac problemu. No, ale jak to tak, przeciez za twoje dopisywanie ludzi do turnieju (lol swoja droga) zostales ukarany, to teraz trzeba szukac sprawiedliwosci, nie? Wiesz, jaka jest roznica, ze ty najzwyczajniej w swiecie oszukales system w najgorszy i najbardziej chory ze wszystkich sposobow, a ja grzecznie zapytale, czy moge skorzystac z nowych zasad, coby maksymalnie wykorzystac swoj wolny czas na trening do kadry. Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na masterze.
Może mi ktoś jak dziecku wytłumaczy na jakiej zasadzie jeden gracz może grać na innych zasadach niż reszta zainteresowanych rywalizacją? Wytłumaczenie Rinca nie powiem, ciekawe.
NA turnieju lokalnym we Włocławku raczył grać na "preview draft 2" podczas gdy wszyscy inni grali na starym drafcie twierdząc, że nowy drafcik wyjdzie w poniedziałek i ma info od Shino że tak będzie na bank a jak było wszyscy widzą i wiedzą. Możecie mi nazwać taką sytuację? Co z tego że pytał jak nie grał z organizatorem a z graczami na uprzywilejowanych zasadach? Akurat DE sporo zyskują na nowym draficie i moje dociekania nie są bezpodstawne. Co to w ogóle za sytuacja że ktoś gra na innych zasadach niż reszta? I to mniejsza o tłumaczenia i powody.
Ja na dopisaniu nie zyskałem nic poza tym że w końcu coś się ruszyło z etyką w środowisku, Rince ma konkretne korzyści wynikające z używania innego rostera [ skilla mu na pewno nie odmawiam jednak rozpa dość dużo pomaga w skillu ] więc chyba czas to przedyskutować?

Ps. Zaprezentujesz tę lekko zmienioną rozpiskę?
Jacy Wy kochanie jesteście.
Odpowie mi ktoś czy to nie był wał a kreatywne podejście do hobby? Rozumiem, że kolegę ciężej oceniać, ale może ktoś się chociaż wysili?
Nie chcę nic wypominać Shino, który w swej dobroci jak widać wcześniej kolegom drafty udostępnia i postępy z prac w AR, ale chyba zachowanie Rinca jest... zastanawiające?
Kalesoner pisze: Porównujesz wałki przy grze na turnieju, do oszustwa wymierzonego we wszystkich biorących udział w lidze 2012. To błąd. Twoje argumenty dotyczące Darka, Sola czy Andrzeja pasują tu jak pięść do nosa. Przestań już o tym pisać, bo to zupełnie inne sprawy. Oszukałeś na poziomie ligi, a nie turnieju, dlatego Twoją sprawą nie zajął się konkretny organizator ani sędzia (jak było lub powinno być w ww. przykładach), tylko zajęła się LL.
Kpisz?
"Wał" ligowy to max 100 pkt w tejże, wałeczek masterowy to max 300 pkt + całkiem sporo nagród rzeczowych. Widzisz różnicę, czy może nie bardzo pasuje ją zobaczyć?
Jak to, inne sprawy?
trikk pisze: Dalmar miał opinię, jaką miał, raczej niezbyt pochlebną. Co nie zmienia faktu, że wlepienie karniaków przy stole to kwestia sędziego z jajami, a nie LL.
No jeśli tak się wygra turniej to w czym to jest słabsze niż dopisanie do LOKALNEJ ligi 5 osób?
Wyjaśnij mi proszę róznicę, bardzo bym chciał wiedzieć. Jaja tu nie pomogą bo przecież:
trikk pisze:Dalmar miał opinię, jaką miał
No i co z tego? Nic.
Przemcio pisze:...
Cheeezzzz Przemcio uwielbiam Twoje posty.
Są kompletnie puste, ale pisz dalej.
Shino pisze:Jesli sa jakies sytuacje o ktorych z kolei wiecie a siedzicie po prostu cicho, to zacznijcie je unaoczniac. Wtedy na pewno bedzie jasne co i jak.
A kto to zrobi i po co?
Po mnie nikt już nie będzie miał interesu ruszać gówna bo już czuć jak śmierdzi.
Shino pisze: To co ty proponujesz to abolicja pasiaka, bo inni tez kradna.
Nie. Ale zasady powinny być klarowne dla WSZYSTKICH a nie jakieś marne głosowanie w którym spokojnie można wyłonić równiejszych. Skoro tu poszliście z nadanymi sobie prawami wstecz to w innych przypadkach także.
Shino pisze:Edit: Jakbys sie tez wczytal i lepiej pamietal cala sprawe, to bys wiedzial, ze wteyd chodzilo o nie zrobienie mastera (za malo graczy) wiec Mlody sam zabral wtedy miejsce na mastery swojemy klubowi. Oczywiscie mogles o tym zapomniec, gdyz bicie piany jest istotniejsze.
Widocznie Twoja wspaniała pamięć też szwankuje. Tam chodziło o coś zupełnie innego, może jak zagłębisz się w temat to to doczytasz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Pasiak, ty naprawdę nie ogarniasz, że wałki na turniejach są w gestii organizatora turnieju, a wałki ligowe w gestii organizatora ligi?
A chlapanie błotem dookoła nie sprawi, że ty nagle zrobisz się czysty.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

ktoś w jakimś temacie pisze:To? To nie był wałek.
Poczekaj jeszcze troszkę i dowiesz się co może być żałosne.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

panterq pisze:Pasiak, ty naprawdę nie ogarniasz, że wałki na turniejach są w gestii organizatora turnieju, a wałki ligowe w gestii organizatora ligi?
Pantero nie ogarniasz, że wał to wał? Jak org ma dojść do wała o którym na turze jest cicho? Co może potem zrobić i gdzie masz rozpisaną rozdzielność jakimi wałami kto się zajmuje? Bo tak wygodniej jest komuś? Znaczy jak na turze będzie cicho to tego nie było? =D>
Ja nawet nie próbuję być czysty bo tak nic nie ugram. Uwagę można zyskać tylko w jeden sposób.
kudłaty pisze:
ktoś w jakimś temacie pisze:To? To nie był wałek.
Poczekaj jeszcze troszkę i dowiesz się co może być żałosne.
Czekałem.
Poczekam jeszcze, chyba że nikt nic nie wie i nic nie widział... wtedy nie poradzę.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

bigpasiak pisze:
panterq pisze:Pasiak, ty naprawdę nie ogarniasz, że wałki na turniejach są w gestii organizatora turnieju, a wałki ligowe w gestii organizatora ligi?
Pantero nie ogarniasz, że wał to wał? Jak org ma dojść do wała o którym na turze jest cicho? Co może potem zrobić i gdzie masz rozpisaną rozdzielność jakimi wałami kto się zajmuje? Bo tak wygodniej jest komuś? Znaczy jak na turze będzie cicho to tego nie było? =D>
Ja nawet nie próbuję być czysty bo tak nic nie ugram. Uwagę można zyskać tylko w jeden sposób.
Pasiak... Serio? Wszyscy Ci mówią, że jak robisz machlojki przy stole to od tego masz sędziów i organizatora turnieju. Jak robisz machlojki na lidze, to od tego jest LL. Wróć do tematu, jak to zrozumiesz.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Post autor: Andrew »

A jeżeli organizator powiedzmy nie równio traktuje wszystkich uczestników przez co wpływa na ostateczne wyniki turnieju to to jest wał turniejowy czy ligowy
XIII Kohorta Bydgoszcz

Awatar użytkownika
Fumijako
Falubaz

Post autor: Fumijako »

Jeśli to Ci pomoże Drogi Pasiaku, to w rozpisce Rince'a widniały rzeczy z poprzedniego draftu:
Pegasus/mage lord/Standard of Discipline/Pendant of Khaeleth, max 3 in total
2x Bohater na pegazie
Sztandar Dyscypliny
Duży mag
Pendant

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

@Andrew, to oczym piszesz jest oczywiscie walem, ktory ocenic powinna LL.
powaznie zarzucacie klubowi z Wloclawka, ze OSZUKUJA, WALUJA LIGE I PROMUJA KONKRETNYCH GRACZY?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Fumijako
Falubaz

Post autor: Fumijako »

Z całym szacunkiem dla organizatorów itp, ale no rzeczywiście, troszkę sporo zmienia fakt, gdy jest dopuszczona osoba z rozpiską, która dość mocno zmienia grę

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Boże, rzadko piszę na forum, ale teraz już nie wyrabiam, kurwica mnie bierze. Jestem przeciętnym graczem, ostatni bardzo okazjonalnym. Kiedyś z Tobą, Pasiaku, grałem na Kohortexie (wcisnąłeś mnie w ziemię do 0). Było przyjemnie i miło wspominam tę nauczkę, ale naprawdę nie dociera do mnie, jak ktoś niby tak ogarnięty nie rozumie podstawowych zasad życia w społeczeństwie. Wszyscy gracze przyłapani na wałkach, czy mniejszych, czy większych, w jakiś sposób się korzą. Zupełnie nie czaję Twojej krucjaty (przeciwko czemu? Że inni mieli lżej przy wałach?), ale, póki co, jesteś dla mnie JEDYNYM battlowcem, z którym nie chciałbym grać. Na tyle, że jeśli sędziowie nie pozwoliliby mi na zmianę paringu, oddałbym 20:0, bez podania ręki, bo IMO (póki się jakoś nie ogarniesz) na to nie zasługujesz. Zjebałeś, weź na klatę, nie odwalaj akcji, które Ci tylko szkodzą, przeproś NORMALNIE (tym bardziej, że to nie pierwszy raz). Mało było za mojej pamięci takiego zacietrzewienia i braku jakiegokolwiek wstydu w battlu. Chętnie to samo powiem Ci na najbliższym masterze, na którym będę (BoB). Mam nadzieję, że nie będę musiał, ale zrób ogar, i przestań robić z siebie (niezasłużnoego) męczennika.
Pzdr,
Andrzej

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Fumijako pisze:Z całym szacunkiem dla organizatorów itp, ale no rzeczywiście, troszkę sporo zmienia fakt, gdy jest dopuszczona osoba z rozpiską, która dość mocno zmienia grę
Z calym szacunkiem, ale wymiana kon vs pegaz na lordzie, wyniku moich bitew nie zmienilaby nawet o maly punkcik. Dyscypliny nie mialem. Rozumiem, ze Pasiaczek na sile szuka sidekickow i zapewne zrobil juz wywiad wsrod wszystkich uczestnikow turnieju, natomiast drogi kolego, tobie rowniez proponuje skupic sie na sobie, bo jak na tak mlodego, poczatkujacego gracza, jestes dosc bezczelnym gnojkiem, ktory podczas bitwy nie dosc, ze probowal przemycac urocze waleczki, to jeszcze regularnie nazwal mnie gejem, po tym, jak powiedzialem do niego "misiaczku". Smutne, infantylne, zasciankowe.

"Jesli to ci pomoze, drogi Pasiaku"... Heh, widac, ze we Wloclawku nadal jestes uznawany za battlowe bostwo. Moze czas, zebyscie chlopaki przejrzeli na oczy.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Zablokowany