Ligi Lokalne - propozycje
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Re: Ligi Lokalne - propozycje
Nikt nie zamyka drogi, po prostu zamiast dodac sobie po 3 ligach przykładowo 90+54+23 punkty do rankingu, dodasz sobie najlepszy wynik czyli 90.
Z Adeonem (który był wielkim zwolennikiem lig lokalnych swego czasu) byliśmy za likwidacją lig, choć ograniczenie do jednej zaliczanej też IMO brzmi OK.
Już raz mieliśmy taki przypadek, myślę że wtedy wyjaśniony i takie rozwiązanie jest nieakceptowalne (punktowane do ligi turnieje składające się na ligę, również punktowaną).Kalesoner pisze:Idea takiej 8 turniejowej ligi jest fajna - zrobiliśmy taką z Trzema Jajami Bazyliszka, ale w nagrodę były figurki i dyplomy, a nie punkty do ligi. Jest to wałek "na nieświadomce", ogarnijcie to chłopaki, zanim ktoś się do Was przyczepi.
tak ten problem raz już był, został rozwiązany - tu myślę, że mechanizmy działają dobrze
rozumiem że na razie mamy tylko propozycje takie:
1. Zlikwidować
2. Liczyć max. X do ligi
3. Przygotować regulamin Lig (m.in że trzeba rozegrać nie mniej niż 2/3 bitew itd.)
rozumiem że na razie mamy tylko propozycje takie:
1. Zlikwidować
2. Liczyć max. X do ligi
3. Przygotować regulamin Lig (m.in że trzeba rozegrać nie mniej niż 2/3 bitew itd.)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Nie, to któraś edycja tyskiej ligi i nigdy nie była ona zgłaszana do ligi ogólnopolskiej.
Zawsze były tylko nagrody, puchary i dyplomy w różnych kategoriach (tym razem np. będzie dla osoby, która wbije najwięcej masek w toku całej ligi)
Zawsze były tylko nagrody, puchary i dyplomy w różnych kategoriach (tym razem np. będzie dla osoby, która wbije najwięcej masek w toku całej ligi)
Wygodne. Pasiak i Gokish pewnie też zrobili prowokację?Przypadku nie było, była prowokacja żeby uświadomić problem na przykładzie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Weź się ogarnij. Ta nasza śmieszna liga trwa od zeszłego sezonu. Zgłosiliśmy ją? Nie. To o co kurwa w ogóle chodzi?ależ oczywiście, i tylko dlatego że nie jest na warmii pewnie przejdzie bez echa? hipokryta
Liga w Warmińsko-Mazurskim to był wał. Liga XIII Kohorty to był wał. Tyska liga nie jest nawet zgłaszana do ogólnopolskiej, to taka nasza wewnętrzna rozrywka.
http://www.createforum.com/hlos/viewtop ... forum=hlos
Próba porównywania naszej ligi do dwóch powyższych to kolejne kłamstwo, które pewnie okaże się prowokacją. Nie musimy się lubić, ale ordynarne wciskanie kitu i okłamywanie innych graczy, żeby tylko zrobić na złość, to już trochę zbyt wiele.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
czy to kolejna propozycja do głosowania?
moze potraktujmy ten temat w miarę poważnie i skończmy wklejac obrazki i pierdolic głupoty?
są kolejne propozycje? nie? głosy w dyskusji? też chyba nie?
to poproszę o założenie głosowania
moze potraktujmy ten temat w miarę poważnie i skończmy wklejac obrazki i pierdolic głupoty?
są kolejne propozycje? nie? głosy w dyskusji? też chyba nie?
to poproszę o założenie głosowania
Chciałbym zwrócić uwagę, że ligi lokalne nie dają jedynie podejrzanych punktów do ligi, ale dają również miejsca na LL. I to również jest drobny problem. Więc ograniczenie do punktów max za jedną ligę nie rozwiązuje wszystkiego.Ograniczenie do 1 ligi liczącej się w sezonie nie ogranicza ilości lig zgłoszonych do ligi, cały czas można zorganizować 5 lig i mieć 5 różnych zwycięzców.
Jankiel pisze:Chciałbym zwrócić uwagę, że ligi lokalne nie dają jedynie podejrzanych punktów do ligi, ale dają również miejsca na LL. I to również jest drobny problem. Więc ograniczenie do punktów max za jedną ligę nie rozwiązuje wszystkiego.Ograniczenie do 1 ligi liczącej się w sezonie nie ogranicza ilości lig zgłoszonych do ligi, cały czas można zorganizować 5 lig i mieć 5 różnych zwycięzców.
To prawda, można też dodac zapis, że w sezonie tylko jedna liga lokalna zalicza się do limitu turniejów lokalnych na potrzeby uzyskania głosu na LL.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
IMO powinien być to kolejny punkt do przeglosowania a nie dopisek. I powinien mieć przynajmniej dwe opcje:Kalesoner pisze:To prawda, można też dodac zapis, że w sezonie tylko jedna liga lokalna zalicza się do limitu turniejów lokalnych na potrzeby uzyskania głosu na LL.
a. jedna
b. dwie
Pamiętajmy że nie wszystkie ośrodki mają komfort stałej miejscówki turniejowej. Z tego co pamiętam w zeszlym sezonie nawet Bialystkok mial z tym problem. W takich przypadkach ligi lokalne są uczciwym wyjściem dla tych klubów by dostać zasłużone miejsce na LL.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
otóż to - nie każdy ma tak wygodnie.Arbiter Elegancji pisze:
Pamiętajmy że nie wszystkie ośrodki mają komfort stałej miejscówki turniejowej. Z tego co pamiętam w zeszlym sezonie nawet Bialystkok mial z tym problem. W takich przypadkach ligi lokalne są uczciwym wyjściem dla tych klubów by dostać zasłużone miejsce na LL.
Kalesoner to tak jakbyśmy chcieli przegłosować, że jak jest jeden adres turnieju, to może być tam jeden klub - to też nie jest spoko opcja, prawda?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Dymitr pisze:otóż to - nie każdy ma tak wygodnie.Arbiter Elegancji pisze:
Kalesoner to tak jakbyśmy chcieli przegłosować, że jak jest jeden adres turnieju, to może być tam jeden klub - to też nie jest spoko opcja, prawda?
Po pierwsze to Jankiel zwrócił na to uwagę, a ja zaproponowałem wyjscie dla Lig Lokalnych, które moze odwiedzie niektóre osoby od głosowania za ich likwidacją. Może masz racje, po co bawić się w półśrodki, po prostu tak jak parę osób już się wypowiedziało, należy zbanować podejrzane ligi lokalne.
Jeśli uważasz, ze to "nie jest spoko" i masz z tym problem, że na Narbutta robią swoje lokale warszawskie kluby po za Mswia i Paradoxem na drugiej największej bazie terenowej w kraju i z największą frekwencją graczy, to załóż sobie oddzielne głosowanie i temat i nie wciągaj mnie w dyskusję niezwiązaną z tematem.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Odkąd przewija się temat lig parę ośrodków chce ich zbanowania i jakoś nie mają wystarczających argumentów.Kalesoner pisze: Może masz racje, po co bawić się w półśrodki, po prostu tak jak parę osób już się wypowiedziało, należy zbanować podejrzane ligi lokalne.
Bardzo fajnie że Jankiel zwrócil uwagę na problem, Ty zaproponowałeś rozwiązanie, Ja wypunktowałem minusy twojej propozycji i o to chodzi w dyskusji. Nie ma po co wprowadzać jakichś dziwnych animozji. Trzymajmy się może tematu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
@Kaleson - gdybym uważał, że to nie jest spoko to bym tak powiedział - podałem tu przykład sytuacji, która już kiedyś budziła kontrowersje - na szczęście zwyciężył rozsądek!
Jest opcją, by jeżeli trafi się komuś podejrzany turniej - po prostu przyprowadzić go tu pod dyskusję. Doraźnie rozwiązuje to problem, a za prewencyjne działania warto wziąć kary dla Pasiaka, Gokisha i XIII Kohorty.
Jest opcją, by jeżeli trafi się komuś podejrzany turniej - po prostu przyprowadzić go tu pod dyskusję. Doraźnie rozwiązuje to problem, a za prewencyjne działania warto wziąć kary dla Pasiaka, Gokisha i XIII Kohorty.
Tak czy owak chyba zabrało się dosyć osób, żeby zrobić głosowanie.
fun fact:
w tym sezonie za ligi lokalne (więcej niż 1) do LL dostali się tylko Karli, Wychwa i Maryś
na ogół było to w propocjach 2 ligi 1 lokal
co oznacza, ze przy małym nakładzie czasu i organizacji dla tych środowisk problem może być ogarnięty bez szkody dla nich
fun fact:
w tym sezonie za ligi lokalne (więcej niż 1) do LL dostali się tylko Karli, Wychwa i Maryś
na ogół było to w propocjach 2 ligi 1 lokal
co oznacza, ze przy małym nakładzie czasu i organizacji dla tych środowisk problem może być ogarnięty bez szkody dla nich
fun fact:
Hmm o ile dobrze pamiętam to zrobiliśmy jeszcze 3 normalne lokale.;]