Ligi Lokalne - propozycje

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Ligi Lokalne - propozycje

Post autor: Kalesoner »

Nikt nie zamyka drogi, po prostu zamiast dodac sobie po 3 ligach przykładowo 90+54+23 punkty do rankingu, dodasz sobie najlepszy wynik czyli 90.
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Z Adeonem (który był wielkim zwolennikiem lig lokalnych swego czasu) byliśmy za likwidacją lig, choć ograniczenie do jednej zaliczanej też IMO brzmi OK.
Kalesoner pisze:Idea takiej 8 turniejowej ligi jest fajna - zrobiliśmy taką z Trzema Jajami Bazyliszka, ale w nagrodę były figurki i dyplomy, a nie punkty do ligi. Jest to wałek "na nieświadomce", ogarnijcie to chłopaki, zanim ktoś się do Was przyczepi.
Już raz mieliśmy taki przypadek, myślę że wtedy wyjaśniony i takie rozwiązanie jest nieakceptowalne (punktowane do ligi turnieje składające się na ligę, również punktowaną).

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

tak ten problem raz już był, został rozwiązany - tu myślę, że mechanizmy działają dobrze

rozumiem że na razie mamy tylko propozycje takie:
1. Zlikwidować
2. Liczyć max. X do ligi
3. Przygotować regulamin Lig (m.in że trzeba rozegrać nie mniej niż 2/3 bitew itd.)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie, to któraś edycja tyskiej ligi i nigdy nie była ona zgłaszana do ligi ogólnopolskiej.
Zawsze były tylko nagrody, puchary i dyplomy w różnych kategoriach (tym razem np. będzie dla osoby, która wbije najwięcej masek w toku całej ligi)
Przypadku nie było, była prowokacja żeby uświadomić problem na przykładzie.
Wygodne. Pasiak i Gokish pewnie też zrobili prowokację?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

to nie miejsce na sprzeczki a na szukanie rozwiązań, panowie ogarnijcie się :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

ależ oczywiście, i tylko dlatego że nie jest na warmii pewnie przejdzie bez echa? hipokryta
Weź się ogarnij. Ta nasza śmieszna liga trwa od zeszłego sezonu. Zgłosiliśmy ją? Nie. To o co kurwa w ogóle chodzi?

Liga w Warmińsko-Mazurskim to był wał. Liga XIII Kohorty to był wał. Tyska liga nie jest nawet zgłaszana do ogólnopolskiej, to taka nasza wewnętrzna rozrywka.
http://www.createforum.com/hlos/viewtop ... forum=hlos

Próba porównywania naszej ligi do dwóch powyższych to kolejne kłamstwo, które pewnie okaże się prowokacją. Nie musimy się lubić, ale ordynarne wciskanie kitu i okłamywanie innych graczy, żeby tylko zrobić na złość, to już trochę zbyt wiele.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

oj no - to zmieńmy ich nazwę na turnieje rozciągnięte w czasie

Kalesoner
Szczur Królów

czy to kolejna propozycja do głosowania?
moze potraktujmy ten temat w miarę poważnie i skończmy wklejac obrazki i pierdolic głupoty?

są kolejne propozycje? nie? głosy w dyskusji? też chyba nie?
to poproszę o założenie głosowania
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Ograniczenie do 1 ligi liczącej się w sezonie nie ogranicza ilości lig zgłoszonych do ligi, cały czas można zorganizować 5 lig i mieć 5 różnych zwycięzców.
Chciałbym zwrócić uwagę, że ligi lokalne nie dają jedynie podejrzanych punktów do ligi, ale dają również miejsca na LL. I to również jest drobny problem. Więc ograniczenie do punktów max za jedną ligę nie rozwiązuje wszystkiego.

Kalesoner
Szczur Królów

Jankiel pisze:
Ograniczenie do 1 ligi liczącej się w sezonie nie ogranicza ilości lig zgłoszonych do ligi, cały czas można zorganizować 5 lig i mieć 5 różnych zwycięzców.
Chciałbym zwrócić uwagę, że ligi lokalne nie dają jedynie podejrzanych punktów do ligi, ale dają również miejsca na LL. I to również jest drobny problem. Więc ograniczenie do punktów max za jedną ligę nie rozwiązuje wszystkiego.

To prawda, można też dodac zapis, że w sezonie tylko jedna liga lokalna zalicza się do limitu turniejów lokalnych na potrzeby uzyskania głosu na LL.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Kalesoner pisze:To prawda, można też dodac zapis, że w sezonie tylko jedna liga lokalna zalicza się do limitu turniejów lokalnych na potrzeby uzyskania głosu na LL.
IMO powinien być to kolejny punkt do przeglosowania a nie dopisek. I powinien mieć przynajmniej dwe opcje:
a. jedna
b. dwie

Pamiętajmy że nie wszystkie ośrodki mają komfort stałej miejscówki turniejowej. Z tego co pamiętam w zeszlym sezonie nawet Bialystkok mial z tym problem. W takich przypadkach ligi lokalne są uczciwym wyjściem dla tych klubów by dostać zasłużone miejsce na LL.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Arbiter Elegancji pisze:
Pamiętajmy że nie wszystkie ośrodki mają komfort stałej miejscówki turniejowej. Z tego co pamiętam w zeszlym sezonie nawet Bialystkok mial z tym problem. W takich przypadkach ligi lokalne są uczciwym wyjściem dla tych klubów by dostać zasłużone miejsce na LL.
otóż to - nie każdy ma tak wygodnie.
Kalesoner to tak jakbyśmy chcieli przegłosować, że jak jest jeden adres turnieju, to może być tam jeden klub - to też nie jest spoko opcja, prawda?

Kalesoner
Szczur Królów

Dymitr pisze:
Arbiter Elegancji pisze:
otóż to - nie każdy ma tak wygodnie.
Kalesoner to tak jakbyśmy chcieli przegłosować, że jak jest jeden adres turnieju, to może być tam jeden klub - to też nie jest spoko opcja, prawda?

Po pierwsze to Jankiel zwrócił na to uwagę, a ja zaproponowałem wyjscie dla Lig Lokalnych, które moze odwiedzie niektóre osoby od głosowania za ich likwidacją. Może masz racje, po co bawić się w półśrodki, po prostu tak jak parę osób już się wypowiedziało, należy zbanować podejrzane ligi lokalne.

Jeśli uważasz, ze to "nie jest spoko" i masz z tym problem, że na Narbutta robią swoje lokale warszawskie kluby po za Mswia i Paradoxem na drugiej największej bazie terenowej w kraju i z największą frekwencją graczy, to załóż sobie oddzielne głosowanie i temat i nie wciągaj mnie w dyskusję niezwiązaną z tematem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Kalesoner pisze: Może masz racje, po co bawić się w półśrodki, po prostu tak jak parę osób już się wypowiedziało, należy zbanować podejrzane ligi lokalne.
Odkąd przewija się temat lig parę ośrodków chce ich zbanowania i jakoś nie mają wystarczających argumentów.

Bardzo fajnie że Jankiel zwrócil uwagę na problem, Ty zaproponowałeś rozwiązanie, Ja wypunktowałem minusy twojej propozycji i o to chodzi w dyskusji. Nie ma po co wprowadzać jakichś dziwnych animozji. Trzymajmy się może tematu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

@Kaleson - gdybym uważał, że to nie jest spoko to bym tak powiedział - podałem tu przykład sytuacji, która już kiedyś budziła kontrowersje - na szczęście zwyciężył rozsądek!

Jest opcją, by jeżeli trafi się komuś podejrzany turniej - po prostu przyprowadzić go tu pod dyskusję. Doraźnie rozwiązuje to problem, a za prewencyjne działania warto wziąć kary dla Pasiaka, Gokisha i XIII Kohorty.

Kalesoner
Szczur Królów

Tak czy owak chyba zabrało się dosyć osób, żeby zrobić głosowanie.

fun fact:
w tym sezonie za ligi lokalne (więcej niż 1) do LL dostali się tylko Karli, Wychwa i Maryś

na ogół było to w propocjach 2 ligi 1 lokal
co oznacza, ze przy małym nakładzie czasu i organizacji dla tych środowisk problem może być ogarnięty bez szkody dla nich
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

nie będziemy robić głosowania w 2 doby pod założenia tematu. Nie ma pośpiechu przecież.

Kalesoner
Szczur Królów

Oczywiscie, ze nie ma pośpiechu, to była moja odpowiedź, na Twój pomysł doraźnego radzenia sobie z podejrzanymi turniejami.
Obrazek

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

fun fact:
w tym sezonie za ligi lokalne (więcej niż 1) do LL dostali się tylko Karli, Wychwa i Maryś

Hmm o ile dobrze pamiętam to zrobiliśmy jeszcze 3 normalne lokale.;]

ODPOWIEDZ