Gdzie wsadzacie magów?

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Grałem tym,uwierz że ten rar czy spec można lepiej wykożystać,i do tego też trzeba dorosnąć aby zrozumieć jak wiele się traci biorąć wl których mogą ojechać zwykłe clanraty czy inne zwyklasy.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

no nie sądzę nie muszą mieć strike last zawsze maja Hand weap[on i S4 guard pograj nimi jak wpadną od boku to rozkują wszystko

ostatnio oddział z Korchilem i BSB z Battle szmatą i 18 Wl wbiłem w 20TG z tym ich Princem i sypneli się że aż miło

WL trzeba umieć zagrać wykorzystać ich bodyguard i to że mają woodsman nie twierdze ze sa zajebiści ale nie są żli gdym powiedizał że PG są wyjebani to rozumiem twoje zdanie i zgodzil bym ise z nim ale Wl to dobry oddział...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

co do WL.. to save 6+ w walce, glupia zasada bodyguard (w polaczeniu z PoH) i zajmowanie slotu rare dyskwalifikuja ten oddzial w rozpiskach < 3k.

sam bardzo lubuie WL - ale sa kiepscy... czekamy do nowej edycji :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Mnie się widzą wl w skirmishu.
Ice niemożna w normalnych warunkach mieć korhila,więc o tym niemówmy.Ale racje przyznam że wl w szarży dają rade,problem w tym że jak są zaszarżowani są rozjeżdżani jak masło.Bodyguarda trzeba umieć wykożystać?w jaki sposób,dupna umiejętność(porównaj sobie z welfickim bodyguardem) i do tego genka i tak losujesz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

włąśnie, gbyby nie intryga to z tego bodyguarda moznaby było coś wyciagnąć...

Jednak jakaś taka lajtowa rozpa z 12 WL w specialach i mocnej magii da rade. Na pewno nie pociśnie ale nie powinno tak splewić, jednak to na jakieś 2500.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Rospiska którą podałeś to już powoli można zaliczać do klimatycznych.Ale jednak niestety wl przeciwko graczom ktrórzy raczej niedadzą nam zaszarżować łatwo niesą zbytnio przydatną jednostką.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

dlatego musi być silna magia, cała istota w popychaczkach :)
F.N.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Ale chytry plan,to może lepiej book of hoeth?Chociaż sam niewiem,to nie mój pomysł na rospiske,jak coś wykimniesz to zapodaj :)
Chociaż mam bardzo dziwną obawe że nic z tego niewyjdzie.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

kombinowałem kiedyś tak, tylko jak pisałem w innym tem,acie, intryga :/ Zestaw herosów taki: arcy oraz mały mag, plus hero konny z lion guardem i jakiś bsb, który rózniweż moze być wymieniony na trzeciego maga i teraz sedno: musi być spory oddział spearelfów, moze nawet dwa? i 12 SM i WL no i za reszte wsparcie, silvery, rydwany, bolce i orły, coś w ten deseń, łucznicy też się moga tutaj przydać. Rozpa bardzo lajtowa, wrażliwa na ostrzał niestety, ale włąsnie dlatego trzeba mieć sporo wsparcia aby dopaść maszyny. W specialach ta elitarna piechotka i najlepiej by było 4 rydwany.

i tutaj jest mały paradoks, gdyż intryga moze nam pomóc, jesli byśmy kulneli na generała BSB, który raczej nie bedzie z BB tylko raczej puszka i go do WL i tym kosztem mamy dwa oddziały ze stubornem ;). Wpadający WL z popychaczki to straszny widok, podobnie ze SM. Wygladałoby to mniej wiecej tak:

arcy (ten mój nowy pomysł z silverem i 3 scrollami)
mały "duzy" mag
commander konny z lion guardem
BSB konny ze słomą i hełmikiem

2x5 Sh
2x20 SP (jedna może być w liczbie 18)
10 łuczników
12 SM
12 WL
4 rydwany
2 orły
2 bolce

i nie wiem czy się kieszcze w 2500 ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

@ Ice-T
Ja nie mam nic do WL. To Belaner się czepia.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

sorki Guard pomyliłem się, masz u mnie browara ;)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Troche dziwna kompozycia tych dwunastek,rospiska może dać rade,ale będzie ciężko,magia mimo wszystko jest ryzykowna,i popychaczka może Ci niewejść w tym momencie w którym właśnie tobie by najbardziej odpowiadało.No i kij ma zawsze dwa końce,szarżujący wl czy sm to przerażający widok,to równie przerażający widok jest jak coś w nich zaszarżuje.

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

tylko że bohaterowie zmieniają widok tych dwunastek - masz jednego comm z lion guardem, i zazwyczaj kogoś innego kto jest generałem, czyli że masz dwa oddziały ze stubbornem -IMO dobre to jest

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Jak wylosuje genka bsb to będzie miał 2 oddziały,tak ma tylko jeden,który można spokojnie walnąć pociskiem i dobić czymś mocnym tak że nic niezostanie,ale jakby był bsb genkiem to ok ale masz na to ok 16% szans

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

a co maga nie wsadzisz do oddziału jak będzie genkiem? (małe pytanie-OT: czy jak generał w oddziele nie stoi w pierwszym rzędzie daje generalski ld/ogólnie generała temu oddziałowi?)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Adamdo pisze:a co maga nie wsadzisz do oddziału jak będzie genkiem? (małe pytanie-OT: czy jak generał w oddziele nie stoi w pierwszym rzędzie daje generalski ld/ogólnie generała temu oddziałowi?)
jak nie stoi w pierwszym rzędzie to tak jakby bohatera w ogóle nie bylo ;-)
Obrazek

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Tak wogle, to on nie moze nie stac w 1 rzedzie. Chyba, ze odmowi challange, ale i tak zaraz tam wraca.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Wiem z doświadczenia że mag niestoi w 1 rzędzie,łatwy łup i tyle.Wsadzisz go do oddziału żeby miał stubborna,wszarżuje w ciebie coś w miare dobrego,zabija maga jak chce,tracisz stubborna Pd i pkt.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Belaner7 pisze:Wiem z doświadczenia że mag niestoi w 1 rzędzie,łatwy łup i tyle.Wsadzisz go do oddziału żeby miał stubborna,wszarżuje w ciebie coś w miare dobrego,zabija maga jak chce,tracisz stubborna Pd i pkt.
to gdzie stoi?

....on musi stac w pierwszym rzędzie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

może tylko mag nie może magować, bsb nie daje przerzutów i nie działają magivzne przedmioty, i jak mi powiedzieliście generał nie daje ld, nie może atakować nic ogólnie. Tylko magiczka bretki może magować nie z pierwszego rzędu. coś tam kiedyś jeszcze słyszałem że można magować z innych rzędów tylko te bez LOS. wiedza z 6ed.

ODPOWIEDZ