Gdzie wsadzacie magów?
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Gdzie wsadzacie magów?
Witam
Tak jak w temacie. W jakie oddziały wsadzacie zwoich magów?
Najczęście spotykam się z wersją że konnego to w 5 silverhemów. Zastanawiałem się ostatnio nad wsadzeniem go do 5 ellyrianów. Plusem tego jest, że miałby wtesy zasadę fast cavalery (jeśli nie to nie palcie na stosie). Miałby wtey diabelską mobilność, a ellyrianie zawsze coś tam mogliby postrzelać. Co o tym sądzicie?
Tak jak w temacie. W jakie oddziały wsadzacie zwoich magów?
Najczęście spotykam się z wersją że konnego to w 5 silverhemów. Zastanawiałem się ostatnio nad wsadzeniem go do 5 ellyrianów. Plusem tego jest, że miałby wtesy zasadę fast cavalery (jeśli nie to nie palcie na stosie). Miałby wtey diabelską mobilność, a ellyrianie zawsze coś tam mogliby postrzelać. Co o tym sądzicie?
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
pare bitew tak rozegrałęm i myśle, że to ma jakiś tam potencjał, ale bez rewelacji 
magowie dpobrze siedzą w 10 łucznikach czy tam w klockach piechopty badz czasami luzem, to juz typowo zależy od sytuacji

magowie dpobrze siedzą w 10 łucznikach czy tam w klockach piechopty badz czasami luzem, to juz typowo zależy od sytuacji

Paku pisze:elyrianie ? dobry żart![]()
ile razy na nich grałeś?/

mag w łucznikach to zły pomysł szarże taktyczne i nie uciekniesz a po łucznikach prejeżdza wszystko ja daję magów do SM albo WL(jak mam) ew. do spearów
czy też silverów lub dragonów ale to wszystko już zależy od sytuacji
szczerze to nie grałem na ellyrionach ale znam ich potencjał ale jednak za drodzy jak na to co poterafią

szczerze to nie grałem na ellyrionach ale znam ich potencjał ale jednak za drodzy jak na to co poterafią

bardzo złe pojecie wprowadziłeś 

bo łatwo z tamtad odpadnie jak ktoś ma fasta to mu nie usiekniesz jak nie wyjdziesz z oddziału to pewnie i tak się dostawi tak aby dostał jak najwięcej A pozatym łucznicy nie maja żadnego CR może rząd i wyższy teren ale odpadają łatwo a swoim ostrzałem nie są w stanie wyeliminowac przeciwnika imo wogóle isę nie sprawdzaja są po prostu do dupy może na wielkie butwy tak ok. 4K ale na mneijsze wolę bolce magów i kawę z 2 klockami (SM i WL) jakieś speary archcerzy spoko ale nie za cenę swordmastera 

Bzdury,łucznicy są spox mimo wszystko do chowania magów,wl ty to wystawiasz?A to dopiero.łucznicy stoją w pewnym miejscu i strzalją w co podejdzie i tyle,a jak co się do nich zbilży magowie spieprzają.Swordzi 10 z sorcery są w zupełności spox do chowania,ale i 10 łuczników też daje rade,chowanie magów w shadowsah wymaga już dużego doświadczenia,musze poćwiczyć bo wiem że się da.
10-14 SM do chowania magów to bardzo dobry oddzial.
lucznicy - jesli z braku pomyslu juz sa w rozpisce to magowie tam moga siedziec - gdy przciwnik jest juz blisko magowie uciekaja na tyly a lucznicy odginaja szarze - co daje nam 1-2 tury
oczywiscie mozna ich chowac do bolcy ale IMO jest to dosc ryzykowne.
magowie moga siedziec tez w 5-6 SW gdzies w lesie.
glownym zadaniem oddzialu w ktorym siedza magowie jest dawanie LoS itp dla herosów
lucznicy - jesli z braku pomyslu juz sa w rozpisce to magowie tam moga siedziec - gdy przciwnik jest juz blisko magowie uciekaja na tyly a lucznicy odginaja szarze - co daje nam 1-2 tury

oczywiscie mozna ich chowac do bolcy ale IMO jest to dosc ryzykowne.
magowie moga siedziec tez w 5-6 SW gdzies w lesie.
glownym zadaniem oddzialu w ktorym siedza magowie jest dawanie LoS itp dla herosów

Dokładnie widze że się rozumiemy,ale z tymi shadowsami to niejest tak prosto że wejdą do lasu i siedzą,bo niewiadomo czy las będzie tam gdzie trzeba.W bolcach to średnio widze,cannon i niema maga,a jak gramyh przeciw ofensowi no to już i tak lepiej z buta.