Wojna o brode

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

uffff, świetna bitwa.

a co do ostatniej figurki, niestety rzadko, gra się na 6tur :| :| chyba będe musiał naprawde odkurzyć figurki i zagrać na jakieś 5\6k :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Ja lubię tak grać niestety większość moich przeciwników ma manię na punkcie turniejowych zasad i "6 tur, przecież tak jest w zasadach". :roll:
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Dlatego nie lubię turniejów, przypominają mi szachy, punkty za ćwiartki itd. wolę bitwy gdzie nie ma wątpliwści kto rządzi polem albo czy nie ma rozstrzygnięcia ale rozumiem, że jakiś rating jest tam na turniejach potrzebny i niewiele jest czasu. Szkoda, że poza turniejami ludzie nie potrafią inaczej grać, bo takie epickie bitwy, a nie kto ile punktów naciułał to jest to co daje przyjemność i co się miło wspomina... :?

Luki
Wałkarz

Post autor: Luki »

to zależy od skali turnieju, te duże niosą ze sobą prestiż i możliwość pogrania z kimś z drugiego końca polski, lecz są głośne i ciężko się na nich gra, natomiast te lokalne odgrywają się w przyjaznej atmosferze i gra się na nich miło i przyjemnie,aczkolwiek zawsze jest to turniej i ograniczenia czasowe dają się we znaki,

sam osobiście wolę przyjacielskie potyczki gdyż strasznie lubię cieszyć się grą, często zdarza mi się wykrzykiwać klimatyczne okrzyki pokrzepienia dla swych żołnierzy, oraz groźby pod adresem "wrogów", wszystko to ma służyć tworzeniu klimatu i dobrej zabawy,

każdy gra tak jak lubi

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Kosa
No fakt moje stare rozwiązanie jest dobre na kraśki,ale wtedy niemam ring of corin.Jak twoja propozycia okarze się słaba zostane przy dawnym skałdzie.No ale od tego mam turniej w niedziele żeby sprawdzić jak to chodzi.I mimo wszystko dam 5 rydwanów i 4 orły(sproxuje i tyle)
Niglar
Każdy lubi co innego,mnie osobiście podobają się turnieje,gdzie trzeba złożyć rospiske,umieć nią zagrać i wygrać,a take epickie bitwy to dlamnie nuda by była,tura by się ciągneła,a armie w sumie to tylko na siebie idą,i taktyka mimo wszystko jest ważna oczywiście ale jednak mnie by się niechciało grać po 2 turach.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

moje rozwiazanie na smoku jhest zdecydwoanie lepsze na kraśki od Twojego :P

1) ściaanie amgicznych przedmiotów jest bardzo dobre
2) ten DD, któy jest okey za level jest nie przydatny
3) w sumie zostaje Ci jedna kostka aby rzucić d6S4, po pierwsze masz 50% ze wejdzie, po drugie to nie robi dużo kraśką
4) no i masz sava na 3+ :)

W oghóel moje jest lepsze :P ale Twoje złe nie jest bo dzieki temu masz 5DD

No ale aby płacić 45pkt po to aby mieć 50% szans na rzucenie d6S4 dla mnie mija się z celem (oczywiscie jeśli mowa o krasiach)
F.N.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

A czemu miałbym rzucać jedynie d6s4?A 1 z metlu wiesz jak na krasnoludy fajnie działa?A może i udało by się kulnąć 2 z metalu albo 2 z fajera?(na to nielicze ale jak się uda jest mega git)A Dzięki 5 DD w mojej rospisce moge sobie pozwolić na challanera w armii.Zeby niebyło sprawdze też twoje rozwiązanie z corinem,bo nieuważam za gorsze,ale gem mnie się sprawdza z regóły.

P.s jest większe prawdopodobieństwo niż 50%,bo takie jest przy czarze na 7+.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

jak rzucasz na 4+ jedną koscią...

no tak 1 z metalu też boli krasie i to bardzo, tutaj masz racje, jednak myśle, że corin ich znacznie bardziej boli, bo tego nie wpuszczą prawie nigdy i będą tracić 2 DD. A rzucanie smokiem na wiecej niz jednej swojej zmniejsza magie u czarodzieji, którzy mają napędzać, a corina możesz rzucać bedąc w CC :)
F.N.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

No niby twój zestaw na smoku boli krasnoludy bardziej,ale z drugiej strony mój mag ma shadowa 5,6 i niewiem a twój będzie zamiast challenera mieć scrolla,bo zagranie na 4dd i 1 scrollu jest ałłl przeciw armiom z 3-4 magami(mówie o turnieju).

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

nie :P

magowie u mnie wtedy są tacy:
-seer, channaller, SW, konik
-2x scroll

:)
F.N.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

No to wtedy niemasz ring of fury,szkoda go naprawde.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

ja Ring of fury rzadko używam szczeże to wole mieć Seera chyba ze już jakaś wieksza bitwa to w tedy owszem ;) (chodzi o to ze jak mam 2 magów jak moge sobie pozeolić na 3 to z RoF)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Ja tez nie polegam czesto na Rof... Mam takiego farta ze przewznie w 2 turze rzucam na nim 1... :roll:

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Pozwole sobie powiedzieć:Do ring of fury trzeba dorsnąć panowie.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Belaner7 pisze:Pozwole sobie powiedzieć:Do ring of fury trzeba dorsnąć panowie.
juz skonczcie z tym dorastaniem..
do niczego nie trzeba dorastac.. trzeba poprosru troche pograc..

statystycznie RoF powinien sie w kazdej bitwie wylaczyc...i jest to wliczone w jego koszt punktowy i trzeba sie do tego przyzwyczaic - to jest bardzo silny bound... - mi sie czesto wylacza w pierwszej turze..ale nadal go używam
Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Ja używam obydwu pierścieni i z mojej perpektywy uważam, że mamy ich w armii niezadużo. Stosuję je niestety raczej do osłabiania magicznej obrony przeciwnika ale to również się przydaje, nieważne czy ma się po 16 DD czy po 40 :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Hmm ring of Corin uzywam bardzo czesto bo on mi sie sprawdza... A do Rof nie mam zaufania bo mi zawsze sie wyczerpuje albo w 1 albo w 2 turze... To tak jak z moja klopa krasiowa... :roll:

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Belaner7 pisze:Pozwole sobie powiedzieć: Do ring of fury trzeba dorsnąć panowie.
Zal.pl Wez czlowieku nabierz troche pokory, bo do najlepszego HE w Polsce to na razie nie mozesz pretendowac, a co drugi Twoj post jest w takim stylu. Racja, ze dobrze zlozone krasie to dla HE straszna armia, ale i tak wiecej zalezy od gracza. Wolalbym trafic na grajace pierwszy raz krasie, niz na doswiadczonego gracza ogrami.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Po prostu spodobało mi się co gdzieśtam Ice napisał o Wl,bez urazy niemówie że umiem lepiej używac ring of fury.To był pewien sarkazm.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

hehehe

akurat WL mogliby się spisać na dwarfy, tylko intryga musiałby siąść ;) Ta zasada pieprzy całą gre na piechocie, gdyż możnaby było grać na princie konnym czy to pieszym w WL i nie dosc, że jest 10Ld to mają stubrona, no ale trudno :(

(eee, elfiki bo wnet prześcigniemy zielonych ;) :lol: )
F.N.

ODPOWIEDZ