Pytania o zasady HE - 8 ed.
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Pytania o zasady HE - 8 ed.
czy mogę wykonać stand and shoot w reakcji na szarże z bolca na skycutterze ??
czy tarcza co daje 4+ parry sava daje tego pary sava wraz z włócznią?... z magiczną bronią tak ale czy z włócznią zwykłą również?
tekst:
tekst:
Jeśli daje z włócznią to idzmy dalej, czy daje jak ktos jest na mouncie?Shield. Unless he is fighting with a weapon that has the Requires Two Hands special rule, the bearer of the shield of merwyrm has a parry save of 4+ (even if he's fighting with a magic weapon)
ciekawe.Kosa pisze:1 czy tarcza co daje 4+ parry sava daje tego pary sava wraz z włócznią?... z magiczną bronią tak ale czy z włócznią zwykłą również?
2 Jeśli daje z włócznią to idzmy dalej, czy daje jak ktos jest na mouncie?
1 tak
2 nie
2 nie,
zgadzam się ale:
co maja mournfangi? Nie mam booka, nie mogę sprawdzić ale czy one nie mają przypadkiem pary sava?
zgadzam się ale:
co maja mournfangi? Nie mam booka, nie mogę sprawdzić ale czy one nie mają przypadkiem pary sava?
Mają, bo jakiś głupi zapis mają, że mają.Kosa pisze:2 nie,
zgadzam się ale:
Mają,
Furion
ale jest wyszczególnione, że nawet jeśli są mounted? ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
No i jeszcze rzućmy fireborn, smok ma tego warda 2+ od ognia, za DA? prawda? :>
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
No i jeszcze rzućmy fireborn, smok ma tego warda 2+ od ognia, za DA? prawda? :>
Podręcznik, strona 105. DA nie działa na smoka.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Kiedy trzeba odpalić Gem of Sunfire? On działa na całą turę, ale nie jest sprecyzowane, że trzeba go użyć na początku tury, więc czy można to zrobić np. w Fazie Magii, albo dopiero w Fazie Strzelania po prostu rezygnując z potencjalnego bonusu, który mógłby być wykorzystany wcześniej? ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tyle samo, liczba trafień zależna jest od liczby szeregów. Jeśli O patrzą w lewo, to nie żyją, jeśli na dół, to nie poczuja.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Tak, działa na miscasty. FAQ GW do RB.
Hitów tyle samo, tak jak mówi WojtuŚ.
Hitów tyle samo, tak jak mówi WojtuŚ.
zgodziłbym się w tej kwestii.WojtuśŚ pisze:Tyle samo, liczba trafień zależna jest od liczby szeregów. Jeśli O patrzą w lewo, to nie żyją, jeśli na dół, to nie poczuja.
min. 5 modeli w szeregu rozpatruje się na potrzeby bonusu CR w combacie czy steadfasta.
frost feniks chce zabić fanatyka/manglera, staje na nim
zmniejsza im siłe??
zmniejsza im siłe??
Nie ma znaczenia czy zmniejsza im siłę, ponieważ mangler zadaje 2D6/3D6 hitów z siłą 6, a nie 2D6/3D6 hitów z własną siłą.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Niszczarko-snajperka od HE...
1). czy niszczę przedmiot dopiero jak zadam ranę?
2). jeśli nie, to jak ktoś nie ma żadnego armour sava mogę zniszczyć przedmiot? (nie mam możliwosci zadać rany)
1). czy niszczę przedmiot dopiero jak zadam ranę?
2). jeśli nie, to jak ktoś nie ma żadnego armour sava mogę zniszczyć przedmiot? (nie mam możliwosci zadać rany)
-
- Chuck Norris
Zadawanie rany jest bonusem, nie ma wzmianki, że jedno jest konsekwencją drugiego.
Opis czaru mówi hit uzależniony od sava, następnie wylosuj jeden przedmiot i na 2+ zmiękczamy cokolwiek![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Patatajnia z tym czarem to, że teraz to direct damage, więc koniec z wyciąganiem przedmiotów z walki.
Opis czaru mówi hit uzależniony od sava, następnie wylosuj jeden przedmiot i na 2+ zmiękczamy cokolwiek
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Patatajnia z tym czarem to, że teraz to direct damage, więc koniec z wyciąganiem przedmiotów z walki.