Jak wybieramy selekcjonerów?!

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Re: Jak wybieramy selekcjonerów?!

Post autor: Cauliflower »

Dymitr pisze:Karol, żebyś miał jasność: w sprawie AR.COM nie bylo głosowania, bo nie było na to czasu - uznaliśmy, że będzie lepiej jeśli chłopaki się spróbują dogadać
Nie było czasu?
To ja podpowiem, że za ok 350 dni kolejne wybory. Jak dla mnie to mamy multum czasu, żeby kogoś wybrać jeszcze na miesiąc przed ETC, na które to taki wybraniec powinien pojechać i zabiegać tam o głosy poparcia.

Jak robimy wszystko na ostatnią chwilę to się nie ma co dziwić efektu.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nie było czasu w tym roku. masz rację, mój błąd.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Karli pisze:- po ETC, we wrześniu selekcjoner i tak nie ma innej roboty związanej z turniejem
Przemcio tez nie. Posiadany czas nie jest tu argumentem bo kazdy go ma po ETC.
Karli pisze:- albo jestem nie w temacie (i mnie uświadomcie)
Kto uswiadomi?
Karli pisze:albo tej "roboty" jest tyle co nic.
Czyli jakby ktokolwiek siadl do tego to by wiedzial kto jest najlepszym kandydatem w tym roku? Po prostu nikomu sie nie chcialo.
Karli pisze:Ot wybrać do FAQ team i ar.com pomiędzy Kudłatym, Shino, Lidderem a Furionem. Jeśli będą niezadowoleni to nawet niech wprowadzi selekcjoner rotację
Ja nie zamierzam oddac miejsca w FAQ Team. Jedyne co mozna to probowac mnie do tego przekonac. Tak samo jak w tym roku Shino walczyl o swoje, bo mial do tego prawo.
Karli pisze:Nie jest to jakaś rozkmina wielka na poziomie rozpisek, obecnej mety, wyników gry poszczególnych graczy i tym podobnych pierdół które musi brać pod uwagę selekcjoner kadry grającej.
Masz racje - jest wieksza. Nie masz dostepu do wiekszosci danych i inforamcji jak w przypadku rzeczy, ktore wymieniasz.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

To proszę, uświadom mnie Lidder. Jaka to jest ogromna praca i ile wiadomości musi selekcjoner przyswoić i wziąć pod uwagę aby dokonać wyboru kto ma startować na FAQ i AR? Aż tak ogromna, że sam selekcjoner (bądź sami, bo pewnie będzie ich dwóch) nie da rady tego ogarnąć, natomiast LL (bo tylko taką alternatywę tu przedstawiono) ogarnie to lepiej? :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

pamiętajmy, że to reprezentacja Ogólnopolskiej Ligi WFB, której przedstawicielem jest właśnie Lista Ligowa.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Karli pisze:Aż tak ogromna, że sam selekcjoner (bądź sami, bo pewnie będzie ich dwóch) nie da rady tego ogarnąć, natomiast LL (bo tylko taką alternatywę tu przedstawiono) ogarnie to lepiej?
Nigdzie nie pisałem, że LL ogarnie to lepiej. Moim zdaniem jest to nawet gorsza opcja niż gdyby selekcjoner miał to robić. On przynajmniej czułby się za to odpowiedzialny ;)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Też tak uważam a innych propozycji jak na razie nie widać...

edit: a nie, sorry. Gdzieś na otwartym forum pojawiła się propozycja bodajże Barbary o jakimś gremium składającym się z graczy, sędziów, członków ar i FAQ, selekcjonerów i kołczów z ostatnich dwóch lat etc. Taka grupa zaangażowania. Też warte rozważenia.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Trochę to wszystko zabawne. Z jednej strony wmawia się nam (pewnie słusznie), że o TWFie nie mamy bladego pojęcia, a jednocześnie oczekuje się od nas wiążących decyzji. Trzeba się na coś zdecydować, albo ufamy i podporządkujemy się temu co LL zdecyduje, niezależnie od wyniku ustaleń/ głosowania, albo mozemy sobie darować temat. Bo my tutaj przegłosujemy propozycję Kacpra, albo inną, a komuś się to nie spodoba i i tak się zgłosi do ARu za rok bez "błogosławieństwa". Nie ma nad czym debatowac, jeśli nie jesteśmy w stanie zapewnić wprowadzenia w życie naszych ustaleń.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

No cóż, jeśli tutaj na LL wypracujemy wiążącą metodę zgłaszania kandydatów a ktoś się nie podporządkuje to... jak się okazało w tym roku - mamy na LL pewne narzędzia do karania nieposłusznych :twisted:

Kalesoner
Szczur Królów

Sytuacja przykładowa:
LL głosuje, ze selekcjonerzy decydują o wszystkich możliwych kandydaturach na TWF.
Selekcjonerzy oznajmiają, że chcą żeby do faq teamu dostał się Shino, a chairmanem fajnie byłoby zrobić Liddera.
Mimo to Shino i Lidder nie są zadowoleni, jeden chce być w AR, a drugi od dawna upatrzył sobie faq team. Uznają, że mimo decyzji selekcjonerów zgłoszą się na pozycje, o których wcześniej myśleli. Zgłaszają się wbrew woli selekcjonerów.

Jakie Twoim zdaniem LL ma teraz możliwości ruchu i jak sprawić, żeby wyznaczeni przez selekcjonerów kandydaci kandydowali gdzie indziej lub zrezygnowali z kandydowania w ogóle? Jak "karać nieposłusznych"?
Ostatnio zmieniony 11 paź 2013, o 12:22 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

zakładamy chyba, że dogadają się wcześniej

Kalesoner
Szczur Królów

W tym roku też na to liczyliśmy i wyszedł niezły bigos.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

co racja to racja - ja raczej widze to tak:

Pan Selekcjoner mówi:
Do ar.com kto by chciał
Zbyszek: ja
Józek: ja
Wojtek: Marka weźcie
Marek: w sumie chętnie
itd...

Pan Selekcjoner tydzień (umowny) później:
Przegadałem, posłuchałem argumentów i do Ar.com zgłasza się Marek, jako kandydat polskiej kadry... Co my tu teraz.. a! FAQ Team! Kurde, od lat jest tam Krzychu, ale może ktoś ma lepszy pomysł. Czekam na zgłoszenia

itd.

Kalesoner
Szczur Królów

I wtedy józek się zgłasza pierwszy na jedno z miejsc. I co teraz robi ll.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Spoko, Dymitr. Wszyscy wiemy jak to może wyglądać. Chodzi teraz o:
Kalesoner pisze:Jakie Twoim zdaniem LL ma teraz możliwości ruchu i jak sprawić, żeby wyznaczeni przez selekcjonerów kandydaci kandydowali gdzie indziej lub zrezygnowali z kandydowania w ogóle? Jak "karać nieposłusznych"?
Przypomniała mi się sytuacja Włochów, bodajże sprzed dwóch lat. Fonta napisał do krzesłowych, że ktoś oszukiwał u nich na mistrzostwach i żeby go nie wpuszczać na ETC. W skrócie. Krzesłowi po prostu go posłuchali i typ nawet jakby coś próbował na ETC to by nic nie wskórał. Obecnie w takiej sytuacji jest Kudłaty. Jego głos to głos Team Poland, także jeśli LL chce coś robić na TWF to tylko w porozumieniu z nim. Obecnie jest na etapie tworzenia jak on by to widział w przyszłości.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Co może LL? Hmm... Jako zrzeszenie przedstawicieli klubów w Polsce oraz organ dbający o rozgrywki ligowe możemy zrobić wszystko co w naszej mocy aby takiej osobie trochę uprzykrzyć życie turniejowe poprzez:
- naganę, upomnienie, pogrożenie paluszkiem, zbesztanie na forum,
- usunięciem z obecnego rankingu ligowego,
- obłożeniem pseudobanem na mastery, tj. delikwent może brać udział w masterach ale otrzumuje 0 punktów za dany master do ligi przez określoną liczbę masterów,
- ban na występy w repie przez najbliższe x sezonów,
- zabranie klubowi miejsca na LL na x miesięcy,
- ban ip na border princes (o ile admin by się zgodził),
itp.

Poza tym jeśli pomimo jasnych określonych reguł wybierania kandydatów taka osoba się nie podporządkuje to kilka PMek od:
- kapitana,
- kołcza,
- spokepersona,
z poprzednich lat do krzesłowych powinno taką osobę wystarczająco zdyskredytować.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Karli pisze:- usunięciem z obecnego rankingu ligowego
- obłożeniem pseudobanem na mastery, tj. delikwent może brać udział w masterach ale otrzumuje 0 punktów za dany master do ligi przez określoną liczbę masterów
Wybryk takiej osoby nie ma nic związanego z ligą, ani jej rankingiem. Po co to mieszasz?
Karli pisze:- ban na występy w repie przez najbliższe x sezonów
To kto w końcu wybiera skład? Selekcjoner czy LL? ;)
Karli pisze:- zabranie klubowi miejsca na LL na x miesięcy
Rozumiem wywalenie delikwenta z LL bo to ma jakieś podstawy. Nie szanujesz LL, ona nie szanuje ciebie, ale cały klub? :D
Karli pisze:- ban ip na border princes (o ile admin by się zgodził)
O ile złamał regulamin forum.
Karli pisze:- naganę, upomnienie, pogrożenie paluszkiem, zbesztanie na forum
To jest fajne, więcej takich.

Kalesoner
Szczur Królów

Jankiel pisze:
wprowadził tam jakiś random JJ
:mrgreen:
ETC to trochę inna zabawa, bo jest to społeczność, która ma jasną wizję. Dla niektórych jest to wydarzenie. Ci, którzy rozmawiają na żywo z drużynami i krzesłowymi dostrzegają coś więcej.
Jaka inna zabawa? To jest to samo, co na LL tylko w innej skali. Takie samo pojęcie o działaniach LL mają niedzielni gracze z katowickiego barda, co o działaniach ETC mają pojęcie członkowie LL. Jaki merytoryczny wkład w wybór polskich kandydatów do organów ETC będą mieli ludzie, którzy ani na ETC nie grali, ani nie rozmawiali z żadnym z chairmanów czy spokepersonów/kapitanów innych reprezentacji, ani nawet nie mają pojęcia, kto jest kim na ETC?
Troszkę nie na temat, ale obserwuję to od jakiegoś czasu. Bardzo proszę osoby, a szczególnie jedną osobę która nie ma głosu na LL o nie wypowiadanie się na niej. Sytuacja się powtarza wielokrotnie i jeśli ta osoba nie jest w stanie udźwignąć odpowiedzialności wynikającej z obowiązków admina, to może powinna z tej funkcji zrezygnować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Zapominasz, że cały czas jestem moderatorem LL.
Nie głosuję, ale skoro mnie wybraliście, to uczestniczę w dyskusjach i zakładam głosowania. Chcesz się ścigać z Dymitrem w wynajdowaniu problemów, znajdź sobie coś lepszego.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Kalesoner
Szczur Królów

Masz wymienione obowiązki moderatora w regulaminie LL, powinieneś je znać. Zacznij je wypełniać i przestań się udzielać w tematach, których regulamin nie przewiduje dla moderatora.

3.1 Trzech Moderatorów Listy Ligowej wybieranych jest w głosowaniu spomiędzy zgłoszonych osób w ciągu dwóch tygodni od zamknięcia sezonu Ligi. Moderatorem może zostać dowolny członek Listy Ligowej.

Myślę, że to załatwia sprawę, nie mam zamiaru Cie zmuszać, zebyś rezygnował z moderowania LL, po prostu przestań tutaj pisac, skoro i tak jestes tu niezgodnie z regulaminem.
Obrazek

ODPOWIEDZ