Pruszków: Druga liga w "Galaktyce Gier"- 8.01.14-8.02.14

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Re: Pruszków: Druga liga w "Galaktyce Gier"- 8.01.14-8.02.14

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

@Bless
Mozolnie dobijam do 2400 z moją armią, i na razie to jeszcze za duze punkty dla mnie (podobnie jak dla większosci bywalców GG)
Czasu w weekendy tez za duzo nie mam z racji pracy, ale byłem na jesiennym turnieju na 1600pkt na Narbutta, i bardzo mi się podobało (Zaduszki z Ordinem).
Mam nadzieje, ze wkrótce sie spotkamy przy stole, bardzo Cię szanuję jako gracza, i jako człowieka :)

@lwieserce
Liga jest kierowana m.in do graczy poczatkujących, którzy nie maja doświadczenia przy stole, ani w robieniu rozpisek.
Niektóre rozpiski były poprawiane wielokrotnie jeszcze przed startem ligi, a w przypadku kilku graczy wyniknęły tez problemy po starcie (poniekad przez fakt, ze sporą część rozpisek otrzymałem dosłownie kilka godzin przed ogłoszeniem pairingów).
Nie byłoby chyba fair, gdyby gracz, który dopiero co zaczał przygode z grą, dowiedział sie, ze jego rozpiska to auto-lose w jednej z gier, i ze nikt mu tego niedopatrzenia nie wytknął.
Myśle, ze gdybys był na jego miejscu, to oczekiwałbys pewnego wsparcia merytorycznego, lub przynajmniej miałbyś na takowe nadzieję.
Staram się stawać jak najbardziej frontem do poczatkujących i mniej doświadczonych graczy, bo wiem jak zniechęcające bywają początki na tzw "scenie", choć moje doswiadczenie związane jest akurat z inną grą, i innym środowiskiem.
Powinnismy doceniac fakt, ze w GG udaje się zgromadzic tak liczne grono nowych graczy, i powoli przekonywac ich do brania udziału w rozgrywkach zorganizowanych, mimo iz nie jest to szczególnie wysoki poziom.
Kto wie, moze Pruszków to kuźnia talentów..? :)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Dziwi mnie calkowita zmiana rozpiski.kiedy to wystarczylo pezesunac 10 pkt ze skirmischerow albo pociac kohorte by stworzyc sztandarowca....nie chce wyjsc na upierdliwca, w zasadzie ta 2 roap bez stegadonow jest duzo prostrza i latwiejsza do zmasakrowania...a to ze mlodziez gra jest naprawde super.dzis przekopywalem sie przez skavenow i mimo tego ze przeciwnik przegral to wielka radosc widzialem na jego.twarzy gdy mogl sie czegos dowiedziec, podpatrzyc kilka brudnych sztuczek ...pozdro dla maksymiljana i dzieki za gre.....next time to.ja bede sie pocic
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Jak sie ma wielka bron mozna tez miec tarcze?
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Niestety ja nie jestem specem od lizardmenów, ale myślę, ze kolega doceni Twoje porady, więc zachęcam do kontaktu i wierzę, że nie uzna Cie za upierdliwca.

Edit: można, ale nie mozna z niej korzystac w CC.
Tomku, proszę, zebys nie spamował wątku ligowego, tak jak to robiłes w poprzedniej edycji, to sa pytania, dla których miejsce jest gdzie indziej.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

ironhead
Chuck Norris

Post autor: ironhead »

lwieserce85 pisze:o co chodzi?
czemu zmieniane sa rozpiski w czasie ligi?
Ciśnienie na pierwsze miejsce się włączyło :-)

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Juz nie spamuje...pyt dot tarczy dotyczylo akurat tej nowej rozpiski lizakow.sie nie denerwuj:)
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

ironhead
Chuck Norris

Post autor: ironhead »

No przepraszam. Nie mogłem się powstrzymać ;)

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

@ Tomek:
Spoko luz :)

Zeby była jasnosc: ja tez nie uważam poprawiania rozpisek po ogłoszeniu par za "ok", ale uważam, ze powinnismy przymknąc na to oko, i miec wyrozumiałosc dla nowych i mało doswiadczonych graczy.
Będe miał nauczke, żeby zamykac zgłoszenia na kilka dni przed startem ligi.
Przy okazji przypominam, ze zarówno Ty jak tez "niektóre osoby" piszące na forum GG wysłały swoje zgłoszenia tuż przed ostatnim dzwonkiem, i gdyby w Waszych rozpiskach były jakies błędy, to również byłyby poprawiane po terminie.
Z jakiegos dziwnego powodu niektórzy uznali, ze najlepszym czasem na przesłanie rozpiski będzie wieczór ostatniego dnia, i ze ja z pewnoscią znajdę czas, zeby siedziec w nocy i sprawdzac czy wszystko jest ok :)
Niestety nie znam na pamiec podręczników, i jesli ktoś przesyłał mi rozpiskę nie będącą wydrukiem z AB, to musiałem sprawdzać wszystko po kolei, a to jest dosc praco i czasochłonne.
Nie znaczy to, ze namawiam do korzystania z AB, wręcz przeciwnie :)
Pośpiech sprawił, ze umknął mi tren "drobny szczegół" w rozpisce Przemka, a w kilku rozpiskach zrobiłem błędy przy przepisywaniu do pliku ligowego.
Taki lajf.

Obrazek

Awatar użytkownika
Myszor
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Myszor »

Ech... pograłbym z Wami, ale moja armia się dopiero maluje, składa...
Nic, tym większa motywacja do szybszego działania. Pozdro.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Za miesiąc ruszamy z kolejnym etapem, czyli ligą na 1600pkt.
Zapraszam Cię, nawet gdybyś nie zdążył pomalować modeli, myśle, ze dla nikogo nie będzie to problemem.

Mozliwe ze wczesniej uruchomimy mini-ligę parową, więc jesli znajdziesz sobie kogoś do pary, to moze być to miły sposób na wkręcenie sie w regularną grę :)

Obrazek

Opat
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Opat »

A 1,6k z lordami? Przegapiłem zgłoszenie do tej to może następną ogarnę...
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Chyba poddam 3 opcje pod głosowanie:

1. Bez lordów
2. Bez lordów, ale zwiększony limit punktów na herosów
3. Z lordami, ale ograniczenie poziomów na magach (pewnie do max3)

Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

3 opcja całkowicie odpada wzgledem lizakow.....
slana bym nie wystawił:-(
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Własnie o to chodzi w tym ograniczeniu, ale to nie jest temat do dyskusji w tym momencie.

Obrazek

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

Post autor: Asgard »

Grey Seera również :P

Awatar użytkownika
lonit
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: lonit »

Bearded Unclean 'Un pisze:Chyba poddam 3 opcje pod głosowanie:

1. Bez lordów
2. Bez lordów, ale zwiększony limit punktów na herosów
3. Z lordami, ale ograniczenie poziomów na magach (pewnie do max3)
Kiedy rusza głosowanie?

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Aktualizacja tabeli, oraz pary na rundę #2.

KLIK

Przypominam, ze w drugiej rundzie rozgrywamy scenariusz Blood&Glory!
Ponieważ gramy na stołach 4'x4', odległosć stref rozstawienia od bocznych krawędzi to 6".
Break point wynosi 2, gdyż gramy na 1200pkt.
Wynik obliczamy zgodnie z zasadami PKS (ostatnia strona) KLIK

Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

20-0
dziękuje oponentowi za miła gre i przepraszam za te kometę:-D
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Arimid
Pseudoklimaciarz

Post autor: Arimid »

Przepraszać nie masz za co bo po to jest żeby korzystać ;) a efekt końcowy jest wynikiem tego że jej niedoceniłem. Toteż twoje zwyciestwo jest w pełni uzasadnione! Mam nadzieję że przy naszym kolejnym spotkaniu uraczę Cię dłuższym spotkaniem niż 45 min z rozstawieniem i przerwą na szluga XD. Z każdą bitwą coraz więcej umiem więc strzesz się ;)

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

brrrrr
powiało lekka groza.
zagrał bym za 2400 wtedy dopiero zobaczył bys potęgę magiczna mojej armii
A na serio czrekam na rewanz:-D jak cos to pisz na PM
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

ODPOWIEDZ