Orzeczenie SN w sprawie stron www

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

TruePunk pisze:Partie niszowe - rowniez szkoda glosu na cos, co realnie sie nie dostanie.
No właśnie nigdy się nie dostają do rządu te partie, bo wszyscy myślą tak jak ty. A jakby każdy taki jednak oddał głos to może by się dostały.
Więc GŁOSUJ NA NOP. :badgrin:

... żart oczywiście :wink:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

TruePunk - podobnie to z mojej strony wygląda. Cóż.

Najśmieszniejsze, że wywiązała się dyskusja o rządzie, a panikę rozsiał SN.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

i pomyslec ze kogo nie pytam to nikt na PiS nie glosowal...
inna sprawa-tylko 3mln glosow i mozna zamordyzm w 35mln kraju robic...ciekawa sprawa

samo orzeczenie-troche do bani
czy to cos zmieni?
raczej nie,wystarczy wziasc doopsko w troki na zagraniczny serwer

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

A na jakim jesteśmy serwerze? Tak z ciekawości, bo na prawdę nie wiem :) .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Dreamhost? Chyba.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Oooo, jaka szkoda. Tomash nie będzie redaktorem naczelnym. :( Jakżeby efektownie wyglądała jego tytulatura. O:)
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Co śmieszniejsze nielegalne są np codziennie aktualizowane strony Komendy głównej.. :D
Obrazek
Obrazek

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Najwyższy czas zobaczyć jak grają w battla Irlandczycy.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Tekst przytoczony przez Kadrinaziego to, niestety, autentyk.

Jakoś zupełnie przypadkiem akurat dziś przeczytałem wypowiedź Giertycha, który mówił o państwie orwellowskim...

Ale!
Skavenblight pisze:BP nie jest nielegalne - stoi na zagranicznym serwerze, więc go to nie obowiązuje ;)
I tu Zaraza ma rację. Domena - zarejestrowana w Stanach. Serwer - w Stanach.* Z formalnego punktu widzenia jest to więc amerykański serwis w języku polskim.

Muszę to jeszcze skonsultować ze znajomymi prawnikami (bezcenna byłaby też wypowiedź Jankiela w temacie), ale myślę, że można już ćwiczyć zginanie łokci w geście rozsławionym przez naszego tyczkarza w Moskwie ;)

* - DreamHost (nasz provider) jest firmą zarejestrowaną i działającą w stanie Kalifornia:
http://www.dreamhost.com/contact.html
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Tomash - nasz forumowy profesor Moriarty. :shock: =D> :D
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Cel jak zwykle był szczytny, wykonanie też jak zwykle... Zasadniczo chodziło o to, że dziennikarz piszący w tradycyjnym periodyku podlega prawu autorskiemu, czyli odpowiada za to co pisze, musi zamieszczać odpowiedźi oponentów, sprostowania i takie tam. Ten sam dziennikarz piszący w gazecie internetowej do tej pory mógł pisać co mu ślina na język naniesie, opluwać ludzi i mieć to gdzieś. Ktoś wymyślił zatem, że w praktyce "Wiadomości Pyrzowickie" w wersji papeirowej i "Wiadomości Pyrzowickie" w wersji elektronicznej powinny być regulowane podobnymi zasadami, i mamy co mamy. problem tylko w tym, że zasada ta rozciągnęła się na całość stron www, bo w rzeczywistosci trudno powiedzieć gdzie się kończy gazeta elektorniczna a zaczyna forum internetowe. Czyli jak zwykle wylano dziecko z kąpielą.

Z drugiej zaś strony trudno w pewnych przypadkach nie odmówić pewnych racji podejściu SN. Jeżeli np. umieszcze na forum wyssane z palca, szkalujące informacje o sąsiedzie, podam jego numer telefonu, adres, nazwisko i njusa, że wychodzi do pracy o 8.30, więc od 9.00 mozna swobodnie chędożyć jego żonę, to w zasadzie do tej pory byłem bezkarny. Bo nie na kazdym forum administratorem jest Tomash, który zrobi z takim postem porządek.

Oczywiście, ktoś może powiedzieć, że to bez sensu, bo serwer można umieścić za granicą, i polskie prawo nic z tym nie zrobi. No niestety, taki urok sieci...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

raf pisze:Oczywiście, ktoś może powiedzieć, że to bez sensu, bo serwer można umieścić za granicą, i polskie prawo nic z tym nie zrobi. No niestety, taki urok sieci...
To po prostu znaczy, że prawo i sposób myślenia (wielu firm i instytucji) są na etapie przedinternetowym i nie pasują od jakichś 10 lat do tego świata.

Nie ma to jak nagonić klientom zagraniczym firmom hostingowym, co? Wspieramy polski biznes, psia ich mać.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Juz się wypowiedziałem w tym temacie na NG. SN krótko mówiąc da dupy, bo zamiast się skonsultować z Trybunałem Konstytucyjnym, to wypuścił uściślenie, zgodne z rulebookiem co prawda, ale prowadzące do mnóstwa absurdalnych sytuacji.

Nie masz się czym przejmować. Możesz się jedynie zainteresować tym, jakie prawo dotyczące stron www obowiązuje w USA.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ