Widziałem, wygląda to zdecydowanie fajniej niż pierwszy zwiastun.
Historyczność BF-a jest jak widzę ( jak zawsze zresztą ) mocno umowna skoro w Narviku w 1940 gracze strzelają do siebie z stg44, panzerfaustów, tygrysów, churchhilli, sturmtigerów i desantują z C-47. No, ale to gra, a nie lekcja historii .
Fortyfikowanie się może być nowym duży "ficzerem", choć martwi mnie trochę czy DICE poradzi sobie z sensowym umiejscowieniem punktów na budowę. Kwestię broni stacjionarnej w starszych BF-ach kaszanili dokumentnie i dopiero BF1 przyniósł na tym polu znaczącą poprawę ( nie znaczy to, że z dupy wzięte ulokowanie się nie zdarza, po prostu teraz jest to wyjątkiem, a nie normą jak wcześniej... ).
Inne kwestie które będą istotne dla sukcesu gry to chociażby :
- Jak będzie wyglądać przygwożdżenie - w buildzie na E3 jest ono czysto wizualne bez wpływu na celność ostrzału i BARDZO chciałbym by tak zostało. O tą zmianę gracze trują od lat, no wypadało by wreszcie się ogarnąć.
- Balans ląd vs lotnictwo - ten w BF1 był już w miarę przyzwoity, ale zawsze można jeszcze coś poprawić
- design map - BF1 miał i bardzo dobre mapy ( Amiens, Fort de Vaux, Upadek giganta [w dominacji] ) jak i zupełne kupsztyle ( Galicia, Wołga ).
- gunplay - co prawda wieści o tym, że ma wrócić model bliższy BF3, czyli spory, ale przewidywalny odrzut i dość niewielki rozrzut wielce mnie cieszą, ale dopóki nie postrzelam, będę trochę sceptyczny.
- spam granatów i moździerzy - co prawda nie uważam, że jest to w obecnym BF-ie jakiś wielki problem ( serio, jeśli ktoś tak uważa, niech sobie zagra rundkę TDM na kanałach Nosharu ), wręcz przeciwnie, bardzo lubiłem okres około premiery jak granaty były naprawdę niebezpieczne, ale nawet ja nie zaprzeczę, że tego typu broni jest w grze zwyczajnie za dużo. I problemem nie jest siła eksplozji (relatywnie mała) tylko zwyczajnie ich ilość.
- balans piechota vs pojazdy - tu jest spore pole do poprawy bo w BF1 czołgi są zwyczajnie, no, może nie papierowe, ale na pewno zdecydowanie za miękkie jak na mój gust. Tym bardziej, że pojazdy będą miały teraz ograniczone zapasy amunicji i mają być trudniejsze w naprawie. No niech w końcu działa strzelają pociskiem a nie jakimś kamieniem.......
Tak czy inaczej - hype is on ^^ . Czekam z niecierpliwością na otwartą betę .
Battlefield 1
Moderator: Zaklinacz Kostek
- Infernal Puppet
- Masakrator
Re: Battlefield 1
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.