Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Aaargh, spójrzcie parę postów w górę! Kula zatrzymuje się tylko na klifie, obelisku itp. A nad jeziorkiem/bagnem/rzeczką przelatuje bez mydła i w ogóle na luzie i to wg Rulebooka. Odbicie również może nastąpić od wszystkiego, nawet wody, bo nie ma nic napisane, że tak nie jest.Rakso_The_Slayer pisze:" If the cannonball bounces into impassable terrain that in reality would stand in the way of the shot such as a sheer clif (as opposed to a lake), it stops immediately, but other than this, nothing can stop a cannonball!"
cytat z podręcznika WFB 7 ed.
A ty czytałeś to, co napisałeś? Bo powyższy cytat mówi dokładnie, że nieważne czy jeziorko jest impassable, czy nie, to kula i tak poleci...Rakso_The_Slayer pisze:ja zawsze grałem że jezorko jest niemozliwe do przejścia i nie było problemu...
No właśnie chyba trzeba...Krassus pisze:str. 16 rulebook'a
IMPASSABLE TERRAIN
Impassable terrain is terrain so difficult to move through that it cannot be crossed during the course of a battle and troops must go around it. It includes terrain features such as large monuments, rock spires, RIVERS, LAKES, IMPENETRABLE SWAMPS and sheer cliffs.[...]
Chyba nic więcej nie trzeba już dodawać.
Wytłuszczony fragment opisu oznacza "w przeciwieństwie do jeziora", a nie jak to przetłumaczyli w polskiej edycji "nad brzegiem jeziora". Tak więc w powyższym cytacie chodzi o to, że:Rulebook pisze:" If the cannonball bounces into impassable terrain that in reality would stand in the way of the shot such as a sheer clif (as opposed to a lake), it stops immediately, but other than this, nothing can stop a cannonball!"
bouncing bomby z II wojny swiatowej moga byc?Rakso_The_Slayer pisze:kaczki" na wodzie... jak tak to daj mi link bo ja nigdy w życiu... a swoje już widziałem.
Nostradamus 2?Shino pisze:bouncing bomby z II wojny swiatowej moga byc?
mysl imperialna sporo wybiegha na przod... mowimy o grze gdzie czolgi moga sie spotkac z helikopterami wiec tak nie do konca sredniowieczeRakso_The_Slayer pisze:a to była 20 wojna? kiedy?mówiłem o broni średniowiecznej/renesansowej...