[MASTER] Świdkon - Lubelski Master 24-25.09.2016
Re: [MASTER] Świdkon - Lubleski Master 24-25.09.2016
Lord to także verminlord, ktory na te punkty ustawia gre.
IMHO lordow nie powinno byc,ale to nie rozwiązuje problemów - taka wyverna jest dostepna chocby dla orczych herosów.
IMHO lordow nie powinno byc,ale to nie rozwiązuje problemów - taka wyverna jest dostepna chocby dla orczych herosów.
Uprawa warzyw od 1997 roku
jesli mozna miec odraniczona ilosc modeli w innym slocie, to rozumiem, ze nie dotyczy tego to ograniczenie?Format: 1200pkt, Warbands, zakaz lordów, liczbę modeli w jednostce można zwiększyć tylko o połowę normalnego limitu (zaokrąglając w górę, np. oddział Chaos Warriors Khorne może mieć maksymalnie 18 modeli)
- wind_sower
- Masakrator
Wchodzą nawet dwie wywki z bajerami
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Z drugiej strony jak ktoś wpakuje 400 pkt w 1 model a ty weźmiesz 2 trebusze, bo mu się robi przykro. To się trochę samo balansuje.Glonojad pisze:Lord to także verminlord, ktory na te punkty ustawia gre.
- wind_sower
- Masakrator
A jednak jest gwiazdka nie wejdą dwie wywki i dwa trebki też nie wejdą bo są w rare
Glonojad pisze:Lord to także verminlord, ktory na te punkty ustawia gre.
ustawia albo i nie, 33% w jednym modelu, niech tylko wyjdzie na masyznowe armie
podaj kilka takich modlei, zrobic ban liste i jazda
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- wind_sower
- Masakrator
Mnie nie satysfakcjonuje mantikora i 3 rydwany jako armia. Moim zdaniem opcja bez lordów i scenariusze są w pytkę. Każdy musi wziąć scoringi, ograniczy to potworki.
No panowie dokladnie, czym ja mam scorowac 20tkami goblinow?Laik pisze:Co do scenariuszy - 2 punkty na 1200?, zabijanie 3 unitow? Nawet breakthrough - imperium ma np 5 kawy 1+ a w krasnoludach nie starczy punktów. ..
Fajnie windsower ze masz tania kawalerie z std izi w core, ale nie kazdy ma
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- wind_sower
- Masakrator
No i orki, feral orki, boary iron orki. 30 orków jest tańszych niż 8 knightów
W sumie coś w tym jest. Tak sobie to przemyślałem i jak się zrobi scenariusze, to nie ma opcji, że ktoś wystawi potworka + heavy hit squad, bo będzie miał 1 banner albo bannery będą na jakiś malutkich słabych oddziałach. I w sumie granie 2 punktów robi się bardzo problematyczne, jak ktoś tego nie weźmie pod uwagę przy budowaniu rozpy. Zabijanie 3 unitów też nie jest takie trudne, bo te 3 unity to będzie 1 duży kloc i 2x20 chłopków od banneruwind_sower pisze:Mnie nie satysfakcjonuje mantikora i 3 rydwany jako armia. Moim zdaniem opcja bez lordów i scenariusze są w pytkę. Każdy musi wziąć scoringi, ograniczy to potworki.
Bez lordów jeszcze da się grać, bo teraz jest ta opcja veteran standaru i 90% rozpisek będzie miało dyscyplinę na jakimś klocku w core po prostu.
Jednak jak tniemy potworki to i maszynki by się przydało przyciąć, bo wystawienie 2x organ na takie punkty to spora przesada, dokładnie tak samo z EMP. Max 1 maszyna jako dodatkowe ograniczenie brzmi sensownie.
Mea culpa, źle zrozumiałem. Jak coś, to w piątek przed turniejem będę jechał do Świdnika z Warszawy, mogę zabrać dwie osobyStan pisze:Dokładnie, liczba podstawowa+połowa limitu. Slave'ów można mieć 43 modele maksymalnie w oddziale. Clan rats 40szt. Stormów 33 modele. Gutterów max 8.
W razie pytań piszcie śmiało w temacie, rozumiemy że nie wszystko może być jasne, ale postaramy się rozwiać wszystkie wątpliwości i wziąć pod uwagę wszelkie sugestie.
Myślę że ograniczenie dla maszyn które normalnie są 0-2 na 0-1 załatwi sprawę. Normalnie na te punkty można mieć 2 takie same specjale więc to jest wg. mnie adekwatne ograniczenie.
Brak Lordów jak najbardziej, zaś scenariusze - nie znam się, jeśli faktycznie wypaczają wyniki to może lepiej zrezygnować.
A tak po za tym to postaram się zjawić
Brak Lordów jak najbardziej, zaś scenariusze - nie znam się, jeśli faktycznie wypaczają wyniki to może lepiej zrezygnować.
A tak po za tym to postaram się zjawić
Wszystkie sensowne imperialne maszyny są 0-2. Krasnoludzkie podejrzewam że też. Na warbandach to sie zmniejsza do 0-1. Jakie jeszcze chcesz ograniczenia?JarekK pisze:Jednak jak tniemy potworki to i maszynki by się przydało przyciąć, bo wystawienie 2x organ na takie punkty to spora przesada, dokładnie tak samo z EMP. Max 1 maszyna jako dodatkowe ograniczenie brzmi sensownie.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
No nie wiem, klopa i organy to jednak trochę mocne i universalne połączenie nie sądzisz? Albo voley gun + cannon.Macias pisze:Wszystkie sensowne imperialne maszyny są 0-2. Krasnoludzkie podejrzewam że też. Na warbandach to sie zmniejsza do 0-1. Jakie jeszcze chcesz ograniczenia?JarekK pisze:Jednak jak tniemy potworki to i maszynki by się przydało przyciąć, bo wystawienie 2x organ na takie punkty to spora przesada, dokładnie tak samo z EMP. Max 1 maszyna jako dodatkowe ograniczenie brzmi sensownie.
Nie sądze. Może i jest uniwersalne, ale nie widzę w tym nic na tyle mocnego żeby wymagało to dodatkowych cięć.JarekK pisze:No nie wiem, klopa i organy to jednak trochę mocne i universalne połączenie nie sądzisz?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
my w Krakowie gramy na 1200 po prostu, ostatnio nawet ze scenariuszem
i gra się chyba dobrze.
Zakaz lordów w zupełności styknie. Scenariusze do przedyskutowania ale zdaje mi się, że warto jakoś to zrobić.
Nie ma po co ograniczać coś co jest nie sprawdzone zbytnio, jesli wyjdą kwiatki można potem się zastanawiać, po co robić coś na siłę w imię tego, że zawsze się cięło?
i gra się chyba dobrze.
Zakaz lordów w zupełności styknie. Scenariusze do przedyskutowania ale zdaje mi się, że warto jakoś to zrobić.
Nie ma po co ograniczać coś co jest nie sprawdzone zbytnio, jesli wyjdą kwiatki można potem się zastanawiać, po co robić coś na siłę w imię tego, że zawsze się cięło?