TK 2350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Marnują ci się inkantacje, to raz.

Dwa, kingor daje kopa mumiakom, czego desperacko potrzebują.

S5 to nie jest kop.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

i stoicie...i stoicie...jak masz pecha to ci ktos zada rane...i to stoicie...i stoicie... i konczy sie bitwa ;]
marnuje ci sie typ ktory straszy i lata tam gdzie jest najbardziej potrzebny. Ja wykorzystalem go tylko raz... ;)

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Tylko że w tym problem iż twój przeciwnik też może się w Ciebie wbić. zważ na to, że twoja armia musi się jeszcze do Kinga do kulać a maratończycy to khemrii nie są.

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

No niby fajne widziałem już takie myki w użyciu, ale to tylko przy 2 kingach chyba warto. O ile wogóle.

Coś co jest twoją największą siłą poświecasz na to by klocek orków za 150 pkt. ugrzązł w miejscu i teraz wyliczanka, kto prędzej pierd..ęcie podciągnie do walki on warbossa czy ty coś. Kinga ma wiele bardziej przydatniejszych zadań niż trzymanie plew, z kawą to ryzyko, że się nie przebije i nie zregenruje na czas, a coś z dużą siłą może mu te rany jeszcze wbić.

Nomen omen swego czasu na 3k grałem na 2 kingach, jeden miał chariot of fire + spear of anthrak + scorpion armour + shield. Niby fajne bo rydwany kroiły jak coś straciłem to wskrzeszałem, a jak wpadka na maksa lub king sam jechał to mimo straty rydwanu sam średni klocki wybijał, ale to tylko na niektóre armie się sprawdzało, w większości przypadków nie.
(rekrod to na całą bitwę zatrzymał klocek swordmasterów z BSB + kloc speareflów na flance, reszta tak się szachowała że nie miał się kto dołaczyć do walki, do końa wyrżnął prawie wszystkich SM )
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Problem mam niesamowity bo ostatnio odkryłem żę kolo oprócz sejwa na 4+ nie ma żadnej ochrony co go wyklucza z walki z czymś mocnym.

To warte jest zastanowienia. Muszę kurde se go jakoś ustawić, bo PGA już za miesiąc prawie. :(

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Dobra. Rozpiska: reaktywacja!

1. Tomb King (gw, shield, golden ankhra, armour of ages, cloak od dunes)
2. Liche Priest hierofanta (collar of shapesh, dispell scroll)
3. Liche Priest (hieratic jar, dipell sroll)
4. Liche Priest (dispell scroll)
5. 25x Skeleton Worriors (FCG, war banner, hw, light armours, shields)
6. 2x Tomb Swarm
7. 4x Chariots (standard, muzyk, mirage banner, spears)
8. Tomb Scorpion
9. Tomb Scorpion
10. Tomb Scorpion
11. 24x Tomb Guards (FCG, Icon of Rakaph)
12. Screaming Skulls Catapult (skulls of the foes)
13. Bone Giant (gw)
RAZEM: 2344

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Bardzo podobna do mojej rozpy i daje radę. Jedyne co mi tu brakuje to łuczników, licze będą musiały w klocu szkielech lub gwardii iść, a wtedy tym będziesz musiał unikać walki. Albo robić myki, że w ramach ruchu opuszczasz lichem oddzial, a w magii kloc popychasz, ale wtedy się wystawiasz na ostrzał.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Na łuczników już punktów zabrakło. Chociaż jakbym wywalił 4 gwardzistów i powiedzmy jednego scrolla, albo warszmatę to byłoby na 10 łuczników. Ale to chyba zbyt duża komplikacja no i jeden scroll potrafi życie uratować ;]

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

25-> szkieletów na 2x15 łuczników by starczyło

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

a nie lepiej na 3x10 łuczników ? większa manewrowość i lepiej sie na górkach mieszczą. Nawiedzony musimy zagrać, przetestujemy nasze rozpiski xD

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ja mam w sumie 3 zastrzerzenia ;) tzn. :

-nie ma lucznikow
-nie korzystasz z mozliwosci jaka daje ci king tzn. charioty jako core ....:)
-jar daj hierofantowi :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

ten destroyer of eternieties jest mocny. Grałem przeciwko temu i musze powiedziec ze taki king mnie zaskoczył.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

[quote]Nawiedzony[\quote]
Ja nie popełniam błędów w twoim nicku :)
SZCZUREK:
- ale będą :)
- jak to nie? mam następne miejsce special i dlatego mam 4 scorpy, a nie dwa ;]
- a co to za różnica? :P

Destroyer jest za drogi. Poza tym kolo z destroyerem nie ma żadnej ochrony.

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

hieratic jar i hierofant - różnica jest taka, że wtedy słoik używasz jako ostatnią inkantację w turze magii (chyba że masz też kaszkiet), co nierzadko pozwoli Ci rzucić ją skutecznie. bo jeśli słoik ma ktoś inny niż hierofant, to gdy zaczniesz rzucać inkantacje z następnego gościa, słoika w tej turze już nie użyjesz. proste.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

A nie jest tak żę wszystkie przedmioty i bound spelle mają miejsce w hieratic hierarhy gdzieś między Tomb Prince'm, a Liczami?

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Nie :D
Jest tak:
bound spelle z przedmiotow np: sztandary itp.
TP i jego bound spelle
King i jego bound spelle
Liczki i ich bound spelle
HLP i jej bound spelle (na koncu hierofant)
Casket :)

Daj jara hieroliczce i bedzie git :) uzywasz w najwazniejszym momencie bitwy na jakas mega wazna popychaczke itp. kiedy przeciwnik juz nie ma skroli i kostek ...
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

jarlaxle17 pisze:a nie lepiej na 3x10 łuczników ? większa manewrowość i lepiej sie na górkach mieszczą. Nawiedzony musimy zagrać, przetestujemy nasze rozpiski xD

Nie botakie 10 to łatwo w jednej turze rozstrzelać i lich traci look out sir. Poza tym 10 może fasta nie zatrzymać a 15 to i owszem. Ja osobiście nie widzę poza tym miejsca na stole by 3 linie po 10 z mieścić.

A słoik na NIE-hirofancie może zaskoczyć (przy tajnych rozpach), ale wymaga niezłego ustawienai by przeciwnik przez to źle kostki sobie rozdysponował. Co prawda raz tylko (bo też w sumie rzadko kiedy to robiłem) dało to wymierny efekt ale cóż, zawsze to jakaś odmiana :D

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Z tego co wiem 10 jest dobrze wystawić ale tylko do ściągania jakichś tam ratlingów czy niechronionych magów ("i tak go nie trafią", a tutaj niespodzianka :) ).

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Ja mam 12 + 15 uczników. 10 są spoko, ale nie same moim zdaniem. Jak już pisałem na delfy albo welfy albo inne takie, to za mało by bezpiecznie chować tam liczy, jedna seria kuszoli czy bolta i już nie ma look outa. A to główne zadanie uczników - robienie za statystów dla licza. (no może nie główne ale wiadomo o co chodzi)

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Łuki to tam pikuś, bo zazwyczaj nie mają zasięgu do bunkrów (przynajmniej ja tam gram).

Najgorsze są bolty -> zanim zginą oczywiście od skorpów.

ODPOWIEDZ