Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Bardzo fajna skałka, figurka też nie słaba, fajne mięcho.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Też już go widziałem. Świetny model, szczególnie ten gnat dodaje mu uroku ;)

Awatar użytkownika
kenny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kenny »

Męczyłem sie nad nimi cały weekend. Narazie comand squad, za jakis czas cały regiment. Malowane do gry. Podstawki zrobie wkródce. Rady mile widziane.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3b4 ... f75ef.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/190 ... cc8f5.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a04 ... cf680.html

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Do gry dobre ,tylko trochę mi nie pasuje ta ruda broda (w sensie wykonania, bo rude brody rządzą :)). Sympatycznie wygląda siwa broda szefa i rozjaśnienia na sztandarze. Za to złoto jest chyba dość niedbale zrobione. Proponowałbym jeszcze te brązowe pasy na styliskach toporów/sztandaru porozjaśniać.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Mnie by się tak niechciało :P .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
kenny

To teraz odrazu poprosze o jakies konkrety. Jak poprawić rudą brodę? rozjaśnienie jakieś fajne wystarczy? Z pasami sie już troche męcze bo to trudne jest. Złoto było najpierw normalnie malowane potem "umyte" Brown inkiem, a potem rozjaśnione. Jeszcze cos z tym zrobic? Jak tak to co?

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

No w sumie to źle napisałem - nie tyle nie dbale co płaskie. Przydaloby się trochę srebrnego dodać do złota, fajniej wtedy wychodzi.
Ja na rudą brodę niedawno taki patent wymysliłem - podkład ze schorched brown, potem scab red, potem blood red i do blood reda dwa, trzy razy dodawać żółtego i za każdym razem jeszcze rozjasniac. Jak to wygląda możesz zobaczyć w galerii, na championie moich Teutogenów :). Mi tam się podoba. Myślę, że jakbyś porozjaśnial dodając żóltego do blood reda to wyglądałoby lepiej.
A takie paski nie są wcale trudne, ja bardzo lubię je malować :)

Awatar użytkownika
kenny

Broda championa Teutogenów rzeczywiscie jest niezła. Nie jest taka czerwona tylko własnie ruda. Paski to kwestia czasu, a ja niestety tylko w weekend maluje także w piątek biorę sie do roboty. Z tym złotem to chodzi o to żeby jeszcze rozjaśnić mieszanka shining gold z mithrilem?
I jeszcze jedno pytanie na moim sztandarze, na górze jest takie kółko srebrne ze złota runą. Nie wiem jak to przycieniować czarnym czy brązowym inkiem?
Ostatnio zmieniony 14 mar 2007, o 20:34 przez kenny, łącznie zmieniany 1 raz.

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

kenny pisze: Z tym złotem to chodzi o to żeby jeszcze rozjaśnić mieszanka shining gold z mithrilem?
Tak, ewentualnie jeszcze zamiast shininga możesz użyć burnished, jeżeli masz, ale wtedy wyjdzie znacznie jaśniej.

Awatar użytkownika
kenny

Ja tam wole mieszac kolory niż rozjaśniać takimi gotowymi. Wtedy łatwiej mi się rozjaśnia.

Borys
Plankton

Post autor: Borys »

Jak na to wszystko patrzę to znów obiecuję sobie z nie krytym wyrzutem sumienia że czas najwyższy skończyć wreszcie mą armię (tzn. zrobić podstawki, muw treje, pokończyć bohaterów, załogi maszyn, porządne sztandary, i popracować nad detalami.. do czego własciwie zabieram się od zawsze :oops: :oops: :oops: ) głupio tak po każdym turnieju kląć na wszystkie stracone przez to pkt...

Podziwiam wszystkim którym się chce (malować a nie mieć ładne armie- to tak gwoli ścisłosci), bądż zazdroszcę (choć to brzydkie :D ) ludziom co mają od tego ludzi :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Jeśli to nieodpowiednie miejsce, to przepraszam, ale nie wiem gdzie o to zapytać, a w sumie i mam figurkę (prostą konwersję) do pokazania.
Otóż...
Koledzy krasnoludy, czy ktoś jest w stanie zidentyfikować tego dżentelmena (plastikowe części to komponenty do konwersji, dodane przeze mnie):
Obrazek

Dostałem go kiedyś w takim stanie, odratowałem (wygląd po reanimacji poniżej).
Obrazek

Teraz chciałbym poznać jego imię. (po prostu: chciałbym go sprzedać, a nie wiem co to za osoba)
Niestety, na stronie sklepowej GW nie znalazłem informacji na jego temat, więc pozwalam się zapytać tutaj.
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
Krzysiek

P.S. Przy okazji mogę zaprezentowac jeszcze inną konwersję mojego autorstwa: taki fajczarz z garłaczem na plecach, tłukący z dwóch pistoletów. :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Jest to Inżynier z 6 ed

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Dokładnie, to inzynier z 6 ed. ktos mi kiedyś takiego zwinał, chetnie bym go odkupił, ale w orginale, bez konwersji

napisz w aukcji że to konwertowany Dwarf Hero i będzie git :D

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Dziękuję, panowie. :)
@ Supeł - niestety, jak napisałem - taki już do mnie dotarł i ratowałem go jak się da. Musiałem konwertować!

Jeszcze raz dziękuję za informacje, pozdrawiam
Krzysiek
.. i być może do zobaczenia, po drugiej stronie stołu. :)

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

To jest naprawde super model inzyniera :P W orginale posiada fajny młot ;]
A ta konwersja tez niczego sobie. Za ile chciałbys go sprzedac ??? ;]

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Beldrin Durgnisson pisze: To jest naprawde super model inzyniera :P W orginale posiada fajny młot ;]
Jao hobbystyczny zbieracz szczurów doskonale rozumiem. Fajny model, do tego trudniej dostępny, zachowany w oryginale = perełka. :)
Beldrin Durgnisson pisze: A ta konwersja tez niczego sobie.
Dziękuję. Troszkę przy tym posiedziałem, bo lubię sklejać - nawet nie dla siebie. :)
Beldrin Durgnisson pisze: Za ile chciałbys go sprzedac ??? ;]
Już wystawiłem. Żeby tu reklamy nie robić - stosowny link znajdziecie w dziale "sprzedam". Mam nadzieję, że cena nie okaże się zniechęcająca.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Już wystawiłem.
He he, juz zalicytowałem :twisted:

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Obrazek
Mój krasnal na PlayMini :D
Ostatnio zmieniony 31 maja 2007, o 18:16 przez Beldrin Durgnisson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Bardzo fajny- kwintesencja 6ed. - czyli to co lubie :D

ODPOWIEDZ