No wiesz, jak chcesz sie za nimi uganiac po lasach, proszę bardzo- nie wróżę jednak powodzenia. Grałem nimi kilkanaście bitew i nie zginęli mi ani razu.oddział jest wtedy łakomym kąskiem...same scouci to 85-102 pkt do tego sztandar daje prawie 140 pkt...zjedz to i masz 240 łatwych punktów
WE 1350
ile magii miał przeciwnik? tak z dwarfami przeżyją zgadzam sięDr Crane pisze:No wiesz, jak chcesz sie za nimi uganiac po lasach, proszę bardzo- nie wróżę jednak powodzenia. Grałem nimi kilkanaście bitew i nie zginęli mi ani razu.oddział jest wtedy łakomym kąskiem...same scouci to 85-102 pkt do tego sztandar daje prawie 140 pkt...zjedz to i masz 240 łatwych punktów
z lizakami będzie im trudniej...
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Grałem z Bretka bez magów, Chaosem Khorna, DE, Ogrami, WE - z tymi ostatnimi był problem, bo też miał treesinging- reszta po prostu ich nie widziała.
Z lizakami nie grałem, ale na te pkty (1500) nie ma Slanna, wiec moze nie było by tak zle, poza tym sam mam 2 magów.
Z lizakami nie grałem, ale na te pkty (1500) nie ma Slanna, wiec moze nie było by tak zle, poza tym sam mam 2 magów.
bretka nic im nie robi,chaos też tak samo reszta. ale z WE jak umieli coś zrobić to sam stwierdziłeś ze były problemy...lizaki poprostu podejdą i zaplują ich chociaz...po ruchu las skirmich...wszystko zależy z jaka armią i przeciwnikiem grasz...niemówię że są źli...moga pomóc ale przyznasz chyba ze są łakomym kaskiem i bardziej sprawdzają się jak masz chamarę łuków bo obcinają marszDr Crane pisze:Grałem z Bretka bez magów, Chaosem Khorna, DE, Ogrami, WE - z tymi ostatnimi był problem, bo też miał treesinging- reszta po prostu ich nie widziała.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Nie było to może chmara luków, ale z drugiej strony...10 GG, 10 GR, 4 Warhawki, 6 Scoutow + bohaterowie w tym jeden z HoDA.....troche tego strzelania mialem, więc scouci sie sprawdzali nawet, rozważałem też porzucenie orła i dodanie 6 Wayow.
Scouci z Banner of Zenith to zbyt droga inwestycja. Poza tym jaki jest sens trzymać 150 pkt w lesie ? na grubo ponad 2000 można się tak bawić, ale na około 1300 to lepiej zainwestować w coś co punkty nabijać będzie.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Na 1300 lepiej zainwestować w hordy driad, ostrzał w postaci 2 x 10GG, jakąś mocną siłę uderzeniową (np. Wildzi, Treekiny) i IMO drzewo. Chyba, że to coś bardziej wkurzającego, małego, strzelającego, wtedy ewentualnie Waye.
Po prostu mialem taką koncepcję- miec przewagę mobilną nad przeciwnikiem także poprzez obcinanie mu marszu. Gdybym chcial wziać odziały które mogą przyłożyć to bym przecież nie brał Orła, Glade Riders,czy Warhawk Riders...to miała być typowo partyzancka armia. Uderzać słabsze cele i unikać jak ognia mocniejszych. Ewentualnie unikac walki i strzelać, zajmowac ćwiartki.Scouci z Banner of Zenith to zbyt droga inwestycja. Poza tym jaki jest sens trzymać 150 pkt w lesie ? na grubo ponad 2000 można się tak bawić, ale na około 1300 to lepiej zainwestować w coś co punkty nabijać będzie.
Na początek chciałbym się przywitać, ponieważ jestem nowy na forum. Gram TK prawie od roku i po świętach zamierzam zacząć zbieranie leśniaków.
A co do Twojej rozpiski, to ja jakoś nie mam zaufania do Glade Riderów. Są moim zdaniem zbyt podatni na ataki.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Mógłbys sprecyzować o jakie ataki chodzi. Magię? strzelanie? walke wręcz? Otóż od tego są fast cavalry żeby walki wręcz skutecznie unikać, na strzelanie można- zwiać poza jego zasięg, bądz ochronić ich 3 bądz 5 czarem z magii Athel Loren. Co do magic missle, to od tego są magowie by ich osłaniać.
Trochę nowych przemyśleń
Alter Noble 158
GW, Light Armour, Shield
HoDA
Helm of Hunt
Spellsinger 140
2x Dispel Scroll
2x5 Glade Riders (muzyk) 129
5xGlade Riders 120
6xWild Riders (muzyk, sztandar, WB) 199
6xWild Riders (muzyk, sztandar) 174
4xWarhawk Riders 160
6xWaywatchers
Total Army Cost 1346
Dispel Pool: 3
Power Pool:3
Dispel Scroll:2
Models in Army: 39
Waywatcher Noble jest fajny, ale po odpaleniu HoDA nic nie robi. Ten chociaż powalczy. Wildy wzmocnione (za słabe były, za rzadko się przebijały). Kury zostają (są całkiem fajne), Niestety jeden oddział Gladów nie ma muzyka
,ale wolę mieć Helm of The hunt niź +1 do leaderki na żywej tarczy
Czekam na komentarze![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Alter Noble 158
GW, Light Armour, Shield
HoDA
Helm of Hunt
Spellsinger 140
2x Dispel Scroll
2x5 Glade Riders (muzyk) 129
5xGlade Riders 120
6xWild Riders (muzyk, sztandar, WB) 199
6xWild Riders (muzyk, sztandar) 174
4xWarhawk Riders 160
6xWaywatchers
Total Army Cost 1346
Dispel Pool: 3
Power Pool:3
Dispel Scroll:2
Models in Army: 39
Waywatcher Noble jest fajny, ale po odpaleniu HoDA nic nie robi. Ten chociaż powalczy. Wildy wzmocnione (za słabe były, za rzadko się przebijały). Kury zostają (są całkiem fajne), Niestety jeden oddział Gladów nie ma muzyka
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Czekam na komentarze
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
"Athel Loren nie ścierpi bytności no Człowieka, ni Orka, ni Krasnoluda, ni Zwierzoczłeka. Pierwszy krok wroga na świętej ziemi, będzie jego ostatnim"
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren
Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren
Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)