![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
High Elves w nowym wydaniu (tym liczebniejszym) - 1500
ale mało Cię...
BoS dałbym do piechoty koniecznie. Jeśli już tak to zminimalizowałbym tych princów do zwykłej piatki, za reszte dał WL i tam właśnie BoS i wykombinował jakoś punkty na war bannera dla spearelfów bo bez niego to jakoś tak mizernie, ogólnie to chyba oni tutaj niezbyt potrzebni są...
@ pingus
wydaje mi się, że albo 2x10 łukoli albo zero...
a pomysł z magiem moze dac rade bo w końcu 5-7 kostek to wcale tak żle nie jest.
BoS dałbym do piechoty koniecznie. Jeśli już tak to zminimalizowałbym tych princów do zwykłej piatki, za reszte dał WL i tam właśnie BoS i wykombinował jakoś punkty na war bannera dla spearelfów bo bez niego to jakoś tak mizernie, ogólnie to chyba oni tutaj niezbyt potrzebni są...
@ pingus
wydaje mi się, że albo 2x10 łukoli albo zero...
a pomysł z magiem moze dac rade bo w końcu 5-7 kostek to wcale tak żle nie jest.
Hmmm idąc tym tropem rad rozpa by wyglądała tak:
Mage 2 lvl
- 2xDS
- Silver wand
18 włóczników
- FCG
- War Banner
10 łuczników
10 łuczników
5 Dragon Princess
5 Dragon Princess
12 Sword Master
- FCG
- Lion Standard
7 White Lions
- Banner of Sorcery
- Champion
Repeater Bolt Thrower
Repeater Bolt Thrower
No z tą małą liczebnością bym nie przesadzał. Jest koło 80 modeli...Zwykle HE osiagają koło lub nieco ponad 40 modeli i to w rozpach na 2000-2500 punktow.
Pingus ja wiem, że od kiedy w rozpie jest jedno miejsce wolne w special to włocznicy mogą przeistoczyć się w WL/SM/PG...tyle, że rozpie potrzebny też regiment dający statyczny CR - w walce z niektórymi armiami statyczne CR bardzo sie przydaje, a i sami włocznicy potrafią ładnie przywalić...poprostu w nich wierzę i narazie zawsze mi przezywali.
Pingus lucznicy muszą zostać bo ładnie trzymają i kontrują jednostki strzeleckie o zasięgu 24 cali, nie mówiąc już o tym że pozbywają się lekkich jendostek i zdejmują piechocie ranki tak aby piechota lub DP mogli się łatwiej przebić.
Ogólnie pozbywając się łuczników i włóczników ta rozpa zaczyna tracić sens. Co ja wtedy zrobię z punktami? Zwiększe liczebność WL/SM/DP, dam więcej magicznych zabawek czy włoże więcej herosów? Wierzę w cory HE - wole od 1 bohatera HE 2 oddziały łucnzików![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Hmmm jedynie co mi tutaj brakuje to silny oddział DP. Wtedy byłoby dosłownie wszystko. No ale gołe 5 DP swoją siłę też mają![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mage 2 lvl
- 2xDS
- Silver wand
18 włóczników
- FCG
- War Banner
10 łuczników
10 łuczników
5 Dragon Princess
5 Dragon Princess
12 Sword Master
- FCG
- Lion Standard
7 White Lions
- Banner of Sorcery
- Champion
Repeater Bolt Thrower
Repeater Bolt Thrower
No z tą małą liczebnością bym nie przesadzał. Jest koło 80 modeli...Zwykle HE osiagają koło lub nieco ponad 40 modeli i to w rozpach na 2000-2500 punktow.
Pingus ja wiem, że od kiedy w rozpie jest jedno miejsce wolne w special to włocznicy mogą przeistoczyć się w WL/SM/PG...tyle, że rozpie potrzebny też regiment dający statyczny CR - w walce z niektórymi armiami statyczne CR bardzo sie przydaje, a i sami włocznicy potrafią ładnie przywalić...poprostu w nich wierzę i narazie zawsze mi przezywali.
Pingus lucznicy muszą zostać bo ładnie trzymają i kontrują jednostki strzeleckie o zasięgu 24 cali, nie mówiąc już o tym że pozbywają się lekkich jendostek i zdejmują piechocie ranki tak aby piechota lub DP mogli się łatwiej przebić.
Ogólnie pozbywając się łuczników i włóczników ta rozpa zaczyna tracić sens. Co ja wtedy zrobię z punktami? Zwiększe liczebność WL/SM/DP, dam więcej magicznych zabawek czy włoże więcej herosów? Wierzę w cory HE - wole od 1 bohatera HE 2 oddziały łucnzików
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Hmmm jedynie co mi tutaj brakuje to silny oddział DP. Wtedy byłoby dosłownie wszystko. No ale gołe 5 DP swoją siłę też mają
z tym mocnym uderzeniowym oddziałem Dp to nie taki problem ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
zamień jednych na SH, to już 35pkt, a więc szósta princeska, wywal jednego SM i zostanie Ci punkty na sztandar no i wtedy przenieś WB na nich i masz![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
zamień jednych na SH, to już 35pkt, a więc szósta princeska, wywal jednego SM i zostanie Ci punkty na sztandar no i wtedy przenieś WB na nich i masz
Hmmm chyba jednak wolę wersje BoS na DP. Wtedy Mam 6 DP ze sztandarem i udaje mi się nadal utrzymać punktowo drugi oddział DP zamiast SH. Łącznie daje to zdecydowanie większego kopa uderzeniowego
. W typ wypadku wraca rozpa przedostatnia i chyba na tej się oprze - oczywiście z wymiennym stosowaniem 12 WL na SM i 7 SM na WL - metodą testów przekonam się co skuteczniejsze. Stąd narazie mocno potestuje tą wersje ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mage 2 lvl
- 2xDS
- Silver wand
18 włóczników
- FCG
10 łuczników
10 łuczników
6 Dragon Princess
- Banner of Sorcery
5 Dragon Princess
12 White Lions
- FCG
- Lion Standard
7 Sword Master
Repeater Bolt Thrower
Repeater Bolt Thrower
Mage 2 lvl
- 2xDS
- Silver wand
18 włóczników
- FCG
10 łuczników
10 łuczników
6 Dragon Princess
- Banner of Sorcery
5 Dragon Princess
12 White Lions
- FCG
- Lion Standard
7 Sword Master
Repeater Bolt Thrower
Repeater Bolt Thrower
to jak tak to chyba lepiej SM w wiekszej liczbie bo taka siódemka, nie mam przekonania, za mało