napinkaa katapulta tk
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Widze, że dla niektórych "spirit of the game" to te małe niebieskie coś, co siedzi na podstawce Wood Elf lorda . Pozostaje tylko współczuć.
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Lizardmen, Bretonnia, High Elves
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Lizardmen, Bretonnia, High Elves
Paraszczak pisze:Dyskusja wciąż trwa i od niej nie odstąpiłem. A to że zostałeś pominięty, to zawdzięczasz tylko sobie.
Jaki mega foch
Z przyjemnością z Tobą pogadam... jak będziesz już miał więcej niz 14 lat, lub chociaż przestaniesz się na tyle zachowywać.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Pozwólcie, że trochę takim offtopem zajadę...
FATALITY!!!
PS. Sory, nie mogłem się powstrzymać...
Finał?Morrok pisze:Przynajmniej sam byś nie przedstawiał jaki to jesteś ,,niby-dorosły"
Sam czytam temat, ale nie właczam się do niego, interesuje mnie teraz finał
FATALITY!!!
PS. Sory, nie mogłem się powstrzymać...
- Paraszczak
- Falubaz
Mega foch?
Popatrz:
Co więcej. Punkt 6. regulaminu tego Forum mówi, że: „Administracja ma prawo do usuwania treści nie mających merytorycznego związku z komentowaną treścią.” Skorzystaj z ów prawa.
Ten sam punkt regulaminu mówi: „Administracja ma prawo do usuwania treści (…) będących wielokrotnym, pozbawionym merytorycznego uzasadnienia powielaniem już istniejących treści.”
Ze strony dyskusji dotyczącej Katapulty wniosłeś do rozmowy niewiele. Żeby być miłym i nie napisać nic. Dlatego nie chce mi się z Tobą dyskusji prowadzić. Bo i po co? Jak tak patrzę na oszałamiającą liczbę prawie 3500 postów, to się zastanawiam, co to jest?
„Dużo, Tanio, Tomasz”? Idź sobie do „rozluźniania pośladów”, posprzeczaj się z Szamanem lub wykładaj pseudointelektualne teorie o cenach cyny na światowych rynkach. Niebawem dobijesz do 7k.
To pierwszy powód, dla którego chciałem uciąć dyskusję na ówczesnym etapie. A nie foch.
Idźmy dalej:
Najbardziej prymitywne z możliwych zachowań. Na chama kogoś obrazić, to na pewno coś odpowie i dyskusja potoczy się dalej. Zwróć uwagę, że na końcu wszyscy dali sobie spokój, oprócz Ciebie. Ciśniesz i ciśniesz ku uciesze tłumu. Taki „przywódca”. Zapytaj zaprzyjaźnionego psychologa, dla jakiego wieku to są modelowe zachowania. A potem sobie ciśnij dalej.
To drugi powód, dla którego chciałem uciąć dyskusję. A nie foch.
W tym wypadku obie strony mają rację, dlatego dyskusja jest tak zażarta i długa. Bo obie strony mają swoje argumenty, które są niepodważalne a wykluczają się wzajemnie. Ale Tobie to ciężko zrozumieć. Ty jesteś „zwycięzcą”. Ty musisz postawić „na swoim” za wszelką cenę.
Taki mały uparciuszek. Nóżką jeszcze tupnij.
A to trzeci powód. A nie foch.
Na koniec polecam lekturę mojej rozmowy z Szamanem na NG:
http://www.forum.gildia.pl/viewtopic.ph ... &start=120
Powiedziałem, co mi się nie podoba. On odpowiedział, i koniec. Rozumiesz? Bardzo daleko Ci do takiego poziomu. W zasadzie tak daleko, że się nie zdziwię, jak za chwilę znów będziesz próbował mnie obrażać, będziesz szukał jakichś głupawych przykładów, żeby mnie upokorzyć.
Udowodnić moją niespójność wypowiedzi. Cokolwiek. Bo odnoszę wrażenie, że nic Cię tak nie jara, jak spore gremium opiewające Twoje forumowe „zwycięstwa”.
Sorry, ale Szamanowi to do pięt w tej materii nie dorastasz. Niestety ja też nie, czego dowodem jest ten post…no cóż, ale ja przynajmniej chciałem dobrze.
Pozdrawiam: Jakub Paraszczak
P.S. Niezależnie od tego, co napiszesz, to ja już nie odpisze. Zrób se „fatality”, opluj mnie, zmieszaj z błotem, wykaż tysiące błędów różnego rodzaju, a na koniec dodaj, że lat to mam 11 i zbierz oklaski. Odpisywał nie będę, bo szkoda mi na to czasu.
Posprzeczać to ja się mogę, ale tylko z Jackiem. Tak ślicznego języka, tak ciętych ripost i tak pysznego humoru, to sam Marek Tulliusz mógłby pozazdrościć. W zasadzie na BP, to sprawdzam Dark Elfy, Kwestię Zasad i Profli JJa w poszukiwaniu nowych postów.
Popatrz:
Twój pierwszy post w temacie. Przesycony wiedzą merytoryczną i cytatami. Oszczędź spamu mi i innym, którzy chcą się czegoś dowiedzieć. A poza tym to JJ i Malal nie potrzebują Twojego poparcia, żeby ich słowo nabrało „mocy”. Z całym szacunkiem, ale chyba za wysoko się cenisz.Tak jak Jacek i Malal napisali.
Co więcej. Punkt 6. regulaminu tego Forum mówi, że: „Administracja ma prawo do usuwania treści nie mających merytorycznego związku z komentowaną treścią.” Skorzystaj z ów prawa.
A to drugi post! Mamy cytat i to z przytupem!. Tyle tylko, że przepisany trzeci raz. Czysta tautologia. Po co to komu? Nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to po prostu nic nie pisz.Nie tylko IYO. "Counts as additional shooting phase", na miłość Asp Godess!
Ten sam punkt regulaminu mówi: „Administracja ma prawo do usuwania treści (…) będących wielokrotnym, pozbawionym merytorycznego uzasadnienia powielaniem już istniejących treści.”
Ze strony dyskusji dotyczącej Katapulty wniosłeś do rozmowy niewiele. Żeby być miłym i nie napisać nic. Dlatego nie chce mi się z Tobą dyskusji prowadzić. Bo i po co? Jak tak patrzę na oszałamiającą liczbę prawie 3500 postów, to się zastanawiam, co to jest?
„Dużo, Tanio, Tomasz”? Idź sobie do „rozluźniania pośladów”, posprzeczaj się z Szamanem lub wykładaj pseudointelektualne teorie o cenach cyny na światowych rynkach. Niebawem dobijesz do 7k.
To pierwszy powód, dla którego chciałem uciąć dyskusję na ówczesnym etapie. A nie foch.
Idźmy dalej:
Ale nagle znalazło się kilku cwaniaków, którzy próbują udowadniać, że klopa na 4-6 traci dwie okazje do strzału, a na 2-3 - cztery.
Bullshit.
Patrz ostatnie dwie strony.
Kogo nazywasz „cwaniakiem” osiągającym „intelektualne dno”? Rozumiem, że mnie? Rzeczonego „14-latka”? W ogóle nie chce mi się komentować tak prowadzonej dyskusji.że jednak LS będzie musiała się pochylić do poziomu intelektualnego dna.
Najbardziej prymitywne z możliwych zachowań. Na chama kogoś obrazić, to na pewno coś odpowie i dyskusja potoczy się dalej. Zwróć uwagę, że na końcu wszyscy dali sobie spokój, oprócz Ciebie. Ciśniesz i ciśniesz ku uciesze tłumu. Taki „przywódca”. Zapytaj zaprzyjaźnionego psychologa, dla jakiego wieku to są modelowe zachowania. A potem sobie ciśnij dalej.
No comments.Mając na uwadze fakt, że niektórzy użytkownicy nie dorośli mentalnie do korzystania z forum BP w całej jego liberalnej okazałości, a jednocześnie pamiętając o tym, że Border Princes to coś więcej niż miejsce napinki(…).
To drugi powód, dla którego chciałem uciąć dyskusję. A nie foch.
Widzisz, problem polega na tym, że dyskusja o Katapultach jest dwuwarstwowa. Z jednej strony zdrowy rozsądek i intencje piszącego a z drugiej strony zapis w Misfire Chart z BR.Czyżby powiedzenie "sorry, nie miałem racji" było zbyt trudne?
W tym wypadku obie strony mają rację, dlatego dyskusja jest tak zażarta i długa. Bo obie strony mają swoje argumenty, które są niepodważalne a wykluczają się wzajemnie. Ale Tobie to ciężko zrozumieć. Ty jesteś „zwycięzcą”. Ty musisz postawić „na swoim” za wszelką cenę.
Taki mały uparciuszek. Nóżką jeszcze tupnij.
A to trzeci powód. A nie foch.
Cały post jest komentarzem do tego rodzynka tutaj.
Z przyjemnością z Tobą pogadam... jak będziesz już miał więcej niz 14 lat, lub chociaż przestaniesz się na tyle zachowywać.
Na koniec polecam lekturę mojej rozmowy z Szamanem na NG:
http://www.forum.gildia.pl/viewtopic.ph ... &start=120
Powiedziałem, co mi się nie podoba. On odpowiedział, i koniec. Rozumiesz? Bardzo daleko Ci do takiego poziomu. W zasadzie tak daleko, że się nie zdziwię, jak za chwilę znów będziesz próbował mnie obrażać, będziesz szukał jakichś głupawych przykładów, żeby mnie upokorzyć.
Udowodnić moją niespójność wypowiedzi. Cokolwiek. Bo odnoszę wrażenie, że nic Cię tak nie jara, jak spore gremium opiewające Twoje forumowe „zwycięstwa”.
Sorry, ale Szamanowi to do pięt w tej materii nie dorastasz. Niestety ja też nie, czego dowodem jest ten post…no cóż, ale ja przynajmniej chciałem dobrze.
P.S. Niezależnie od tego, co napiszesz, to ja już nie odpisze. Zrób se „fatality”, opluj mnie, zmieszaj z błotem, wykaż tysiące błędów różnego rodzaju, a na koniec dodaj, że lat to mam 11 i zbierz oklaski. Odpisywał nie będę, bo szkoda mi na to czasu.
Posprzeczać to ja się mogę, ale tylko z Jackiem. Tak ślicznego języka, tak ciętych ripost i tak pysznego humoru, to sam Marek Tulliusz mógłby pozazdrościć. W zasadzie na BP, to sprawdzam Dark Elfy, Kwestię Zasad i Profli JJa w poszukiwaniu nowych postów.
temat zamykam. Tego juz za duzo. Jak chcecie robic napinke iddzie do innego dzialu bo tu i tak jest nie potrzebna przy takiej ilosci sporow o zasady
w wolnej chwili porozdzielam ten caly temat zeby byl czytelny bo osoby postronne juz nic nie sa w stanie z niego wyciagnac.
w wolnej chwili porozdzielam ten caly temat zeby byl czytelny bo osoby postronne juz nic nie sa w stanie z niego wyciagnac.
Pozwolę sobie na chwilę temat odblokować, coby doprowadzić sprawę do końca.
Aczkolwiek wydzielenie napinki przez Shina do osobnego tematu będzie bardzo mile widziane
Po pierwsze, uważam że Kuba Paraszczak stosuje erystykę w miejsce rzeczowej dyskusji i nie podoba mi się rozmawianie w tym stylu - tj. z wrzutami ad personam, cytowaniem wyrwanych z kontekstu fragmentów (żeby chociaż całych zdań...) itp. patentami. Nie kręci mnie rozmowa w tym stylu i na takim poziomie, więc się wypisuję. Skończyłem z piaskownicą mając pięć lat.
Z drugiej strony jak sobie na spokojnie przeczytam ten temat, to widzę, że i mi trochę za mocno ciśnienie skoczyło i też zamiast rzeczowych argumentów rzuciłem ostre teksty w stylu "jak można być tak głupim, żeby blokować klopę na tyle faz", które na pewno nie poprawiły klimatu i poziomu dyskusji.
Znaczy, uważam że obaj trochę przegięliśmy pałę.
Ze swojej strony przepraszam za "intelektualne dno" (chociaż to Jankiel napisał, że LS nie będzie się zniżać do takich zagadnień) i niezakończenie tego paskudnego klimatu w porę.
Nie przepraszam za "cwaniaków", bo wciąż uważam próbę zblokowania katapulty za brzydkie cwaniactwo - na szczęście ukrócone przez LS - i rules-lawyering niezgodny z duchem gry (dokładnie mam tutaj takie stanowisko, jak LS, a konkretnie Barb, Jankiel i JJ).
Pokój między battlowcami?
Aczkolwiek wydzielenie napinki przez Shina do osobnego tematu będzie bardzo mile widziane
Po pierwsze, uważam że Kuba Paraszczak stosuje erystykę w miejsce rzeczowej dyskusji i nie podoba mi się rozmawianie w tym stylu - tj. z wrzutami ad personam, cytowaniem wyrwanych z kontekstu fragmentów (żeby chociaż całych zdań...) itp. patentami. Nie kręci mnie rozmowa w tym stylu i na takim poziomie, więc się wypisuję. Skończyłem z piaskownicą mając pięć lat.
Z drugiej strony jak sobie na spokojnie przeczytam ten temat, to widzę, że i mi trochę za mocno ciśnienie skoczyło i też zamiast rzeczowych argumentów rzuciłem ostre teksty w stylu "jak można być tak głupim, żeby blokować klopę na tyle faz", które na pewno nie poprawiły klimatu i poziomu dyskusji.
Znaczy, uważam że obaj trochę przegięliśmy pałę.
Ze swojej strony przepraszam za "intelektualne dno" (chociaż to Jankiel napisał, że LS nie będzie się zniżać do takich zagadnień) i niezakończenie tego paskudnego klimatu w porę.
Nie przepraszam za "cwaniaków", bo wciąż uważam próbę zblokowania katapulty za brzydkie cwaniactwo - na szczęście ukrócone przez LS - i rules-lawyering niezgodny z duchem gry (dokładnie mam tutaj takie stanowisko, jak LS, a konkretnie Barb, Jankiel i JJ).
Pokój między battlowcami?
no f**king wayTomash pisze: Pokój między battlowcami?
jesli zdarzy mi sie sedziowac, ta kwestie na pewno rozstrzygne zgodnie z zasadami, a nie widzimisie LS.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
- Paraszczak
- Falubaz
Z mojej strony to samo. Dużo bardziej wolę się godzić, niż iść na noże.
Momentami i mnie poniosła bujna, battlowa fantazja, za co chciałem przeprosić wszystkich zainteresowanych: JJa, Jankiela, Barba a przede wszystkim Tomka.
Za każdym razem, gdy dochodzi do tak dwuznacznych interpretacji zasad, pojawiają się podobne problemy. Z mojej strony mogę obiecać, że następnym razem drzewa nie zasłonią mi lasu.
Momentami i mnie poniosła bujna, battlowa fantazja, za co chciałem przeprosić wszystkich zainteresowanych: JJa, Jankiela, Barba a przede wszystkim Tomka.
Za każdym razem, gdy dochodzi do tak dwuznacznych interpretacji zasad, pojawiają się podobne problemy. Z mojej strony mogę obiecać, że następnym razem drzewa nie zasłonią mi lasu.
Zatem postanawiam dokładnie się dowiedzieć o skład sędziowski na dowolny turniej w Poznaniu, na który przyjdzie mi ochota pojechać.Gobos pisze:jesli zdarzy mi sie sedziowac, ta kwestie na pewno rozstrzygne zgodnie z zasadami, a nie widzimisie LS.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Stary, ze ten tekst (który oczywiście wydrukowałem i oprawiłem w ramki);Paraszczak pisze: Momentami i mnie poniosła bujna, battlowa fantazja, za co chciałem przeprosić wszystkich zainteresowanych: JJa, Jankiela, Barba a przede wszystkim Tomka.
Masz u mnie cztery wykłady w kwestii zasad, sześć pozwoleń na lżenie grubymi słowy, trzy szarże dochodzące na pół milimetra i ocean cierpliwości we wszystkich przyszłych kłótniach.Paraszczak pisze: Posprzeczać to ja się mogę, ale tylko z Jackiem. Tak ślicznego języka, tak ciętych ripost i tak pysznego humoru, to sam Marek Tulliusz mógłby pozazdrościć. W zasadzie na BP, to sprawdzam Dark Elfy, Kwestię Zasad i Profli JJa w poszukiwaniu nowych postów.
Z kimś takim aż chce się powalczyć, to miła odmiana po standardowym poziomie wypowiedzi na forach internetowych.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Konkluzja, granie TK przez ostatnie 4 lata oraz ostatnie uściślenie LS w związku z tą dyskusją są zgodne: misfire 4-6 anuluje klopie strzał w aktualnej fazie. Jeśli była to faza magii, to w shootingu może strzelić normalnie. O to żeśmy się spierali - teraz jest zgoda.Kruti pisze:Ale czy w tej dyskusji chodzi o to, że zinkantowana katapulta TK może/ nie może strzelać drugi raz w tej turze jeżeli wyrzuciła adekwatnego misfire'a w fazie magii?? No przecież to jasne, ze nie może. O co wy się spieracie?
Trudna interpretacja do zaakceptowania...Tomash pisze:Konkluzja, granie TK przez ostatnie 4 lata oraz ostatnie uściślenie LS w związku z tą dyskusją są zgodne: misfire 4-6 anuluje klopie strzał w aktualnej fazie. Jeśli była to faza magii, to w shootingu może strzelić normalnie. O to żeśmy się spierali - teraz jest zgoda.Kruti pisze:Ale czy w tej dyskusji chodzi o to, że zinkantowana katapulta TK może/ nie może strzelać drugi raz w tej turze jeżeli wyrzuciła adekwatnego misfire'a w fazie magii?? No przecież to jasne, ze nie może. O co wy się spieracie?
dlatego tez ludzie ktorzy trzymaja sie zasad maja ta interpretacje w nosieKruti pisze: Trudna interpretacja do zaakceptowania...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.