Działo czy katapulta?
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Tylko że bolce są tak tanie że grzech ich nie brać
A moim zdaniem katapa lepsza od cannona. Ale grać nią trzeba umieć faktycznie. Cannon fajny ale tylko z mistrzem inżynierem i runką spalenia. Wtedy to wymiatacz tylko troszke drogi 

Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!
PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!
PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!
Katapulta ma dwa minusy. S8 pod kropką, co oznacza, że wrogie maszyny, o ile w nie trafi, co oczywiście nigdy pewne nie jest, rani na 3+, nie na 2+. Drugi minus, częściej wybucha, bo nie można na nią włożyć runki z przerzutem misfire, a dwie jedynki pod rząd wcale tak trudno rzucić nie jest.
ostatnio pierwszym strzałem z działa rozwaliłem szaremu serowi dzwonek
w innej bitwie klopami zdjąłem hellcannona
generalnie bez dwóch klop i organek nie wychodzę z domu
kiedyś byłem zwolennikiem działa ale teraz przekonuję się do klopy..chociaż pech przy rzutach skaterką jest frustrujący...zamiast działa wolę bolty-tańsze a robią prawie to samo (zwłaszcza z siłą 7). Chociaż ostatnio moje bolce nie mogą się wstrzelać

w innej bitwie klopami zdjąłem hellcannona

generalnie bez dwóch klop i organek nie wychodzę z domu

kiedyś byłem zwolennikiem działa ale teraz przekonuję się do klopy..chociaż pech przy rzutach skaterką jest frustrujący...zamiast działa wolę bolty-tańsze a robią prawie to samo (zwłaszcza z siłą 7). Chociaż ostatnio moje bolce nie mogą się wstrzelać

Ja mam mieszane uczucia co do katapy... Z moim szczęściem często znosi tam gdzie nikogo nie ma(nawet z przerzutem)
No ale jak siądzie tam gdzie chce to już inna bajka
Armatka jest niezła ale żeby miała kopa to musi mieć mistrza inżyniera bo k3 rany to za mało by coś zdziałać...
To i to ma swoje zastosowanie więc czasem korzystam z obydwu na raz
Bolce nie zdejmą maszyn wroga, nie zdejmą też bohaterów hasających za wrogimi oddziałami, na skirmisze są prawie bezużyteczne (działa raczej też, ale jeśli przeciwnik źle się ustawi to można jeszcze coś nim zdziałać)... Bolec dobry bo tani i czasem potrafi namieszać, ale działo jednak daje więcej możliwości...

Armatka jest niezła ale żeby miała kopa to musi mieć mistrza inżyniera bo k3 rany to za mało by coś zdziałać...
To i to ma swoje zastosowanie więc czasem korzystam z obydwu na raz

Bolce nie zdejmą maszyn wroga, nie zdejmą też bohaterów hasających za wrogimi oddziałami, na skirmisze są prawie bezużyteczne (działa raczej też, ale jeśli przeciwnik źle się ustawi to można jeszcze coś nim zdziałać)... Bolec dobry bo tani i czasem potrafi namieszać, ale działo jednak daje więcej możliwości...
ksuM a wiesz, jakoś Ci nie wierzę, ostatnio przez 3 bitwy pod rząd jedna z katap mi wybuchała w ten sposób.
Gogol ja tam jestem zwolennikiem jak najtańszych maszyn. Tylko z minimalnym sensownym obrunowaniem. A dwie katapy po około 150 pts. każda, to dla mnie za drogo. Zwłaszcza w grach na jakieś 1500 i mniej punktów.
Gogol ja tam jestem zwolennikiem jak najtańszych maszyn. Tylko z minimalnym sensownym obrunowaniem. A dwie katapy po około 150 pts. każda, to dla mnie za drogo. Zwłaszcza w grach na jakieś 1500 i mniej punktów.
No rzeczywiscie inzynier to najgorsza rzecz jaka kiedykolwiek widzialem...
Kurna za 15 punktow, mam dodatkowego oblusganta (przy stubbornie bardzo wazna rzecz), przezut tabelki missfire'a i dodatkowo ziomek jest championem... Malo...?
Katapki sa o wiele lepsze bo maja D6 woudnow 9S i rozwalaja wszystko wokol dzieki czemu sa lepsze na skirmishe... Co do cannonow nie wystawiam prawie nigdy, bo mi sie nie sprawdzaja... A bolczyki dobre i tanie lecz wypadly u mnie w rozpie na rzecz minersow... 

Ostatnio zmieniony 8 maja 2008, o 15:29 przez Celedor, łącznie zmieniany 1 raz.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Shakin' Dudi
- Masakrator
inzynier to koniecznosc...
dolaczasz hero i masz us5 (cwiare mozesz zajac)
mozesz krzyknac chalange jak ci wpadnie jakis heros
daje przezut na misfire (bardzo wazne)
jest to jeden obslugant ekstra
dolaczasz hero i masz us5 (cwiare mozesz zajac)
mozesz krzyknac chalange jak ci wpadnie jakis heros
daje przezut na misfire (bardzo wazne)
jest to jeden obslugant ekstra

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
inżynierowie - obowiązkowi, fajnie jak maja pistoleciki, wtedy potrafia namieszac jak szarżujacego bohatera z S&S zdejmuje taki pan 
katapka - tylko z runa na przerzut scatera, no i inżynier... droższa to juz tylko przy dużych formatach
Bolce - ostatnio do nich wróciłem, dwa gołe z inżynierami, zazwyczaj sie splacają...
Działo - czasem z sentymentu, jak wystawiam to z inżynierem małym i runą kucia...
A i tak najbardziej z machin lubie gyrosa :p

katapka - tylko z runa na przerzut scatera, no i inżynier... droższa to juz tylko przy dużych formatach
Bolce - ostatnio do nich wróciłem, dwa gołe z inżynierami, zazwyczaj sie splacają...
Działo - czasem z sentymentu, jak wystawiam to z inżynierem małym i runą kucia...
A i tak najbardziej z machin lubie gyrosa :p