Działo czy katapulta?

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
OstryTM
"Nie jestem powergamerem"

Działo czy katapulta?

Post autor: OstryTM »

Krasnoludcy generałowie powinni znać się na maszynach jak również na ich zastosowaniu 8)
Jakie są wasze doświadczenia? do czego używacie dział i katapult?? co jest lepsze w bitwach na <2000 (wybór to lub to, a nie to i to :P )

Ja dotychczas używałem katapulty lecz ostatnio nie sprawdziła mi się w żadnej bitwie :? (celować, celowałem dobrze, ale właściwie za każdym razem scatterowało mi; mimo r of accurancy) dlatego teraz pewnie popróbuje coś z Cannonem :P

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

ja zdecydowanie preferuje katapultę. Od czasu do czasu wezme działo, ale często jest zastępowane przez dwa bolce. Katapulta jest o wiele bardziej uniwersalna - wymiecie regiment, a i jakiegoś monstera przy dobrym oku usiecze. No i ma D6, a nie D3 obrażeń, co przy strzelaniu do wielo woundowych rzeczy robi sporą różnice.

Tak więc jestem za katapultą, lub nawet dwoma :wink:

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

2x katapulta i działo z master inzynierem

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

zależy od humoru... ale to chyba katapulta ma u mnie to "stałe" miejsce a działo dam raz na jakis czas, bo fajne :wink:

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

O rany, znów ten sam temat... :?

Ustalone już było: zawsze i wszędzie jak największa ilość katapult...

mecenasik
Wałkarz

Post autor: mecenasik »

kiedys dzialo a teraz zestaw 2xkatapulta + 2xbolce z inz.
IMO doskonale polaczenie sily,celnosci i mocy zniszczen

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

katapulta
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Jesteście pewni, czy naprawdę dobrze wam się strzela z katapult? :shock: Czy tylko tak mówicie, bo panuje taka moda? ;)
Jeśli tak, to ja chyba jakiś lewy jestem. Deklaracje w 98%-100% przypadków mam dobre, ale zawsze ładuje z katapult gdzieś po krzakach. Obojętnie czy mam accuracy czy nie. Jeszcze mi się nie udało zabić z katapek więcej niż 2-3 modele na całą bitwę. :evil: Obojętnie czy mam 2 czy 3 takie maszynki.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

to do dupy zwłaszcza zważając na to ze z accuracy masz 55% na hita

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Ja raz zaje****m 1 strzałem 14 kolesi z regimentu. A tak to jak byłem jeszcze w formie (bo z rok już nie grałem więc nie wiem jak tam z moją celnością Obrazek ) to potrafiłem zabijać pojedyncze modele po drugiej stronie stołu. A smoki i takie tam syfy to ogólnie miały lipe z moimi klopami Obrazek .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Kadrinazi
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Kadrinazi »

Katapulta czy działo?... hmmm... zawsze dwa bolce :lol2:

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Katapulta!
Choć z przymusu grałem na DMP 2 działami :P (brak malnietych figsów)

Ale tak to na każde punkty 1k+ 2 katapulty - od tego zacyznam sekcje special :P Do tego w zaleznosci od humoru 2 bolce albo cannon ;)

Pzdr.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

poki co 2 katapy i dwa organki mi wystarczaja, ew 3 katapy ^^

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

ja wolę wstawić hammerersów irronów bole kapcie i ewentułanie działo, zależ jaki mam humor, szczerze mówiąc wole walczć

Nindox Arf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Nindox Arf »

oczywiście że katapa, ja tam pecha w używaniu accuracy nie mam, a trafiam dobrze więc tylko strzelać :wink: przeciwnicy nienawidzą tych dobrze wycelowanych template-ów na swoich oddziałach 8)

pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."

Amor patriae nostra lex

Salamun Aleykum

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

gdybym mógł to bym stosował wyłącznie bolcopodobne: bolce, malakaj, organy.
Bo Jak to napisał Gav w booku z VI ed. bolce gwarantują ci że pocisk na pewno nie spadnie na twoje jednostki :wink:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

mi sie tylko raz zdarzyło, że zniosło na moich longbeardów... idealnie w środek... i nie wiem czy trzech zdjęło :) a ture wcześniej jednym strzałem zdjąłem przeciwnikowi oddział warriorsów DE :)

Katapulta dobra jak sie umie celować,jak nie to celniejsze działo ale k6 obrażeń przemawia za katapultą... grałem na balistach ale zaprzestałem... nie są złe ale wole jak od strzału z katapy zejdzie mi 3-4 skirmisherów/lekkiej jazdy niż jeden model. a przy strzelaniu w klocki nadal korzystniej wychodzi katapulta...

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Ja sobie jeszcze nie walnolem po swoim oddziale... :wink: Klopa ma D6 woundow wiec moze zdjac tego drzewca czy innego smoka...Choc wiadomo zawsze sie moze trafic gorszy dzien i miarke w czoku moze szwankowac i w takich wlasnie chwilach bolce sie przydaja... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Gruby
Wałkarz

Post autor: Gruby »

1 katapa z przezutem scatterki i 2x balista+ inzynier najlepsze wg mnie rozwiazanie oczywiscie jeszcze kilka innych dobrych run i poprostu ten zestaw roz^^^^^^^ innych wrogów

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Mam pytanko odnośnie strzelania z katapulty. Jak rozpatruje się trafienie centralne, gdy podstawka celu jest większa niż wzornik? Cel dostaje automatycznie z podwojoną siłą, czy najpierw trafiam na 4+ a potem z podwójną siłą obrywa?

ODPOWIEDZ