Potrzebna pomoc !!
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Szczerze mowiac, zadnych wlep nie widzialem ale z glowy moge Ci z 20 piosenek wymienic w ktorych ten motyw sie pojawia (prace maturalna o streetpunku pisze, wiec juz toposami mam podzielone:P).
I wypraszam sobie wszelkie insynuacje ! Tak jak wesoli, zjednoczeni panko-skinowcy rzadza ulicami kazdego porzadnego miasta, tak ta zjednoczona rozpa chaosu dala rade pokonac krasnale - o to wlasnie mi chodzilo! (;
A ze ideologia wciaz zywa.. zeby daleko nieszukac na Mackach Wojny tegorocznych bodaj Ostry swym melodyjno-pijackim glosem wyspiewywal 'oj oj oj horrorszoł baw sie dobrze albo zgin, oj oj oj horrorszoł panx'n'skins junajted łin'
Swoja droga, fajno wiedziec ze u was na ulicach sie rozlepia zdrowa propaganda (; Licze Tomku, ze cykniesz fotke przy okazji i podeslesz
Pzdr
PS. www.slowniki.onet.pl - czesc problemow z angielskimi nazwami dasz rade pokonac tlumacz je, a potem domyslalac sie 'co mial na mysli autor'
I wypraszam sobie wszelkie insynuacje ! Tak jak wesoli, zjednoczeni panko-skinowcy rzadza ulicami kazdego porzadnego miasta, tak ta zjednoczona rozpa chaosu dala rade pokonac krasnale - o to wlasnie mi chodzilo! (;
A ze ideologia wciaz zywa.. zeby daleko nieszukac na Mackach Wojny tegorocznych bodaj Ostry swym melodyjno-pijackim glosem wyspiewywal 'oj oj oj horrorszoł baw sie dobrze albo zgin, oj oj oj horrorszoł panx'n'skins junajted łin'
Swoja droga, fajno wiedziec ze u was na ulicach sie rozlepia zdrowa propaganda (; Licze Tomku, ze cykniesz fotke przy okazji i podeslesz
Pzdr
PS. www.slowniki.onet.pl - czesc problemow z angielskimi nazwami dasz rade pokonac tlumacz je, a potem domyslalac sie 'co mial na mysli autor'
no rozpiski ci nie zaproponuje ani nie sprzedam bo to nieładnie;)
ale zobacz jakie jednostki ci sie podobaja poproksuj letko i pograj i zobacz z czym twoje krasnale na duze jak i male punkty nie radza. czy masz za słabe strzelanie, czy bardziej potrzeba odziałów do bicia czy do obrony itd. Mimo wszystko niech ci sie armia podoba. a z jednostke które lubie i polecam to organy tundzi i slayerzy. Ale od takich rtzeczy znajdziesz sobie inny temat w "Krasnoludach"
ale zobacz jakie jednostki ci sie podobaja poproksuj letko i pograj i zobacz z czym twoje krasnale na duze jak i male punkty nie radza. czy masz za słabe strzelanie, czy bardziej potrzeba odziałów do bicia czy do obrony itd. Mimo wszystko niech ci sie armia podoba. a z jednostke które lubie i polecam to organy tundzi i slayerzy. Ale od takich rtzeczy znajdziesz sobie inny temat w "Krasnoludach"
Dzięki, bardzo mi pomogłeś. I tak mi się podobają to jest według mnie najfajniejsza rasa szczególnie pod wzgledem wyglądu zewnentrznego. Ah te brody, topory i runy ! CUDO ! Jak gram w z kumplami w RPG to tylko krasnoludem !! Ale to tak by the way
P.S. Jeśli ktoś zna jakiś ciekawy sposób na rozwalenie Chaosu niech pisze !!
P.S. Jeśli ktoś zna jakiś ciekawy sposób na rozwalenie Chaosu niech pisze !!
Ostatnio zmieniony 10 sty 2008, o 18:33 przez Thorin108, łącznie zmieniany 4 razy.
PATOLOGIA MUSI BYĆ !!
-
- Mudżahedin
20 i powyżej... Zmien jeszcze Żyro na organkiThorin108 pisze:. A i ile tych strzelaków byś dał ??
pzdr
Żyro sie przyda bo khorniakow wciagnie...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Ja bym tam brał hammererów, ze względu na stubborn, dokupił im tarcze, dał rune na sztandar przeciw terrorowi i strachowi. Do nich 1 lub 2 regimenty thundererów. oddział 20 warriorów, jakiś 15 slayerów i za resztę bohaterowie i maszynki.
k.a.r.p pisze:Też uważam, że organki są o wiele lepszym wyborem, nimi więcej się ugra niż żyrkiem.
Na małe pkty tak na większe ... różnie bywa wczoraj np zyro zabił w grze z imperium : 2 działa , Voleya , Oddział strzelców , Oddział Spearmenów
czyli koło 600 pkt a organki zdechły w 1 turze.
-
- Mudżahedin
Nie ma sensu wg. mnie na takie punkty tracisz dużo na sile strzeleckiejJa bym tam brał hammererów,
Ile tych maszynek dwie czy trzy? po co CI tyle klocków jak i tak jak nic nie wystrzelasz zostaniesz wymanewrowany a nawet hammererów czy Slayerów w koncu zabiją... Wystarczy kloc Longbeardów Warriorów i thundererzy, 5 machin , albo 4 zależy jak kto lubi ale Imo generalnie trzbea strzelaći za resztę bohaterowie i maszynki.
pzdr
hehe no i widzisz, okazuje sie że sie nie nadaje do udzielania pomocy początkującym bo mi na myśl przychodzą od razy chardkory - czyli wielokierunkowe, mnogie szarże gdzie sejw nie pomaga - a stubborn pozwala przeżyć pierwsza i \lub 2 turę w oczekiwaniu na odsiecz
tez kiedys wolalem sejwa na 2+ ale teraz juz wiem ze klocek hamkow potrafi przetrwac duzo wiecej - a nic tak nie wnerwia przeciwnika jak szarze (z 3) ktore "utknely" w jednym, przetrzebionym klocku
pamietajmy o swietnym WS i T kraskow
ale na male punkty to faktycznie tylko corowa piechota (ja to nawet w wersjach extreme wole 2xwarriorow tylko)i max strzelania (co najmniej 2x thundzi z tarczami + maszynki do oporu). no chyba ze idziemy na ofens i mamy same klocki i minersow z zyrkiem - fajne rozpy byly podawane przy okazji turnieju w Bydgoszczy
pzdr
pamietajmy o swietnym WS i T kraskow
ale na male punkty to faktycznie tylko corowa piechota (ja to nawet w wersjach extreme wole 2xwarriorow tylko)i max strzelania (co najmniej 2x thundzi z tarczami + maszynki do oporu). no chyba ze idziemy na ofens i mamy same klocki i minersow z zyrkiem - fajne rozpy byly podawane przy okazji turnieju w Bydgoszczy
pzdr
ja tez myślę że tak do 1500pkt to się nie opłaca brać tak drogiej piechoty - corowa wystarczy ale pytanie było:
a co do wybaczania i niewybaczania błędów to moim zdaniem na początku powinno się pograć czymś mocnym by poznać zasady i nauczyć sie strzelać i zasłaniać klockami - nie dostając jednocześnie co bitwa maski - jak sie to często w krasiach (zwłaszcza kiedyś na 6 ed) zdarza. Potem mozna sie bawić w klimat czy inne wymysły.
a mnie że hamerersów i tyleA co z ironbreakerami i hammersami ?? Brać ich ?? mnie się wydaje że lepiej ironów
a co do wybaczania i niewybaczania błędów to moim zdaniem na początku powinno się pograć czymś mocnym by poznać zasady i nauczyć sie strzelać i zasłaniać klockami - nie dostając jednocześnie co bitwa maski - jak sie to często w krasiach (zwłaszcza kiedyś na 6 ed) zdarza. Potem mozna sie bawić w klimat czy inne wymysły.